Zoek naar Spel
Online Spellen
Link Tips

Zigiz Spellen
Download Spellen
Linkpartners
Zoek Programma
Download Programma


Gevonden spellen


Vsys Gaiden
groot: 1,12 mb
datum: 17 april 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP
VsysGaiden is een ouderwets 3D schietspel. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk ruimteschepen en vliegtuigen neer te schieten die het jouw onderweg lastig maken. Je kunt d.m.v de volgende toetsen op je toetsenbord voor diverse aktie`s kiezen S en X. S = selecteer welk wapen je wil gebruiken (zie rechterbalk) + opstarten spel uit menu en X = schieten en met je cursortoesten op je toetsenbord kun je het vliegtuig naar rechts, links, boven en onder bewegen en Esc = stoppen spel.
downloaden

Salmonster
groot: 289 kb
datum: 5 april 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP
 
In dit spel is het de bedoeling om drie of meer de zelfde blokken bij elkaar te zoeken. Zodra je deze bij elkaar gezet heb, verdwijnen ze van het speelveld en krijg je er punten voor. Probeer op deze manier het speelveld leeg te krijgen. :-)
downloadlink

3D Crates
groot: 370 kb
datum: 20 augustus 2001
In 3D Crates is een leuk strategisch spel, waarbij je dozen in een labyrinth moet schuiven naar de daarvoor bestemde plaats. Mocht je in een level vast zitten...geen probleem, want in het spel zit een mogelijkheid om de oplossing van te voren te bekijken.
downloaden

3d airhockey
groot: 3 mb
datum: 2001
3 D Air Hockey is een erg leuk aktiespel. De puk zweeft een klein stukje boven het speelveld, waardoor deze door speciale effecten super snel over je beeldscherm schiet.
download

Three Bears
groot: 3,30 mb
datum: 9 oktober 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = Draaien blokken + richting
Three Bears is een prachtige variant op het bekende spel Tetris. Het spel bestaat uit twee verschillende speelmodus o.a de simpele (gewone) versie en je kunt het spel in de bounce mode spelen. De blokken gaan stuiteren wanneer het speelvlak geraakt wordt. Note: klik de (tekst) downloadlink aan op het plaatje van Three Bears op de website om het spel te downloaden!!! Have Fun!!! :-)
downloadlink

GL Snake Player
groot: 5,37 mb
datum: 11 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = selecteer gamelevel en klik daarna op newe game Spatiebalk = start spel Cursortoetsen = richting slang
Er zijn de afgelopen jaren heel wat varianten op het spel snake verschenen. GL Snake Player is er ook een variant op, alleen speel je dit spel met een (bijna echte) slang!!! Kies om het spel te spelen de directory GL Snake Player. Have Fun!!!
download

Canopia
groot: 2,7mb
datum: 2001
Canopia is een 3D schietspel. De ruimtewezens hebben het op jouw gemunt. Probeer ze voor te zijn, voor het te laat is.
download

Boatz
groot: 7,39 mb
datum: 29 januari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = opstelling bekijken met camera Muis = bediening boot + schieten Controlepaneel voor boot = ga met muis (pijl) boven in scherm staan.
Boatz lijkt een klein beetje op het spel zeeslag, alleen neem je het nu op tegen 1 vijandelijk schip. Je opdracht is simpel, probeer het vijandelijke schip als eerste uit te schakelen. Tip: Hou tijdens het spel ook rekening met de windrichting voor je een schot lost op het vijandelijke schip. Je kunt het spel in drie verschillende levels (easy, medium en hard play) spelen.
download

Sneeuwbalspel
groot: 2,12mb
datum: 2 januari 2002
Note: Bewegen doe je d.m.v je muis (rechts/links) en sneeuwballen gooien d.m.v je linkermuisknop. Info website: Werkt ook onder Window`s XP
Van alle kanten worden er sneeuwballen naar je toegegooit. Tijd om terug te slaan en probeer je tegenstanders uit te schakelen met jou sneeuwballen. :-)
download                               

3d tafeltennis
groot: 1,2mb
datum: 2001
3D Tafeltennis, een erg leuk spel en handig te bedienen d.m.v 1 klik met je muis maak je de slagbeweging enz.
downloaden

Loco Commotion
groot: 970 kb
datum: 28 november 2001
Note: In de linkerbovenhoek kun je d.m.v je muisknop op diverse pijlen drukken. Je kunt de treintjes dan van diverse kanten bekijken.
Bij Loco Commition 3D moet je er voor zorgen dat de drie treinen die op dit eiland rijden niet met elkaar in botsing komen. Je kunt dit voorkomen door tijdig de wissels goed te zetten. Deze wissels (rode pijlen op baan) bedien je door een simpele klik op je muisbutton. Je taak is om het klein blauw gekleurde treintje telkens in elke nieuw level bij het station te krijgen. Zodra dit succes vol gelukt is, ga je door naar het volgende level wat meer van je vereist. :-)
download

Kalah
groot: 3,06 mb
datum: 15 augustus
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: n.v.t
Kalah is een variant van het bekende spel Mancala. Het is de bedoeling dat je meer stenen in het grote bakje (rechts) dan je tegenstander krijgt. Je kan stenen verplaatsen door een bakje aan te klikken. Deze stenen worden in de bakjes rechts van je gelegt, 1 per bakje.
download

Malos
groot: 2,53 mb
datum: 5 oktober 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Recht, links bewegen = cursortoetsen. Geen 3DFX kaart, vink optie OpenGL aan.
Malos is een zeer leuk aktie spel. De bedoeling van het spel is, om met de bal verschillende vakken van kleur te veranderen. Zodra deze van kleur veranderen, komt daarbij telkens een bal vrij die jouw gaat volgen in het spel. Zodra een bal jouw aan raakt in het spel is het Game Over. Probeer deze te ontwijken, alleen zal dit niet makkelijk zijn, want ze blijven je volgen. :-)
downloaden

Color Lines 3D
groot: 325 Kb
datum: 18 december 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisknop = gekleurde ballen verplaatsen
Probeer vijf balletjes van de zelfde kleur op 1 lijn te krijgen (horizontaal,verticaal of diagonaal).
downloadlink

3D Tic -Tac -Toe
groot: 998 kb
datum: 23 oktober 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = plaats de gekleurde bal in spel Klik op powerknop = stoppen spel
Boter, kaas en eieren nu in een 3D versie. Je kunt het alleen tegen de computer spelen, maar ook tegen familie, vrienden enz.
downloadlink

Zetrix
groot: 1,83 mb
datum: 13 september 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Enter = start spel Cursortoetsen = links, rechts enz. Draaien blokken = Page up toets
Zetrix een 3D versie van het populaire spel Tetris. In het menu van het spel kun je kiezen uit meerdere talen, waaronder ook Nederlands (zie options).
download

Fire versie 1.1
groot: 12,4 mb
datum: 29 oktober 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Nr.keys 1 t/m 7 = richting camera op spel, Spatiebalk = enter menu + keuze blok of bal in spel
Fire is een spel, waarbij je moet proberen ieder vuurtje te doven d.m.v een bal en met behulp van een vierkant blok. Dit blok heb je nodig om de bal naar plaatsen toe te leiden waar een brand geblust moet worden. Naast de standaard 45 levels in het spel, kun je op de website nog eens 150 levels extra downloaden. Let op!!! Extra te downloaden 150 levels in directory levels plaatsen. Kortom een zeer leuk spel, wat zorgt voor vele avonden speelplezier!!!
downloadlink

PacManic
groot: 3,16 mb
datum: 28 mei 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = springen over spookjes Ctrltoets (links) = extra snelheid maken.
PacManic is een leuke 3D variant van het bekende spel pacman. Have Fun!!! :-)
download

Brick Over Islands
groot: 5,77 mb
datum: 12 februari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen en verplaatsen blokken PageUp/PageDown toets = draaien camera Tab toets = bekijk spel van boven en druk nogmaals op de Tab toets en je ben weer terug F12 toets = naar hoofdmenu en P toets = pauze.
Brick Over Islands is een zeer leuk 3D puzzelspel. Via verschillende eilandjes moet je diverse gekleurde blokken bij elkaar verzamelen en deze in de vorm plaatsen zoals aangegeven in linkeronderhoek van het spel. Tip!!! Je kunt naar de verschillende eilanden komen door twee blokken op elkaar in het water te schuiven en daarna kun je er overheen lopen. Have Fun!!! :-)
download

Ant Academy
groot: 6,50 mb
datum: 12 februari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = start spel Cursortoetsen = richting links/ rechts enz. Esc toets = stoppen spel + pauze
Ant Academy is een leuke variant op het alom bekende snake spel. Als mier moet je in dit spel appels gaan verzamelen. Zodra je een appel heb gepakt, sluit een nieuwe mier zich aan in de rij. De bedoeling van het spel is om zoveel mieren bij elkaar te krijgen, dat het mogelijk is om de vlakken A en B te bereiken. Zodra dit gelukt is, mag je verder.
download

Arkanoid3D.NET
groot: 3,52 mb
datum: 19 februari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = bewegen paddle
Arkanoid3D.NET is een variant op de bekende breakout spellen, alleen nu speel je het spel in 3D!!! Erg leuk om te spelen!! Have Fun!!! :-)
downloadlink

SoccerPong 3D
groot: 2,31 mb
datum: 2 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = Beweeg balk (paddle) Entertoets = start spel Esctoets = stop spel.
Een leuke variant van het bekende spel Pong is SoccerPong. Dit spel speel je in een voetbalstation en je moet proberen negen keer te scoren. Have Fun!!! :-)
download

Lights 3D
groot: 51 kb
datum: 23 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton ingedrukt houden = draaien aarde om bij de andere lichtpunten te komen Klik met muisbutton op lichtpunt om deze aan te sluiten met ander lichtpunt.
In dit spel moet je proberen alle lichtjes aan te krijgen. Lights 3D kan in drie verschillende spelmodes gespeeld worden o.a easy, normal, hard.
downloadlink

Ilogic Roads
groot: 2,51 mb
datum: 7 mei 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Als je het spel opgestart moet je toets 1 of 2 (keuze lage of hoge resolutie) indrukken, vervolg dit door op de entertoets te drukken. Spatiebalk = springen Cursortoetsen = links, rechts enz.
Probeer met je ruimteschip op de ruimtewegen te blijven. Uiteraard gaat dit niet zonder gevaar. Je zal moeten springen, flink gas moeten geven om obstakels te ontwijken enz enz. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Earth Cookies Are Nice
groot: 2,42 mb
datum: 30 juli 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = Beweeg ufo (paddle)
Een leuke variant van het bekende spel Pong is Earth Cookies Are Nice. Hier gaat het gevecht om een heerlijk aards koekje. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Adrenal Mahjong
groot: 4,13 mb
datum: 31 juli 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = bediening spel o.a draaien speelveld en aanklikken stenen
Zoek twee stenen met dezelfde afbeelding bij elkaar, klik deze daarna aan om ze van het speelveld weg te spelen.
downloadlink

Tower
groot: 11,3 mb
datum: 8 september 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = draai om toren heen Rechtermuisbutton = direct blok neerleggen op gekozen plaats Linkermuisbutton = draaien blok
Bouw een toren steen voor steen op met de blokken die je krijgt toegewezen. Tower is geÔnspireerd naar het spel tetris. Have Fun!!! :-)
download

Becher Air Hockey
groot: 4,80 mb
datum: 3 december 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = paddle bedienen
Becher Air Hockey is een erg leuk aktiespel. De puk zweeft een klein stukje boven het speelveld, waardoor deze door speciale effecten super snel over je beeldscherm schiet en de bedoeling van het spel is de puk in het doel van je tegenstander te krijgen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Rolling Madness 3D v1.0
groot: 16,7 mb
datum: 11 februari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = rol bal Entertoets = begin spel Cursortoetsen = keuze menu Esc toets = stoppen
Rolling Madness 3D is een variant van het bekende spel Marble Madness. De bedoeling van het spel is dat je een knikker moet begeleiden naar het einde van een level.
downloadlink

3D Code Breaker
groot: 1,42 mb
datum: 30 september 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = plaats stenen
Maak een combinatie van diverse gekleurde stenen om de code te kunnen kraken die de computer heeft gemaakt.
downloadlink

Egoboo 3D Adventure
groot: 12mb
datum: 2001
Egoboo is een zeer mooie 3D adventure. De bediening is simpel te bedienen door de muis. Kijk voor meer informatie over het spel op de website (klik op link) en tevens kun je daar het spel downloaden.
download

God of Thunder
groot: 1mb
datum: 2001
Je bent Thor, god van de donder!!! Gewapend met je hamer, maak je een reis door vele levels. Diverse figuren proberen jouw tegen te houden en deze moet je uiteraard verslaan. Na elk deel, moet je een vijand verslaan en op deze manier bevrijd je de dorpelingen.
download

Dink Smallwood
groot: 25mb
datum: 2001
In het land van draken en vechtende ridders was Dink Smallwood op zoek naar avontuur.
download

Out of order
groot: 8,36 mb
datum: 29 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: De website is weer online!!!! :-)
Onweer, regen en plotseling is het stil....heel stil!!! Je wordt wakker en de wereld om je heen is veranderd, wanneer je naar buiten kijkt. Je gaat op onderzoek uit...... Voor liefhebbers van adventure een taak om uit te zoeken, wat er nu precies allemaal gebeurd is!!!! Op de website is tevens een forum aanwezig, waar je je vragen kunt stellen mocht je niet verder komen.
downloadlink

Lure of the Temptress
groot: 1,73 mb
datum: 9 april 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisknop = commando`s o.a kijken, oppakken enz. Linkermuisknop = info (menu)
Lure of the Temptress is een adventure-klassieker uit het jaar 1992. Kijk voor meer informatie op de website en tevens vind je hints om het spel verder uit te spelen.
downloadlink

King`s Quest 2 Romancing the stones
groot: 43,4 mb
datum: 26 april 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Menu spel = save(n) enz linkerbovenhoek klik met muis hier op. Ctrl-Q = quit game
De adventure King`s Quest 2 Romancing the stones is een remake van het bekende adventure spel King's Quest van Roberta Williams en werd uitgegeven door Sierra. Naast het spel kun je twee aparte file`s downloaden met (extra) muziek en spraak voor het spel. Beide file`s installeer je in de zelfde directory van King`s Quest 2.
downloadlink

The Goat in the Grey Fedora
groot: 45,6 mb
datum: 15 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Point & Click adventure
In dit adventure spel tracht Detective Nick Bounty een ceramische beeld van een geit van een onlangs overleden advocaat te vinden. Hij komt spoedig, echter te weten dat hij niet enige is die het beeld zoekt!!!
downloadlink

Total Eclipse
groot: 11,5 mb
datum: 7 oktober 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: W, A, D, S toets = lopen (links, rechts enz) C toets = staan en kruipen Muisbutton = schieten
Er heerst een vloek op onze aarde en jij bent diegene die ons nog kan redden van de Zonnegod Re. Door zoek de piramide, los de puzzels op en red de aarde binnen de gestelde tijd van 2 uur.
downloadlink

onEscapee
groot: 124 mb
datum: 31 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spelen spel = zie menu spel
Onescapee is variant van een adventure spel wat vroeger op de Amiga gespeeld werd.
downloadlink

Splatman
groot: 546 kb
datum: 1 augustus 2002
Info: Werkt ook onder Window`s XP††††††††††††††††††††††
Even denken aan wat anders, dan is Splatman een zeer leuk spel om tussen de bedrijven door te spelen op het werk of thuis achter de PC. :-)†
download link

Little Plane
groot: 882 kb
datum: 21 november 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuis button indrukken = vliegtuig in de lucht houden
Little Plane is een klein, maar grappig spel. De bedoeling is om met het kleine vliegtuig allerlei objecten te ontwijken, die je in het spel tegen komt. De besturing van het spel is simpel, het enige wat je moet doen is de linkermuis button ingedrukt houden om het vliegtuig in de lucht te houden en laat de muisbutton los om het vliegtuig lager te laten vliegen.
download

Quadbrake
groot: 4,92 mb
datum: 4 juli 2001
Quadbrake lijkt een beetje op het bekende spel Pong, alleen in dit spel maak je gebruik van vier schuifbalkjes in de plaats van twee. Daar door word het spel iets moeilijker. Het spel is het beste te spelen met je muis in plaats van je toetsenbord, wat ook mogelijk is.
download

Frozen-Fruits 1 + 2
groot: 784 kb + 696 Kb
datum: 26 september 2001
Note: Inmiddels is Frozen-Fruits 2 uitgekomen en verder is er een level-editor uitgebracht om zelf levels te maken.
In het spel vind je allemaal gekleurde blokjes met een afbeelding van een stukje fruit er in. O.a appel, peer, banaan en druiven enz. Het is nu de bedoeling dat je al deze blokjes met een fruitfiguurtje weg speelt met een klein balletje. De blokjes kun je alleen weg spelen als het balletje de kleur aangenomen heeft van het desbetreffende blokje. Zodra je deze allemaal weggespeelt heb, dan heb je het level gewonnen. Om het balletje door het spel te bewegen, maak je gebruik van de cursortoetsen op je toetsenbord.
downloadlink 

Pong 2000
groot: 312 Kb
datum: 7 september 2001
Pong.......de klassieker onder de videogames, waar bijna iedereen begin jaren zeventig helemaal weg van was. Terug van weg geweest, maar nu onder de naam Pong 2000!!! :-)
downloaden

Bubbletrain
groot: 2,90 mb
datum: 25 juni 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = richting kanon Linker/ rechtermuisbutton = schieten gekleurde bal
In het spel Bubbletrain rollen er via een bepaalde weg een aantal gekleurde ballen door het spel. Probeer d.m.v. het afschieten van de gekleurde ballen met het kanon een match te maken met drie ballen van dezelfde kleur. Voordat het traject waar over de gekleurde ballen is afgelopen moeten alle gekleurde ballen uit het speelveld zijn. Zo niet dan heb je verloren en kun je niet verder naar het volgende level. Dus concentratie is vereist in dit spel. :-)
downloadlink

Smoke Attack
groot: 5,76 mb
datum: 14 mei 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP†††
In het spel Smoke Attack wordt flink gerookt en jouw taak om deze sigaretten met je waterkanon te doven. Het is tevens mogelijk om je highscore online te zetten.
download

PC-Bert
groot: 680kb
datum: 2001
De bedoeling van het spel is om alle vlakjes van kleur te veranderen, maar pas op want er zitten allemaal vreemde wezen achter je aan. Dus het is springen geblazen.:-)
download

King Pong II
groot: 5,55 mb
datum: 18 februari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = bewegen paddle
King Pong II is een variant van het bekende spel Pong. King Pong II kan tegen de computer gespeeld worden of tegen een vriend(in), familie enz.
downloadlink

Squirm 1.01
groot: 1,80 mb
datum: 19 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Pacman bewegen = cursortoetsen
Squirm is een leuke variant tussen de bekende spellen Pacman en Snake. In het spel Squirm legt een slang eieren die je moet verzamelen. Het aantal wat je per level moet halen is 200 eieren. Uiteraard gaat het verzamelen van de 200 eieren niet al te makkelijk, want je wordt in het spel op de hielen gezeten door een aantal slangen. Raak je deze aan, dan is het game over!!! Na dat je alle eieren verzameld heb, kun je in een korte tijd snel door het labyrint om extra bonuspunten te verzamelen. Daarna kun je door naar het volgende level!!! Have Fun!!! :-)
download

Sydkraft Energy Saver
groot: 309kb
datum: 2001
De bedoeling is om energie te besparen, wanneer de bewoners van deze flat hun licht laten branden terwijl ze niet thuis zijn is het jouw taak om zo snel mogelijk het licht uit te doen. Snelheid is dus geboden!!!! :-)
downloadlink

krantenbezorger
groot: 201kb
datum: 2001
Als krantenbezorger is het jouw taak om de kranten zo goed mogelijk bij de abonnee`s te bezorgen, maar pas op voor allerlei gevaren onderweg.
downloadlink

Stackopolis
groot: 2,11 mb
datum: 18 september 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = leg stenen voor gebouw
In het spel Stackopolis moet je proberen binnen een bepaalde tijd een aantal gebouwen neer te zetten. Het aantal stenen wat je nodig heb om een gebouw neer te zetten, staat in het spel aangegeven in de linker(onder)hoek. Note: Je kunt het spel downloaden, maar tevens ook online spelen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Boll 1.0
groot: 1 mb
datum: 18 december 2001
Boll 1.0 is een zeer leuk breakout spel. Je kunt het spel alleen of tegen elkaar spelen (twee spelersmode).
download

Extreme Shopper
groot: 341 kb
datum: 31 mei 2001
Tijdens het skateborden kom je diverse hindernissen tegen waar over je heen moet springen of in een flits onder door moet. Aan jou de taak om je eigen er veilig door heen te loodsen.††
downloadlink

Imprunner
groot: 4,43 mb
datum: 23 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = activeer storm, super sprong, mijnen leggen enz. Toets A en Z = in en uitzoomen op speelveld.
Imprunner is een variant van Pacman, alleen zijn er vele extra`s aan het spel toegevoegd (zie note), hier door is het toch weer een heel apart spel. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Visual Pinball
groot: 4,8 mb
datum: 24 juli 2001
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Op de website zijn vele flipperkasten te downloaden.
Ontwerp nu op een simpele manier (oppakken en plaatsen) je eigen flipperkast. Om te kijken of je ontwerp goed werkt, kun je tussen door ook je eigen flipperkast uittesten. Ga hier van naar het menu en kies daar uit "Table" en ga daarna naar de optie "Play" en verder kun je nog diverse andere flipperkasten downloaden die ook door gebruikers van dit programma zijn gemaakt. Have fun!!!!! :-) Note: Het programma wat je nodig heb om de flipperkasten te maken en te spelen, vind je onder de rubriek "download" op de website.
downloadlink

CacMan!
groot: 1,59 mb
datum: 9 juli 2002
Info: Werkt ook onder Window`s XP                      
CacMan is een zeer leuke variant op Pacman. In deze variant is het de bedoeling dat je allerlei etenswaar probeert te vangen o.a pizza`s enz. Pluspunt de levels spelen zich af in verschillende achtergronden en dat maakt het nu net even anders dan Pacman. Kortom een zeer leuk spel om te spelen. :-)
downloadlink

Smoke Attack 2
groot: 6,93 mb
datum: 25 september 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = schieten Cursortoetsen = links/ rechts enz
Na een succes vol eerste deel van Smoke Attack is er nu een tweede deel verschenen van het spel, wat zich afspeelt in het wilde westen. Ook in deel 2 van Smoke Attack wordt er weer flink gerookt en jouw taak om deze sigaretten met je waterkanon te doven. Het is tevens mogelijk om je highscore online te zetten. Het eerste deel van Smoke Attack kun je vinden (ook) in deze rubriek aktie pagina 8.
downloadlink

Containment
groot: 944 kb
datum: 21 september 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Entertoets = start spel Cursortoetsen = richting (links, rechts).
De bedoeling van het spel Containment is om de bal zo lang mogelijk in de ring te houden. Have Fun!!!!
downloadlink

Vyrox
groot: 1,69 mb
datum: 6 februari 2002
Note: Basisspel is Vyrox for Windows 1.1.0 en extra levels sets vind je bij de rubriek Add Ons. Info website: Werkt ook onder Window`s XP
Vyrox is een zeer leuk breakout spel met vele extra`s, waardoor het toch weer net even anders is dan een gewoon breakout spel. Tevens kun je zes (extra) verschillende level sets downloaden met elk een eigen thema. Deze levels sets moet je even in een aparte directory bij elkaar zetten. Mocht je nu van levelset willen wisselen, dan haal je de levelset file uit de directory Vyrox en wisselt deze om met een andere levelset file. Levelset file kun je herkennen als level_nature.res enz.
downloadlink

Messe-Magnet
groot: 2,48 mb
datum: 21 februari 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP††† Note:Magneet plaatsen, druk op de spatiebalk. Om het spel te stoppen, klik op de Esc†toets.††††††
Messe-Magnet heeft wel wat weg van het klassieke spel Bomberman. In dit spel neem je het op tegen de computer. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk pakketjes te verzamelen. Om deze pakketjes te kunnen krijgen, plaats je bij elk pakket een sterke magneet. Deze magneet trekt de pakketjes naar zich toe en op deze manier verzamel je je punten. Tijdens het spelen van het spel, kom je diverse symbolen tegen die je moet pakken om je sterker te maken. Tevens is het mogelijk je highscore te uploaden naar de website van Messe-Magnet.
download

Pami
groot: 1,43 mb
datum: 13 februari 2002
Info: Werkt ook op windows XP††††††††††††††††††† ††† Note: De C toets op je toetsenbord gebruik je voor alle aktie`s in het spel. Cursortoetsen links/ rechts
Pami is een zeer leuk aktie spel. De bedoeling van het spel is, om de gekleurde rondjes die tijdens het spel naar beneden komen op te vangen. Het door jou gekozen figuurtje moet dit gaan doen. Om de gekleurde rondjes op te vangen, moet je de gekleurde rondjes onder in het veld zo zetten, dat het gekleurde rondje overeenkomt met het gekleurde rondje wat naar beneden komt en op deze manier vang je ze op (zie screenshot) enz.
downloaden

Electricity
groot: 283 kb
datum: 14 september 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Richting (links/rechts) = cursortoetsen op toetsenbord
Electricity is een leuke spel variant op het spel Snake. In dit spel is het de bedoeling om de nummering in het spel te volgen. Dus je moet eerst naar objectnr. 1, 2, 3 enz. Op deze manier moet je het level uit spelen om naar het volgende level te kunnen.
download

Bomberman V 0.93
groot: 863 kb
datum: 10 oktober 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Het spel op diverse grote (full screen enz) spelen, druk op F1, F2, F3 of F4
Bomberman is een zeer bekend aktie spel. De bedoeling van het spel is simpel, zorg dat je als enige in het spel overblijft. Dit doe je door overal bommetjes te plaatsen en je tegenstander slim af te zijn. In de readme file bij het spel, staan de toetsen vermeld die je kunt gebruiken om het spel te kunnen spelen.
downloadlink

Matcher Catcher
groot: 2,12 mb
datum: 24 september 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = klik rondjes weg
Snelheid is geboden, klik snel op de rode, blauwe of groene rondjes. In de rechterbovenhoek verschijnt een bepaalde kleur en zoek daarbij in het spel deze zelfde gekleurde rondjes op. Uiteraard zijn er weer extra punten of extra speeltijd te verdienen, wanneer er een lampje gaat branden wat bij een bepaald symbool in het spel verschijnt.
downloadlink

Nannoid
groot: 1,99 mb
datum: 1 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = bedienen paddle (rechts/ links)
Nannoid is een variant op de bekende breakout spellen. Het spel bestaat uit 23 verschillende levels!!! :-)
download

Wuchtel`s Welt
groot: 2,32 mb
datum: 8 januari 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Bediening van bal (links, rechts enz) = cursortoetsen
Wuchtel`s Welt is een leuke variant op de bekende breakout spellen. Niet het balletje en de onderbalk waar mee het balletje een bepaalde richting opgestuurd kan worden bepalen de richting, maar dat kan je nu als speler zelf bepalen. In het daar op volgende level moet je zelfs het balletje van kleur laten veranderen, wil je het spel uit kunnen spelen. Hierdoor krijgt dit breakout spel een zeer andere wending. Have Fun!!!! :-)
downloadlink

Worms Breakout 2
groot: 20,3 mb
datum: 18 februari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = links, rechts + richten (schieten) van bal
Worms Breakout 2 is een variant op de bekende breakout spellen. Probeer alle blokjes weg te spelen die in het speelveld staan.
downloadlink

Ultra FlexBall 2000 + Harry Potter levels (update)
groot: 1,79 mb + Harry Potter levels 6,87 mb
datum: 23 november 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Bal afschieten = klik op linkermuisbutton
Van sommige spellen kun je niet genoeg krijgen o.a ook met dit breakout spel Ultra FlexBall 2000. In het menu van Ultra FlexBall kun je kiezen uit zes verschillende breakout spellen (zie Choose boardset) met daarin meerdere levels. Het spel zelf bestaat totaal uit 84 verschillende levels. Nieuw op de website extra levels met Harry Potter. Plaats deze extra levels in de directory van Ultra Flexball 2000. Start het spel opnieuw op en je vind deze extra levels in het menu van Ultra Flexball terug. Have Fun!!!!! :-)
downloadlink

Synchro
groot: 2,23 mb
datum: 3 december 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = links, rechts enz. Z toets = springen Esc toets = stop spel
Synchro is een aktie/ spring spel. Spring van blok naar blok, maar pas op wanneer het blok rood van kleur word, want dan is het game over!!! Have Fun!!! :-)
downloadlink

BeeNetTetris
groot: 666 kb
datum: 11 april 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = draaien figuur Spatiebalk = figuur laten zakken F2 = Pauze F3 = nieuw spel
Zo op het eerste gezicht lijkt BeeNetTetris een variant op Tetris, maar het spel gaat toch even iets anders. :-)
download

XWelltris
groot: 1,00 mb
datum: 18 april 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spel spelen toetsenbord (cursortoetsen l/r) enz. Kijk voor meer info op website How to play
XWelltris is een zeer leuk spel om te spelen. Het spel is een combinatie van de bekende spellen tetris en blockout. Een extra optie aan XWelltris is, dat je het spel kan roteren. Hier door word het spel extra moeilijk gemaakt.
downloadlink

Abandon 2
groot: 3,56 mb
datum: 29 januari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = bewegen paddle`s
Abondon 2 is een variant op de welbekende breakout spellen. Alleen in dit spel maakt men gebruik van vier paddle`s en dat maakt het spel een stuk moeilijker!!! Have Fun!!! :-)
download

Ponorka
groot: 3,25 mb
datum: 6 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esc = stoppen F12 toets = torpedo afschieten Spatiebalk = mijn gooien
In het spel Ponorka ga je met een onderzeeboot proberen alle op de bodem geplaatste verticale (witte) balkjes te vernietigen. Zodra dat gelukt is, mag je naar het volgende level. De levels die daar op volgen, zullen de balkjes steeds hoger komen te liggen, waardoor je nog sneller en goed zal moeten richten.
downloadlink

Cow Jones
groot: 5,03 mb
datum: 17 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = links/ rechts enz.
Cow Jones is een variant op het bekende Pacman spel, alleen spelen een koe en twee beren een hoofdrol in dit spel. Have Fun!!! :-)
download

Frog Highway
groot: 568 kb
datum: 21 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esc = spel stoppen
Iedereen kent het spel Frogger wel, waar bij je via een snelweg en op het springen van diverse bomen die in het water liggen de overkant moet halen om een vlieg te bemachtigen. In het spel Frog Highway ligt dit iets anders en moet je vliegen vangen die over de snelweg vliegen. Uiteraard is het vangen van deze vliegen een lastige klus, want het verkeer komt je van alle kanten tegemoet. Dus het is opletten geblazen!!
downloadlink

SolarQuest
groot: 2,66 mb
datum: 13 november 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = ruimtevaartuig in de lucht houden Ctrltoets = snelheid verhogen of verlagen Esctoets = stop spel
Je bent met je ruimtevaartuig op een planeet terecht gekomen waar buitenaardse wezens wonen. Probeer door het gangenstelsel waar je in terecht gekomen bent een uit weg te zoeken. Tijdens je vlucht kom je ook iconen tegen die je moet verzamelen, deze zijn o.a voor je beschermingschild. Dit beschermingschild beschermt je tijdelijk, wanneer je tegen b.v een rots aan vliegt. Pas verder op voor alle obstakels die je onderweg tegen komt.
downloadlink

Didi der Tour
groot: 5,72 mb
datum: 7 juli 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoesten = springen Spatiebalk = schieten B toets = extra optie`s
Didi gaat op wereldreis en maakt allerlei avonturen mee. Tijdens de reis gebeurd er van alles o.a tijdens het rijden in de auto moet Didi over allerlei dingen springen en uiteraard moet hij ook van alles verzamelen. Have Fun!! :-)
download

Waterboarding XS
groot: 1,45 mb
datum: 4 november 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = springen van spring- schans, Uithalen stunts tijdens springen = Z, X, C en V toets.
Altijd al stunts willen uithalen op het water, dat kan je nu uitproberen zonder een nat pak te krijgen. Have Fun!!!
downloadlink

Deli Dash
groot: 7,90 mb
datum: 2 augustus 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Entertoets = start menu Shifttoets = begin spel + draaien van borden Ctrltoets = pauze spel
Het spel is een mix van Tetris en dr. Mario. Je moet proberen tussen twee broodjes allerlei lekkers te leggen. Hoe meer hoe beter voor je puntenscore. Verder kun je punten verdienen door twee gelijkwaardige vleeswaren (bv twee stukjes worst) bij elkaar te krijgen. Om alles in een goede baan te leiden, kun je tijdens het spel de borden draaien d.m.v de Shift toets. Je kunt het spel alleen spelen, maar ook tegen anderen (zie menu spel).
downloadlink

Space Invaders 3D
groot: 831 kb
datum: 19 augustus 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esc = stoppen Cursortoetsen = rechts/ links (bewegen) omhoog (schieten) Linkermuisbutton = bewegen scherm.
Een zeer mooie variant op het bekende spel space invaders. Het spel begint in zijn orginele versie, tijdens het spelen komt er een soort glimmend balletje naar beneden. Vang deze op en het spel gaat over in een zeer mooi 3D spel (zie screenshot). :-) Op de website vind je drie verschillende download mogelijkheden, download het volgende bestand Space Invaders-0.5.3 Installer.exe Tijdens het installeren kun je in het menu aangeven hoe je het spel wil spelen. B.v Full screen 1024 * 768 enz. Have Fun!!!!
downloadlink

Neverball
groot: 3,93 mb
datum: 7 september 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = heen en weer bewegen van onder- grond Download de volgende zipfile neverball-0.25.2.zip (nieuwste update spel)
Neverball is een spel waarbij je moet proberen de munten te verzamelen die op het speelveld liggen in een bepaalde tijd. Met een bal moet je deze proberen te verzamelen. Om de bal in beweging te krijgen, moet je d.m.v je muis het speelveld laten bewegen. Hier door gaat de bal bewegen en op deze manier moet je proberen de munten te verzamelen. Kort om zeer leuk en verslavend spel. Het spel bestaat uit 25 levels. Have Fun!!!
downloadlink

Simon\'s Snake 2
groot: 1,44 mb
datum: 26 november 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = richting slang
Simon Donkers heeft een eigentijdse versie gemaakt van het bekende spel Snake. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Snow Traxx
groot: 3,02 mb
datum: 6 december 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Chilly kun je bewegen d.m.v de cursortoetsen op je toetsenbord.
Chilly wil graag naar zijn vriendin Lisabella, die in het park op hem staat te wachten. Helaas moet Chilly nog wel even een paar hindernissen overbruggen wil hij bij zijn vriendin Lisabella komen. Probeer Chilly te helpen en hem naar zijn vriendin Lisabella te brengen.
downloadlink

Sheepboy
groot: 1,56 mb
datum: 3 januari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: F2 toets = stoppen spel Linkermuisbutton = lijn zetten met kwast Cursortoetsen = keuze in menu spel
Als schaapsherder in het spel SheepBoy moet je proberen je schapen in hun box te krijgen, Pas op dat je schapen niet buiten het speelveld komen, want daar wacht de vos die je schapen graag wil vangen!!!! Tip Trek met je kwast rondom het speelveld een lijn, hier door kunnen je schapen niet van het speelveld af. Met deze zelfde kwast trek je een lijn, als het schaap hier tegen aan komt, zal het schaap van richting veranderen. Op deze manier moet je proberen je schapen in hun box te krijgen. Naarmate je verder in het spel komt, lopen de schapen steeds harder. Misschien dat jullie verder komen dan ik, bij level 3 kon ik ze niet meer bij houden!!! Succes!!!! :-)
downloadlink

Fischers vom Bodensee
groot: 2,92 mb
datum: 10 januari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = schieten
Fischers vom Bodensee is een variant op het bekende spel Moorhuhn, alleen in dit spel moet je naast vogels ook vissen proberen te vangen (schieten). Hou de visbalk links onder in beeld goed in de gaten, want wanneer je geen vissen meer vangt is het game over!!! Have Fun!!!
downloadlink

Pacman EX 2
groot: 876 kb
datum: 17 april 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Richting Pacman = cursortoetsen
Een remake van het orginele Pacman spel met diverse extra`s die aan het spel zijn toegevoegd.
downloadlink

Botonoid
groot: 1,62 mb
datum: 22 mei 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = verplaatsen schip
Botonoid is een variant op de bekende breakout spellen, alleen is deze wel erg bijzonder. In plaats van het bekende balkje, speel je dit spel met een boot midden op zee. Je krijgt last van zeemeeuwen en plotseling speel je het spel in een dichte mist. Uiteraard zijn er veel extra`s toegevoegd aan het spel (pakketjes vangen uit de lucht) o.a lichtjes voor op de boot. Hierdoor is het toch mogelijk je boot te blijven zien in dichte mist. Kortom een erg leuk spel. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Pongster
groot: 5,11 mb
datum: 31 juli 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Options = diverse instellingen spel wijzigen o.a aantal levens (extra), kleurinstelling speelveld, snelheid enz.
Pongster is een leuke variant op het alom bekende spel Pong. In het spel Pongster neem je het op tegen drie verschillende computer-tegenstanders. Tijdens het spelen, verschijnt er een blok in het midden van het speelveld. Deze blokken hebben een functie in het spel o.a sommige blokken moet je meteen proberen te raken, hier door krijg je tijdens het spelen meerdere optie`s, maar andere blokken moet je weer proberen te ontwijken. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Stuart`s Air Adventure
groot: 1,03 mb
datum: 29 mei 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = omhoog, omlaag vliegen enz.
Op de website van Sony kun je diverse kleine spelletjes downloaden van Little Stuart o.a Stuart`s Air Adventure. Probeer in dit spel je vliegtuig in de lucht te houden en ontwijk allerlei obstakels die je tijdens het vliegen tegen komt.
downloadlink

HitBlocks
groot: 1,76 mb
datum: 4 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = richting bal Spatiebalk = bal sneller Spel downloaden = klik op het screenshot van spel.
HitBlocks is een zeer verslavend aktiespel en heeft veel weg van break-out spellen, alleen nu bestuur jij de bal en je moet hier bij proberen alle blokken weg te spelen voor je door mag naar het volgende level. Naar mate je verder komt in het spel, moet je b.v de bal van kleur laten wisselen om de overige gekleurde blokken weg te kunnen spelen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Sheeppool
groot: 535 kb
datum: 18 september 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis bewegen (links/ rechts enz) = de hond Frisbee gaat lopen.
Elk schaap heeft een nummer en nu moet je de hond Frisbee helpen om elk schaap in de juiste hoek te drijven. Je krijgt voor deze opdracht maar een bepaalde tijd, probeer je opdracht binnen de tijd uit te voeren anders is het game over!!!
downloadlink

Worms breakout
groot: 2,31 mb
datum: 25 september 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Entertoets = start spel/ terug naar menu Cursortoetsen = keuze uit menu/ richting paddle links of rechts Spatiebalk = start spel/ schiet bal
Worms een spel wat bijna iedereen wel kent, nu in een breakout versie. Klik voor downloaden spel op website op de afbeelding toets Any Key. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Hamster Jam
groot: 2,10 mb
datum: 27 juni 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esc toets = stoppen Shifttoets = start spel + level + verschuiven van blokken om bij ringen te komen.
Hamster Jam is een variant op het bekende spel Boulderdash. Probeer de ringen te verzamelen in het spel, maar pas op voor o.a muizen die het op jouw gemunt hebben in het spel. Je kunt op de website naast het spel ook de HamsterBall desktop pet downloaden. Grappig gezicht om Hamster Jam over je beeldscherm te zien rollen. :-) Note: Druk op Schift + Esc om HamsterJam te stoppen en druk op toest 1 of 4 om de kleur van de bal te veranderen waar Hamster Jam in zit.
downloadlink

Blokketiblok
groot: 3,31 mb
datum: 2 oktober 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Menu spel = klik op vlag (taal spel zet op engels of italiaans) en verder kun je kiezen klein of groot speelscherm in menu. Entertoets = start spel/ doorgaan bij game over!!! Spatiebalk + cursortoets = richting schuiven blok. Esctoets = stoppen spel.
Blokketiblok is een spel waarin je d.m.v het verschuiven van gekleurde blokken moet proberen de Zzepallepa`s uit te schakelen die het op jouw gemunt hebben. Dus aktie en snelheid zijn geboden om uit de handen van de Zzepallepa`s te blijven. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Snake Game
groot: 1,18 mb
datum: 8 januari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = richting slang Linkermuisbutton = kies uit optie`s menu spel 25 speelbare levels.
Snake Game is een leuke klassieke variant op het bekende snake spel. Je kunt via het menu kiezen uit 25 verschillende levels (klik op level). Have Fun!!! :-)
download

NeverNoid
groot: 1,39 mb
datum: 26 februari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = paddle bewegen Spatiebalk = bal activeren in spel.
NeverNoid is een variant op de bekende breakoutspellen. Probeer alle gekleurde blokken weg te spelen en dan mag je door naar het volgende level. Have Fun!!! :-)
download

Trashman Anniversary
groot: 1,98 mb
datum: 12 maart 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen + vuilnisbak oppakken Spatiebalk = start spel. Vul je naam in, druk daarna op enter en vervolgens op de spatiebalk om het spel te laten starten.
In het spel Trashman Anniversary ben je vuilnisman en moet je vuilnisbakken op gaan halen en deze leeg gooien in de vuilniswagen en daarna weer terug brengen bij de mensen hun huis. Let op!!! Je moet de vuilnisbak wel weer op de plaats neer zetten, waar je deze heb opgepakt. Je kunt de bak dus niet zomaar overal neerzetten!!! In het eerste level moet je vijf vuilnisbakken op halen in een bepaalde tijd, lukt dit niet dan is het game over!!!
downloadlink

Jump
groot: 49 kb
datum: 2 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis bewegen = mannetje laten springen op ballon
Een zeer leuk klein verslavend minispel. Je moet proberen het vallende mannetje te redden door hem op de rode ballons te laten springen. Have Fun!!! :-)
download

Twiddlestix
groot: 1,10 mb
datum: 17 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = start spel Cursortoetsen = links, rechts enz.
Je moet een ronddraaiende boomstam verplaatsen door het water zonder de randen te raken.
downloadlink

WestBang
groot: 6,93 mb
datum: 11 maart 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muisbutton = schieten Klik op button Free download op website voor spel
In een dorpje in het wilde westen moet een sherif de inwoners verdedigen tegen enkele outlaws, maar pas op dat je de burgers van het dorpje met rust laat.
downloadlink

Project 053
groot: 935 kb
datum: 18 maart 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Enter toets = start spel Shift toets = springen Ctrl toets = schieten
In project 053 (platform spel) speel je een cyborg (half mens/ half robot) en moet je proberen te ontsnappen uit het laboratorium. Dus dat word springen, munten verzamelen en oppassen voor diverse robots enz!!!
download

Alex and Alex Arkanoid
groot: 1,07 mb
datum: 25 maart 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = bedienen paddle
Alex and Alex Arkanoid is een variant op de bekende breakout spellen.
download

Styx Reloaded
groot: 5,67 mb
datum: 22 april 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen plus spatiebalk = land pakken
Styx Reloaded is een remake van het spel Styx. De opdracht is om zoveel mogelijk land af te pakken van het monster, wat door het speelveld zweeft. Wanneer je voldoende land te pakken heb, dan mag je door naar het volgende level. Pas op voor monster wat je steeds verder aan het insluiten bent, want raakt hij de lijn die je over het speelveld trekt is het game over!!! Have Fun!!! :-)
downloadlink

SubSurface
groot: 19,2 mb
datum: 6 mei 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis + button = duikboot besturen + afvuren torpedo`s
Stuur je duikboot langs de vele gevaren onderwater en probeer overal veilig langs te komen.
download

Velocity the Bee
groot: 11,2 mb
datum: 13 mei 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Ctrltoets (rechts) = schiet stuifmeelkorrels Cursortoetsen = vlieg omhoog, omlaag, achter en naar voren.
Velocity de Bij is op zoek naar bloemen, maar tijdens haar zoektocht word ze onderweg lastig gevallen door springhanen en andere insekten. Probeer een uitweg te vinden en bekogel ze met stuifmeelkorrels.
download

CrazyBumpa
groot: 5,56 mb
datum: 21 mei 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: H toets = stoppen spel of doorgaan Spatiebalk = hoog springen Cursortoetsen = rechts, links enz.
CrazyBumpa is een remake van het bekende spel Bumpy. Spring door het hele veld en verzamel de objecten die je tegenkomt. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Sonic Maze-Mania
groot: 973 kb
datum: 21 mei 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shifttoets = begin spel + springen
Het pad waar Sonic over loopt is blauw gekleurd. Jouw taak om met Sonic over dit pad te lopen en deze te veranderen in een oranje pad. Het kan voorkomen dat een vak in de plaats van oranje rood zal worden, loop er dan nog een keer overheen zodat deze als nog oranje word. Lukt het je om het gehele looppad in de kleur oranje te krijgen dan heb je gewonnen.
downloadlink

Banana Run
groot: 19,6 mb
datum: 5 augustus 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = springen Cursortoetsen = lopen/ rennen
Probeer zoveel mogelijk bananen te vangen.
download

Base Invaders
groot: 23,3 mb
datum: 17 september 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = bewegen door ruimte Linkermuisbutton + muis = indringers oppakken
Je moet proberen je basis te beschermen van indringers van buitenaf die proberen je basis te vernietigen.
downloadlink

H.E.R.O
groot: 12,2 mb
datum: 23 september 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Toets D = kies moeilijkheidsgraad Toets Z = start spel + schieten Cursortoets omlaag = blaas muur op, overige cursortoetsen zijn voor het vliegen door gangen.
H.E.R.O is een spel uit het Commandore 64 tijdperk in een nieuw jasje gestoken. Je vliegt door donkere gangen en moet proberen de mijnwerker te vinden die op je zit te wachten. Onderweg moet je o.a. muren opblazen en enge spinnen enz. weg schieten om je doel te bereiken. Have Fun!!!
download

Pangic Plus
groot: 876 kb
datum: 5 november 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = schieten Gameplay = space invaders
Pangic Plus is een spel waarbij grote gekleurde ballen stuk geschoten moeten worden, maar je bent er dan nog niet. Nadat je de gekleurde ballen geraakt heb, splitsen ze zich op naar 2, 3 en 4 kleinere ballen en deze moeten ook stuk geschoten worden. Kortom je zal er alles aan moeten doen om hier zonder kleerscheuren uit te komen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Ghostbusters
groot: 13,4 mb
datum: 25 november 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Wanneer je het spel Ghostbusters opstart moet je eerst alles instellen. B.v. welke toetsen je wilt gebruiken enz.
In het spel Ghostbusters is het jouw taak om spoken te vangen, die de omgeving onveilig maken. Je krijgt in het begin van het spel een geldbedrag waarmee je een auto kunt kopen en deze kunt uitrusten met apparatuur om spoken te kunnen vangen.
download

Breakdown in Space (2 delen)
groot: 525 kb
datum: 13 januari 2007
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = schiet bal Cursortoetsen = beweeg paddle (links, rechts)
Probeer d.m.v. een paddle en een bal alle blokjes in het speelveld weg te spelen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Diamond Revolution 2
groot: 53,4 mb
datum: 25 februari 2007
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shift toets = start spel Cursortoetsen = richting bal veranderen
Diamond Revolution 2 is een spel waarbij je d.m.v. een bal de diamanten in het speelveld weg moet spelen. Leuk spel!!! Have Fun!!!
downloadlink

Fireman
groot: 1,16 mb
datum: 10 maart 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Muis = plaatsen pijpleiding
Je bent in dit spel een brandweerman en jouw taak om te helpen een brand te blussen. Leg binnen een bepaalde tijd een pijpleiding aan om deze brand te kunnen blussen. Lukt dit, dan mag je door naar het volgende level.
download

Prehistoric
groot: 980 kb
datum: 25 maart 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen en springen Spatiebalk = speciaal item gevonden in spel, dan kun je deze functie gebruiken
Loop onder de houten brug en spring er tegen aan, wanneer er van die kleine gekleurde wezentjes op lopen. Zodra ze omvallen zijn ze niet meer gevaarlijk en kun je ze pakken. Verdien op deze manier je punten en verder zitten er ook nog geheime bonuspunten in het spel verstopt. Dus springen maar...........Have Fun!!! :-)
download

Hane Paradise
groot: 4,35 mb
datum: 2 juni 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = begin spel & boemerang gooien Cursortoetsen = springen Esc-toets = stop spel
In dit razend snelle aktiespel moet je proberen je tegenstanders zo snel mogelijk uit te schakelen met een boemerang. Als je dat gelukt is, kun je diverse extra`s verzamelen o.a. munten enz. waarmee je punten kunt verdienen.
download

PureBreaker 2
groot: 19 mb
datum: 26 augustus 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Muis = bewegen paddle + bal Esc toets = stop spel
PureBreaker 2 is een leuk spel om te spelen met veel aktie. Probeer d.m.v. een paddle en een bal alle blokjes in het speelveld weg te spelen.
downloadlink

Penka Mazes
groot: 3,71 mb
datum: 23 september 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Combinatie van cursortoetsen en muis = richting en oppakken van diverse items
Penka Mazes is een leuke variant op het bekende spel pacman. Naast het oppakken van de gele bolletjes moet je ook b.v. een hamer pakken om een stenenblok kapot te maken om verder te kunnen in het spel. Have Fun!!! :-)
download

ZooChess
groot: 4,39 mb
datum: 22 mei 2002
Info: Werkt ook op windows XP†††††††††††††††††††††††
ZooChess is een zeer mooi 3D schaakspel. Je kunt een schaakpartij tegen de computer spelen, maar ook is het mogelijk om het online tegen iemand anders te spelen (zie multiplay functie), daarnaast is het mogelijk om een schaakpartij te bewaren (save en loadfunctie).
download †††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Bingo 1.3
groot: 1,20 mb
datum: 13 juni 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Bediening spel = muis
Bingo 1.3 is een variant op het bekende Keno spel. Kies uit de tachtig verschillende gekleurde ballen er minimaal drie en maximaal tien uit. Deze gekleurde ballen zijn allemaal voorzien van een cijfer. Je kunt voor je het spel van start laat gaan je inzet verhogen of verdubbelen enz. Start daarna het spel en de ballen beginnen te rollen en de cijfers worden nu bekend. Have fun!!! :-)
downloadlink

Hexxagon
groot: 243 kb
datum: 18 januari 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP    Note: Een aanrader. Een mooi bordspel met goede geluidsondersteuning. :-)
Oude tijden herleven weer o.a met het spel Hexxagon. Een bordspel wat je alleen tegen de computer kunt spelen, maar ook tegen familie en vrienden ( 2 playermode ). Het is de bedoeling om het bord zoveel mogelijk vol te krijgen met rode diamanten en wie de meeste stenen heeft, die wint. :-) Op deze website zijn nog meer leuke oude spelletjes te vinden. Klik voor meer op deze link Neave`s Webgames
downloadlink

Shanghai Dynasty
groot: 512 kb
datum: 22 september 2001
Zoek twee dezelfde stenen bij elkaar en maak zo het hele veld leeg.
downloaden

hexagon
groot: 1,71mb
datum: 2001
De bedoeling is om diverse gekleurde stenen naast elkaar te leggen, maar ze mogen niet van dezelfde kleur zijn. Dus naast bv een rode steen leggen we een witte steen enz. Kom je niet verder geen probleem je heb 9 jokerstenen tot je beschikking die je in kunt zetten.
download

2D/3D Schaakspel
groot: 456kb
datum: 9 oktober 2001
Je kunt dit schaakspel spelen in een 2D of 3D optie. Zodra je het spel opgestart heb, kun je d.m.v je rechtermuisknop (in speelveld)  in het menu wat dan verschijnt aangeven hoe je wilt gaan schaken en verder kun je d.m.v je cursortoetsen op je toetsenbord het spel van alle kanten bekijken. Rechts, links, boven en onder enz. Een pion verplaatsen doe je d.m.v je muis. De vakken waar je dan je pion kan neer zetten lichten hier bij op. 
downloadlink

Dammen
groot: 549kb
datum: 2001
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Geen tegenstander te vinden, speel dan een spelletje dammen op je computer.
downloadlink

Bob 3D
groot: 374 kb
datum: 6 augustus 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kies in menu PC tegenstander of persoon Cursortoetsen = kies richting puk Spatiebalk = slagkracht (schieten van puk)
In het bordspel Bob 3D is het de bedoeling om alle groene of rode stenen in de daarvoor geplaatste holes (gaten) te krijgen. Wie het als eerste lukt om dit voor elkaar te krijgen heeft gewonnen. Have Fun!!! :-)
download

Press it
groot: 858kb
datum: 2001
Kijk goed naar de oplichtende buttons en probeer dan deze op de zelfde manier na te doen. Doe je het goed, dan verdien je daar de punten mee.
download

Picture 5 Lines
groot: 3,3mb
datum: 2001
De bedoeling is om vijf balletjes horizontaal, verticaal of diagonaal bij elkaar te krijgen en telkens wanneer je dit voor elkaar krijgt verschijnt er weer iets meer van de foto die er onder zit. Verder kun je diverse leuke skin`s, foto`s en andere leuke dingetjes downloaden voor het spel. Een aanrader dus!!!!:-)
download

Luzon Domino Solitaire
groot: 1,51 mb
datum: 22 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechter of linkermuisbutton = aanklikken dominostenen
Luzon Domino Solitaire is een dominospel waarbij het de bedoeling is om met een combinatie van twee dominostenen een puntenaantal van 12 te krijgen. Het spel begint met de drie dominostenen aan de rechterzijde. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Yucata, de zonnetempel der Maya`s
groot: 2,47mb
datum: 2001
Het bordspel werkt met kaarten met verschillende waardes o.a 1,2,3,4 en 5 punten en tevens twee speciale kaarten. Met deze laatste twee kun je je tegenstander aftroeven. Deze kaarten geven je een extra voorsprong op je tegenstanders. Het uiteindelijke doel is om als eerste de rode steen te pakken die in het midden van het bord ligt.
download

5star Free Lines
groot: 1,62mb
datum: 2001
Probeer vijf balletjes van de zelfde kleur op 1 lijn te krijgen (horizontaal,verticaal of diagonaal). Je kan kiezen uit vijf levels.
downloadlink

Boing
groot: 2,85mb
datum: 2001
Een zeer verrassend en leuk bordspel. De bedoeling is om als eerste de gevraagde punten te halen b.v 25 punten. Je kunt door een goede strategie te bepalen dit bereiken. Probeer gebruik te maken van de cijfers die op het bord liggen. 5 vooruit, drie achteruit enz. Uitleg kijk bij optie`s.
download

PySol Solitaire
groot: 3,61mb
datum: 2001
PySol Solitaire is een verzameling van diverse kaart, bord en memoryspelletjes. Voor de Mahjonge liefhebbers zitten er maar liefst 102 verschillende spelletjes in verwerkt. Een aanrader!!!! :-)
downloadlink

Kling! 2.001
groot: 1,62mb
datum: 2001
De bedoeling is om vijf of meerdere ballen van de zelfde kleur op 1 lijn te krijgen (horizontaal, verticaal of diagonaal). Uiteindelijk moet je proberen het gehele speelveld leeg te krijgen. Het lijkt makkelijker dan je denkt!!!!:-)
download

Trommy
groot: 1,2mb
datum: 2001
Trommy lijkt een beetje op Othello maar toch zijn de spelregels weer ietsje anders. Je kunt nu het gebied waar je je stenen neer wilt leggen vergroten of verkleinen. Je hoeft dus geen steen meer naast een andere steen neer te leggen om deze te veroveren.
download

Chinees schaken
groot: 1,58mb/ Windows 95/98
datum: 2001
Een prachtig mooi 3D spel, met alle benodigheden er bij. Kijk voor de spelregels (nederlandstalig) op het volgende websiteadres
downloaden

AllFive 2000
groot: 4,5 mb/ 10,9 mb
datum: 1 augustus 2001
AllFive 2000 is gebaseerd op het bekende spel Yathzee. Je kunt twee versie`s van het spel downloaden. De Lite-versie zonder muziek (4,5 Mb) of de Full version (10,9 Mb).†
downloadlink

Net-Muhle
groot: 2,19mb
datum: 8 juni 2001
Probeer in dit bordspel drie stenen op een rij te krijgen (zie screenshot). Het lijkt makkelijker dan je denkt. :-)
download

Elimination
groot: 260kb
datum: 12-4-2001
In dit spel is het de bedoeling dat je alle gekleurde knikkers van je tegenstanders probeert te pakken. Je kunt dit voor elkaar krijgen, door over de gekleurde knikkers van je tegenstander te springen. Toch kun je onderweg ook je eigen knikkers kwijt raken, omdat er diverse valkuilen in het spel verborgen zitten.
download

Peg Solitaire V 1.0
groot: 2,37mb
datum: 28 december 2001
Peg Solitaire is een simpel, maar leuk bordspel. De bedoeling is om alle balletjes van het bord te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen, spring je horizontaal of verticaal over de balletjes heen en op deze manier is het de uitdaging om het spel zo te spelen dat er geen enkele balletje meer over blijft.
downloadlink

Tric-Trac
groot: 984kb
datum: 4 oktober 2001
Tric-Trac is een heel grappig en leuk dobbelsteen spel. De bedoeling van het spel is om de waardes die de dobbelstenen aangeven te verwerken met de nummers die je op je bord ziet staan. B.v je gooit met je twee dobbelstenen een zes en een twee. Dan kun je de zes en de twee apart aanvinken op je bord, maar je kunt ook de zes en de twee bij elkaar optellen en dan kom je uit op acht en dan vink je deze alleen aan en zo speel je het spel verder uit. Je kunt het spel in diverse varianten spelen. Kijk in het menu bij "Game" en dan ga je verder naar "Choose Game" en verder kun je bij "Options" de kleur van de stenen veranderen en de grote van het bord enz.
downloadlink

wmancala
groot: 103kb
datum: 2001
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Het is de bedoeling dat je meer stenen in het grote bakje(rechts) dan je tegenstander krijgt. Je kan stenen verplaatsen door een bakje aan te klikken. Deze stenen worden in de bakjes rechts van je gelegt, 1 per bakje.
download

SCAN solitaire
groot: 810 kb
datum: 20 augustus 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = oppakken driehoek en druk daarna tegelijk op de linkerbutton om de driehoek te draaien.
SCAN solitaire is een erg leuk spel om te spelen. Je moet proberen de driehoekjes tegen elkaar aan te leggen en proberen een juiste match te maken. 3 punten voor elke juiste symbolen match, 2 punten voor een kleurenmatch en 1 punt voor de juiste nummermatch. Naast dit spel zijn er nog veel meer leuke spellen op deze website te vinden. Klik hiervoor op de button Products. Helaas zijn deze freeware spellen niet direct te downloaden vanaf de website, want de maker (Ian Humphreys) van deze spellen vind het leuk om te weten waar iedereen vandaan komt. Dus stuur een e-mail met daarin je naam en het land waar je vandaan komt. Voorbeeld e-mail: My name is Peter Jansen from Amsterdam, The Netherlands, please send the following games...SCAN solitaire enz enz. Je krijgt dan de gevraagde spellen per e-mail toegestuurd. Have Fun!!!! :-)
downloadlink

Intership
groot: 2,61 mb
datum: 27 december 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = plaats schepen op bord Rechtermuisbutton = draai schepen (rechts, links)
Intership is een spel, waarbij strategie, logica en snelheid elkaar gelijktijdig opvolgen. Bij zeeslag mag je telkens om de beurt een zet plaatsen, bij intership is dit absoluut niet het geval. Hier ga je gelijk in aktie en krijg je 100 dreadlock ship to ship raketten, die je achter elkaar mag lanceren. Wacht niet te lang met de aanval, want hoe meer schepen er van jouw geraakt worden, des te minder raketten blijven er over om af te vuren. Na het plaatsen van de schepen op het speelbord, verplaatst het spel zich naar een 3D omgeving. Hierbij klik je eerst het schip aan (op het speelbord) wat een raket moet afvuren, vervolgens geef je de lokatie aan waar de raket moet neerkomen. Note: Schepen geplaatst op speelbord, klik met je muis onder speelbord (op intership) om spel op te starten.
downloadlink

Catapults
groot: 984 kb
datum: 30 april 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen rechts/ links = richting gooien Cursortoets laag = afschieten bal op spelveld
Catapults is een spel waarbij je met een catapult gekleurde ballen op het speelveld schiet. Het spel bestaat uit twee verschillende speloptie`s o.a Vier op een rij en als tweede optie Realtime. Realtime is een spel, waarbij snelheid en tactiek een grote rol spelen. Om dit spel te winnen zijn er verschillende optie`s mogelijk o.a zes keer vier op een rij te maken, 3/4 van het speelveld te vullen met jouw kleur enz. Bij het spel zit een Tutorial, hier in word precies uitgelegd hoe het spel werkt. Catapults is ook via een netwerk te spelen.
downloadlink

Igowin (Go)
groot: 786 kb
datum: 7 maart 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kijk voor meer informatie op de site van Nederlandse Go bond
Go is een zeer populair bordspel, wat iedereen (jong en oud) kan spelen. De bedoeling van het spel is zoveel mogelijk gebied te omsingelen, zonder dat er teveel van je eigen stenen gevangen worden. Kijk voor nederlandstalige speluitleg op Spelregels Go
downloadlink

Battleships
groot: 670 kb
datum: 14 mei 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = plaatsen schepen en schieten Cursortoetsen = draairichting schip
Battleships is een variant op het bekende spel Zeeslag. Plaats de schepen op het speelbord en probeer eerder dan je tegenstander (computer) de schepen op te sporen en te vernietigen.
downloadlink

Circlet Dice Game
groot: 1,71 mb
datum: 17 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spel werkt met muisbutton (linker/ rechter).
In dit dobbelsteenspel moet je proberen alle getallen in je cirkel (player 1) weg te spelen. B.v gooi je een gezamelijke waarde van vier, dan kun je deze weg klikken in je cirkel en zo werk je de gehele cirkel af. Wie als eerste alle getallen heeft weg gespeeld in zijn of haar cirkel heeft gewonnen. Gooi je een gezamelijke waarde van het getal zeven, dan mag je een getal in je cirkel weg spelen. Het maakt niet uit welk getal dit is in je cirkel. Player 2 en 3 zijn je computer tegenstanders. Kun je niet verder, dan klik je op het zwarte rondje met de letter P (Pass) en gaat de beurt naar de volgende speler.
downloadlink

Empire XP
groot: 440 kb
datum: 2 juli 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spel word gespeeld met muis
Empire XP is een freeware versie van het bordspel Risk.
downloadlink

Szone
groot: 244 kb
datum: 12 oktober 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = Stenen verplaatsen. Verkeerde steen aangeklikt, dubbelklik dan op de steen met linkermuisbutton.
Szone is een zeer leuk en strategisch bordspel. De bedoeling van het spel is om alle blauwe stenen in het middenvak te krijgen (16 vakken groot). Het maakt niet uit waar je de blauwe stenen neer zet in het vak als ze maar in het middenvak komen te staan. Verder kun je de rode stenen van je (computer) tegenstander niet slaan en je kunt er ook niet overheen springen. Je kan alleen maar langs de rode stenen. Stel dat de tegenstander bijna al zijn rode stenen op het veld heeft staan, dan kun je gebruik maken van speelvlakken waar pijlen op staan. Zodra je daar met je steen op gaat staan, verplaatsen de stenen die in het vak staan, zich naar rechts of naar links enz. Hier door komen de stenen van je tegenstander buiten het speelveld te staan, waardoor jij kans kunt maken om je laatste stenen op het speelveld te zetten. Zodra dit gelukt is, heb je gewonnen.
downloadlink

TricTrac Maniac
groot: 1,57 mb
datum: 11 juni 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Dubbelklik op stenen = plaatsen op het bord. Dobbelstenen laten rollen = klik met muis op de dobbelstenen. Kan alleen tegen computer gespeelt worden en of tegen vrienden (two player optie).
TricTrac Maniac is een bordspel wat veel lijkt op backgammon, maar zit qua spelregels toch anders in elkaar. Bij backgammon zijn de stenen al op het bord geplaatst en dat is bij TricTrac Maniac niet het geval. Hier begin je met een leeg speelveld en moeten eerst alle stenen op het home field geplaatst worden eer je het spel verder kunt spelen. Staan de stenen eenmaal op het home field, dan moet je proberen via strategische wijze je stenen als eerste aan de overkant van het bord te krijgen. Een uitgebreide spel uitleg (plus screenshots) vind je op de website terug. Kijk bij de rubriek rules.
downloadlink

Hibis Domino
groot: 730 kb
datum: 12 juni 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Dubbelklik op dominosteen of in speelveld = plaats dominostenen op speelveld
Hibis domino is een domino spel, wat je tegen de computer speelt. Het doel van het spel is om je stenen zo goed mogelijk neer te leggen dat je ze als eerste allemaal kwijt bent.
download

Cub Rummy
groot: 676 kb
datum: 16 juli 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = plaats steen op bord Klaar met stenen liggen = klik op rechtervlak waar groep stenen liggen.
Probeer combinatie`s met de stenen te maken die je krijgt toegewezen en probeer zo snel mogelijk al je stenen kwijt te raken. Lukt je dat, dan heb je gewonnen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Jongi Jongo 2
groot: 2,90 mb
datum: 28 juli 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kiezen uit verschillende achtergronden, 20 verschillende levels.
Jongi Jongo 2 is een variant op het bekende spel Mahjong. Zoek twee dezelfde stenen bij elkaar en maak het hele veld leeg.
downloadlink

Brutal go-moku
groot: 4,26 mb
datum: 4 januari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = plaats stukken op speelbord.
Brutal go-moku is een variant op het bekende spel go-moku. Het spel lijkt een beetje op boter, kaas en eieren, alleen moet je in deze variant er voor zorgen dat je tegenstander als eerste zeven rondjes of kruisjes op zijn/ haar bord krijgt (horizontaal, verticaal of diagonaal). Lukt je dat, dan heb je gewonnen. Uiteraard moet je goed op je tegenstander blijven letten en er voor zorgen dat je niet als eerste zelf zeven rondjes of kruisjes krijgt. Dus moet je tijdig de boel blokken!!! Je kunt uit verschillende speelstukken kiezen (zie rechterkant bord). Je kunt het spel tegen de computer spelen, maar ook tegen een vriend(in) enz. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Ambush
groot: 751 kb
datum: 23 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Aktie`s in spel Add = optellen Subtract = aftrekken Multiply = vermenigvuldigen Divide = delen
Ambush ziet er op zich eenvoudig uit, maar wanneer je eenmaal het spel aan het spelen bent is het een zeer verslavend spel geworden. :-) De bedoeling van het spel is om ringen te verzamelen en deze naar de gele zone te brengen (vak 1 - 10). Tijdens het spel kan je tegenstander je verzamelde ringen ook van je afpakken door op het vak te gaan staan, waar jij op dat moment op staat. Je kunt het spel spelen tegen de computer of tegen drie familieleden of vrienden enz.
downloadlink

ShaagChess
groot: 5,69 mb
datum: 12 november 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = schaakbord draaien (links, rechts, vanaf boven bekijken enz. Spatiebalk = stop draaien van schaakbord
Shaagchess is een schaakspel wat in diverse sterkte gespeeld kan worden tegen de computer. Verder kun je het schaakbord via het menu in 2D of 3D bekijken en spelen. Als extra optie kun je d.m.v. de cursortoetsen het schaakbord van alle kanten te bekijken, wat soms handig kan zijn wanneer je aan zet bent. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Othello
groot: 4,22 mb
datum: 5 maart 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = plaatsen steen
De bedoeling van het spel Othello is om zoveel mogelijk stenen op je tegenstander te veroveren en diegene met de meeste stenen is dan tevens de winnaar van het spel.
downloadlink

Take Two
groot: 787 kb
datum: 18 maart 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = selecteer twee dezelfde stenen
Take Two is een bordspel, waarbij je twee dezelfde stenen bij elkaar moet zoeken. Have Fun!!!
download

Dream Chess
groot: 4,34 mb
datum: 29 oktober 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muisbutton = verplaats schaakstukken
Dream Chess is een schaakspel met verschillende niveau`s en kun je kiezen uit verschillen schaakborden en stukken (hout, metaal enz).
download

Webetiser Puzzles
groot: 2.7 mb - 3,1 mb
datum: 2 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kies zelf de moeilijkheidsgraad uit van * t/m ***** Muis = verplaats puzzelstukjes
Hou je van puzzelen, dan is Webetiser Puzzles zeker een aanrader. Je kunt er divere puzzelpakketten downloaden met diverse thema`s o.a winter enz.
downloadlink

Five
groot: 1,09 mb
datum: 25 maart 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Muis = klik gekleurde schijf aan en verplaats deze
Probeer in het spel Five een combinatie te maken met vijf schijven van dezelfde kleur (horizontaal, verticaal of diagonaal). Have Fun!!! :-)
download

Great Mahjong
groot: 6,64 mb
datum: 1 april 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Muis = klik stenen weg
Een prachtig mooi Mahjong-spel voor uren puzzelplezier!!! Enig nadeel: Het is een mooi spel, alleen hebben de makers na het beŽindigen van het spel een automatische link gelegd naar hun website om hun website te promoten. Als je dit geen probleem vind, dan is het een mooi spel om te spelen!!! Have Fun!!! :-)
downloadlink

Sudoku Toon
groot: 9,19 mb
datum: 22 april 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Verander cijfer, gekleurd rondje of figuur = druk op cijfertoets 1, 2, 3 enz.
Sudoku Toon is een leuke variant op het bekende sudoku-spel. Je kunt naast de vertrouwde cijfers het spel ook spelen met gekleurde rondjes of figuurtjes. Have Fun!!! :-)
download

Real Dominoes
groot: 2,10 mb
datum: 22 april 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Muis = selecteer steen en plaats deze op het speelveld
Real Dominoes is een domino spel en het doel van het spel is om je stenen zo goed mogelijk neer te leggen dat je ze als eerste allemaal kwijt bent. Enig nadeel: Het is een mooi spel, alleen hebben de makers na het beŽindigen van het spel een automatische link gelegd naar hun website om hun website te promoten. Als je dit geen probleem vind, dan is het een mooi spel om te spelen!!! Have Fun!!! :-)
download

Real Backgammon
groot: 2,27 mb
datum: 6 mei 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Muis = verplaatsen schijf
Backgammon is een leuk strategie`s bordspel. Je moet je eigen schijfjes van de ene kant van het bord naar de andere kant kunnen brengen, rekening houdend met wat je tegenspeler van plan is. Probeer tijdens het spel minimaal twee schijfjes bij elkaar te zetten. Op deze manier krijgt de tegenstander geen kans om die plaats op het bord in te nemen. Het doel van het spel is om als eerste al je schijfjes van het speelbord te krijgen. Enig nadeel: Het is een mooi spel, alleen hebben de makers na het beŽindigen van het spel een automatische link gelegd naar hun website om hun website te promoten. Als je dit geen probleem vind, dan is het een mooi spel om te spelen!!! Have Fun!!! :-)
download

Pirates Luck
groot: 1,28 mb
datum: 12 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = inleg geld + starten spel
Een leuke piraten gokkast voor liefhebbers van fruitmachines. :-)
downloadlink

Spellenweb Gokkast
groot: 255 kb
datum: 14 mei 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = bedienen gokkast
Voor de liefhebbers, je kan nu een speciale Spellenweb gokkast downloaden. Deze gokkast mag je gratis verspreiden aan familie, vrienden en bekenden.
download

IceBreaker
groot: 428kb
datum: 5 juni 2002
Info: Werkt ook onder Window`s XP         
Note: Richting geef je aan d.m.v je muis. Klik op de rechterbutton. Kijk voor meer info op website.
De opdracht is om zoveel mogelijk land te pakken, maar pas op voor je tegenstanders die achter je aan zitten. Leuk spel!!!:-) Het spel bestaat uit verschillende thema`s, die je zelf in kunt stellen.
download

Piggo
groot: 5,50mb
datum: 22 maart 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP         
De bedoeling van dit spel is om Piggo te helpen. Tijdens het schaatsen onderweg krijg je te maken met heel wat obstakels, die je op een handige wijze moet zien te ontwijken.
download

Snowmotion
groot: 12,80mb
datum: 11 maart 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP    Note: Het meisje laten lopen door op je linkermuis knop te drukken (ook voor rechts/ links enz).
Snowmotion is een prachtig mooi gemaakt spel. De bedoeling van het spel is, om een sneeuwpop te gaan maken. Nu lijkt dat erg eenvoudig, maar dat is het niet. Je mag per opdracht (verschillend), maar een aantal keren rollen in de sneeuw om je sneeuwpop te kunnen maken. Het spel bestaat uit twaalf verschillende levels!!!! Rol ze!!!! :-)
downloadlink

Golden Gate Drop
groot: 1,20 Mb
datum: 6 maart 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP††† Note: Een waterballon kun je gooien door op je rechtermuisknop te drukken.†
De bedoeling van het spel is om waterballonnen te gooien op diverse objecten. Om telkens een level verder te komen, moet je een bepaalde hoeveelheid punten halen. Deze punten haal je, wanneer je raak gooit. B.v een vrachtauto 10 punten, boot 20 punten enz.
downloaden

Q-Lat2 V 2.2
groot: 3,40 Mb
datum: 27 februari 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP    Note: Gebruik je muis voor de richting van het balletje (links/rechts) enz.
Q-Lat2 heeft veel weg van een knikkerspel, alleen is het in dit spel van belang dat je alle knikkers in het veld van ŤŤn kleur gaat voorzien. Om het spannend te houden, krijg je voor elke opdracht een bepaalde tijd mee om deze taak te volbrengen.
downloadlink

Couronne
groot: 2,79 mb
datum: 4oktober 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Couronne lijkt een klein beetje op een biljartspel, want je heb een keu nodig om de groene (ringen) stukken in de daar voor bestemde gaten te krijgen. Plaats het gele (ring) stuk op het speelveld op de horizontale rode lijn. De gele ring kleurt nu op en klik nu op je linkermuisbutton, hier door wordt de keu zichtbaar. Trek nu je muis naar je toe om d.m.v de keu de gele (ring) stuk een stoot te kunnen geven en probeer hier door de groene (ringen) stukken weg te spelen.
download

Beirut
groot: 536kb
datum: 14 september 2001
Note: Cursortoetsen; voor de richting van het balletje (links/rechts) en met de entertoets bepaal je de afstand waar het balletje neer moet komen.
Beirut is een zeer grappig spel. De bedoeling van dit spel is om alle bekers die op de tafel staan weg te spelen. Om bekers weg te kunnen spelen, moet je er proberen een balletje in te werpen. Zodra je een balletje in een beker heb gekregen, verdwijnt deze van het speelveld. Je kunt dit spel tegen de PC spelen, maar ook tegen familie of vrienden.
downloadlink

Reflex
groot: 2,19mb
datum: 10 juli 2001
Probeer in dit spel zo snel mogelijk het op lichtende vakje aan te klikken. Je kunt kiezen uit drie verschillende moeilijkheidsgraden. Mocht je het even niet meer bij kunnen houden, dan kun je het spel altijd nog saven en een volgende keer verder gaan. :-)
downloadlink

Silent Hunter
groot: 366 kb
datum: 4 juni 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen links/ rechts enz. Spatiebalk = deur open maken (kan alleen wanneer je een geheim document heb) Toets L = zaklantaarn aan of uit zetten.
In het spel Silent Hunter spelen geheime documenten een rol en deze zijn verstopt in verschillende ruimte`s. Jouw taak om deze te vinden, maar pas op voor de bewaker die in het gebouw rond loopt. Tip: Doe je zaklantaarn uit, zodra hij dichter bij komt. Op deze manier ziet hij jouw niet en kun je nadat hij weggelopen is voorzichtig verder sluipen. Veel succes met je opdracht!!!!
downloadlink

Highway Pursuit
groot: 3,20 mb
datum: 4 juni 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = besturen auto Spatiebalk = schieten Entertoets = begin spel
Highway Pursuit is een spel waarbij het gaspedaal flink word ingedrukt. Er rijden veel geheime agenten op de weg die je onschadelijk moet maken, maar pas op dat je de burgers niet raakt en deze moet je ook beschermen tijdens de wilde autorit op de wegen.
downloadlink

Dr. Horst
groot: 491 kb
datum: 31 augustus 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Capsules draaien van richting = gebruik hier voor de cusortoetsen op je toetsenbord. Capsule snel laten zakken = druk op spatiebalk
Probeer in dit spel de virussen te verwijderen. Dit kun je doen door op de virussen capsules te plaatsen. Als je er drie op een virus heb neer- gelegd, dan verdwijnt het virus. Als je alle virussen op deze manier heb verwijderd, mag je door naar het volgende level.
downloaden

Paska
groot: 709 kb
datum: 26 november 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Slang bewegen = cursortoetsen (links, rechts enz) Ctrltoets = slang terug halen
In dit spel moet je het riool schoonmaken en alle rommel uit het riool halen. Om deze rommel uit het riool te halen, maak je gebruik van een slang die op je wagen gemonteerd zit. Tijdens het schoon maken van het riool moet je ook nog op passen voor allerlei zaken zoals ongedierte. Als deze tegen je slang aan komen, dan word de slang in zijn geheel terug getrokken en kun je weer opnieuw beginnen, maar pas helemaal op voor wandelende bommen, want zodra je die op zuigt is het game over!!!!
downloadlink

Rettet Die KŁhe
groot: 1,83 mb
datum: 18 januari 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Koe afpakken van buitenaards wezen = druk op spatiebalk Lopen = cursortoetsen
Buitenaardse wezens hebben het gemunt op de koeien van een boer. Ze worden uit de stal mee genomen en naar een UFO gebracht. Jouw taak om deze uit de handen te houden van deze buitenaardse wezens en de koeien weer terug te brengen naar de stal.
download

Bump N` Jump
groot: 3,63 mb
datum: 26 juni 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = sturen (links/ rechts) en gas geven Spatiebalk = spring over auto`s enz. Esc toets = stop spel
Spring over bruggen, auto`s en over obstakels en scheur met je auto over de weg en probeer zoveel mogelijk auto`s van de weg te krijgen. Kortom een echt aktiespel!!! :-)
downloadlink

Tower of Goo
groot: 2,32 mb
datum: 2 juli 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = bouwen toren
Tower of Goo is een soort bouwspel. Je moet proberen een zÚn hoog mogelijke toren te bouwen. In het spel bevinden zich zwarte ballen die je d.m.v. je muis uit kunt rekken. Op deze manier moet je proberen de toren steeds hoger te maken. Zorg er voor dat de toren stabiel blijft, zo niet dan stort de toren in elkaar en zal je opnieuw moeten beginnen.
downloadlink

Eskimo Fishing Trip
groot: 3,65 mb
datum: 21 februari 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechter/linkermuisbutton = hengel uit-werpen Hengel bewegen = muis op en neer bewegen
Een hengeltje met een magneetje er aan en probeer daar mee je vissen te vangen. Wie de meeste vissen gevangen had, die won. Wie heeft dit spel vroeger als kind niet gespeeld. :-) Dit spel kan nu ook op de computer gespeeld worden, gooi je hengel uit en probeer in een korte tijd zoveel mogelijk vissen te vangen. Zodra je beet heb moet je je linkermuisbutton ingedrukt blijven houden (vis kleurt rood), om je punten binnen te halen. Kijk voor meer informatie over het spel bij de helpfile.
downloadlink

F1 Pinball
groot: 14,7 mb
datum: 21 februari 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kijk voor bediening flipperkast op website of readme file bij spel
Hou je van flipperen, dan is F1 Pinball zeker de moeite waard om te bekijken en te spelen. Een waanzinning leuke en mooie flipperkast geheel in de stijl van F1 race`s.
downloadlink

Quatris
groot: 14,3 mb
datum: 1 maart 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Ctrl en Alt toets = draaien blokken Cursortoetsen = richting blokken
Quatris is een variant op het welbekende Tetris, alleen vallen hier de blokken uit vier verschillende richtingen. Hier door krijg je een hele andere kijk op het spel. Voor de liefhebbers van de gewone tetris, deze is ook te vinden in dit spel (zie menu in spel). :-)
download

Spellenpakket (Frog Highway, Aliens Invasion en Locostress)
groot: Verschillend 358 - 568 kb
datum: 6 maart 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spellen spelen via toetsenbord cursortoetsen
Op de website van Pro68 vind je drie leuke kleine spelletjes waar onder Frog Highway, Aliens Invasion en Loco Stress. In het spel Frog Highway ga je als kikker de snelweg op om vlinders te vangen, maar pas op vooral die auto`s!!! Aliens Invasion is een variant op Space Invaders en bij het spel Loco Stress moet je een puzzel oplossen. Verzamel het goud en probeer daarna met het karretje een uit weg te vinden.
downloadlink

4 in 1 spellenpakket
groot: 155 kb
datum: 20 maart 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spelletjes spelen = cursortoetsen, spatiebalk, entertoets en muis.
In dit spelpakket vind je vier leuke kleine spelletjes, waaronder Columns. In dit spel moet je combinatie`s maken van telkens drie dezelfde stenen. Bij de spellen Fall2Heaven en Obonodah moet je proberen op platforms te blijven staan en tot slot bij het spel Split moet je proberen de balletjes in het spel te houden. Have Fun!!! :-)
downloaden

Head over Heels
groot: 14,6 mb
datum: 1 oktober 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kijk in menu spel voor bedienen van diverse functie`s o.a springen, lopen enz. Druk op toets X = wisselen Head of Heels
Head en Heels zijn ontvoerd naar het kasteel van Blacktooth. Je moet Head en Heels helpen bij het zoeken van een uitweg naar de vrijheid.
downloadlink

Push-Push Pengiun
groot: 1,19 mb
datum: 20 november 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoets + enter = schuiven ijsblok Cursortoetsen = richting Push-Push Pengiun Esctoets = stoppen spel.
Push Push Pengiun is een remake van het bekende spel Pengo. De bedoeling van het spel is om alle monsters uit te schakelen die je in het spel tegen komt. Je kunt ze uitschakelen d.m.v het verschuiven van een ijsblok en deze tegen de monsters aan te duwen. Verder kun je extra punten verdienen door het verzamelen van diamanten en fruit enz.
downloadlink

Jarkanoid 3
groot: 4,91 mb
datum: 27 februari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esc toets = stoppen Linkermuisbutton = doorgaan spel
Jarkanoid 3 is een variant op het bekende breakout spel. 30 levels fun!!!
downloadlink

Brekky Races
groot: 835 kb
datum: 19 juni 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Raceauto draaien = cursortoetsen Spatiebalk = rijden met auto
Brekky Races is een autorace spel wat plaats vind op de eettafel. Race tussen alle bordjes en kopjes door en probeer als eerste deze race te winnen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Warrior Dragon
groot: 1,05 mb
datum: 3 juli 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Ctrl toets heeft diverse funtie`s in het spel o.a start spel, aktie in spel enz. Cursortoetsen = richting links, rechts enz.
Warrior Dragon is een variant op de bekende Pokemon spellen. Dragon Slayer maakt de boel onveilig en valt dorpen aan en ontvoerd de kinderen uit het dorp. De dorpelingen vragen jouw hulp om de kinderen terug te vinden en Dragon Slayer te verslaan. Kom je niet verder, kijk dan bij de rubriek links op de website van de maker van Warrior Dragon. Daar vindt je een link, waar de walkthrough van Warrior Dragon te vinden is.
downloadlink

Captain Binary
groot: 42,2 mb
datum: 21 oktober 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = links en rechts lopen Ctrl-toets = schieten Spatiebalk = springen
Buitenaardse wezens vallen onze planeet Aarde aan. Superman heeft het te druk met zijn nieuwe film, dus moet dit probleem opgelost worden door een nieuwe superheld genaamd Captain Binary. Aan jou de taak onze planeet Aarde te redden.......
downloadlink

Swistakowy Klopot
groot: 1,23 mb
datum: 12 november 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Ctrl toets = pak blokken op Cursortoetsen = lopen en uitgang (hol) betreden Esc toets = restart spel en ga terug naar menu spel
Swistakowy Klopot is een spel waarbij d.m.v. het logisch plaatsen van de blokken die je in het spel vind je naar de uitgang (hol) moet begeven.
download

Spinball Whizzer
groot: 2,69 mb
datum: 18 december 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = bediening flippers Spatiebalk = schiet bal P toets = pauze Q toets = stop spel
Eindelijk weer eens een leuke freeware flipperkast met alles er op en er aan. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Pearl Diver
groot: 1,62 mb
datum: 9 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = parels en schatten pakken Cursortoetsen = duiken en tanks met lucht vullen.
In dit spel ga je als parelduiker op zoek naar o.a parels en schatkisten. Probeer zoveel mogelijk parels en kostbaarheden bij elkaar te zoeken. Je kunt het spel downloaden en tevens kun je het spel ook online spelen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Food Force
groot: 221 mb
datum: 16 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton + muis = spelen spel Op website; klik met je muis op het plaatje waar The Game bij staat. Je komt daarna op de pagina waar meer informatie over het spel word gegeven en waar je het tevens kunt downloaden.
De Verenigde Naties heeft een spel gemaakt genaamd Food Force, waarbij het werk van het Wereldvoedselprogramma aanbod komt. Food Force bestaat uit zes verschillende missies waarbij je moet helpen o.a het droppen van voedselpakketten vanuit de lucht en het helpen opbouwen van de economieŽn van door voedselschaarste getroffen landen.
downloadlink

Tetris 2005 v 1.2
groot: 4,95 mb
datum: 16 september 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = draaien en neerzetten van blokken Spatiebalk = blokken direct neerzetten
Tetris 2005 is een verfrissende en in een nieuw jasje gestoken variant van het bekende oude klassieke spel tetris. Je kunt het spel alleen spelen, maar het is ook mogelijk om het spel tegen de computer te spelen. Lot`s of Fun!!! :-)
downloadlink

Treasure Dive
groot: 4,17 mb
datum: 1 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Zwem naar de oppervlakte = Save spel + zuurstof tanks vullen + doorgaan naar volgende level wanneer alle schatkisten geopend zijn. Cursortoetsen = zwemmen omhoog, omlaag enz.
De bedoeling van het spel is om alle schatkisten op de zeebodem te vinden en te openen. Zodra je de opdracht heb vervuld, zwem je naar de oppervlakte om zo door te kunnen gaan naar het volgende level. Pas op voor o.a. haaien en diverse andere vissen, want zodra je deze aanraakt kost het je zuurstof!!! Have Fun!!! :-)
download

Clack
groot: 165 kb + 249 kb
datum: 8 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Optie`s menu Clack o.a. Redefine keys = verander toetsen voor spelen spel Back to reality = stop spel
Clack is een variant van het bekende spel Klax. Probeer telkens drie dezelfde gekleurde blokjes bij elkaar te krijgen. Note: Download clack.zip en na installatie moet je in dezelfde directory (map) alleg42.zip uitpakken. Dit bestandje is nodig om het spel te laten werken. Beide file`s zijn op website te downloaden uiteraard. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Boulder Remake
groot: 898 kb
datum: 15 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Toets L = laad spel Cursortoetsen = links/ rechts selecteer level Cursortoetsen = omhoog/ omlaag select level Spatiebalk = =start spel Entertoets = klein of groot scherm Toets H = Helpmenu meerdere optie`s spelen spel
Boulder Remake is een variant van het bekende spel Boulderdash. De bedoeling van het spel is dat je alle diamanten gaat verzamelen die je in het spel tegen komt. Zodra je de diamanten heb gevonden, dan zal er een uitgang verschijnen waar je dan naar toe moet en dan pas heb je het level gewonnen. Let op, de diamanten moeten in een bepaalde tijd (zie tijdsbalk boven in spel) verzameld zijn.
download

Rule the Rail!
groot: 8,29 mb
datum: 20 november 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = plaatsen treinen, huisjes, rails enz.
Geen ruimte meer om je modelspoorbaan neer te leggen, geen nood!!! Met Rule the Rail bouw nu je modelspoorbaan na op je computer. Treinen, seinen, huisjes, bomen enz enz ontbreken niet in deze Free Starter Kit. De Free Starter Kit is onbeperkt te gebruiken en daar zit al heel wat in om een leuk spoorlijntje mee aan te leggen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

VertiSim + Rescue ship add-on
groot: 3,30 mb + aanvulling 2,34 mb
datum: 7 januari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esc toets = start spel in menu op F4 toets = hijs materieel op Toets F1, F2, F3 enz = uitzicht vanuit helicopter Muis/ toetsenbord = vliegen helicopter (zelf in te stellen)
VertiSim is een spel uit de jaren 70 en nu dus beschikbaar als spel voor op de computer. :-) De bedoeling van het spel is om materieel en de mensen op het helicopter platform te krijgen. Om materieel en mensen op het schip en/of platform te krijgen kun je d.m.v. de toets F4 een haak laten zakken om materieel en mensen op te pikken. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Stunt Playground
groot: 17,2 mb
datum: 26 februari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Bediening spel = muis Ctrltoets + muis = kijkzicht veranderen Ctrltoets + scrollwiel = in en uitzoomen Cursortoetsen = gas geven + sturen stuntauto
Maak met het spel Stunt Playground je eigen stunts. Plaats een springschans en spring met je auto over b.v. een paar tonnen heen enz enz. Een zeer gebruiksvriendelijk en leuk spel!!! :-)
downloadlink

A day in the life
groot: 6,25 mb
datum: 18 maart 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen Spatiebalk = springen Keytoets V = aktie b.v. eten, de kat aaien, wassen enz.
Dit spelletje is een voorganger van de Sims. Je moet het mannetje in leven houden door hem op tijd te laten eten enz. Verder moet zijn IQ en geluksgevoel op peil gehouden worden. Verder moet de kat op tijd zijn eten krijgen, dus zorg dat de voederbak vol zit. Daarnaast moeten er allerlei objecten verzameld worden om zijn uitvinding (op zolder) voor elkaar te krijgen. Note: Als je de trap af wil aflopen, druk dan op de spatiebalk. Have Fun!!! :-)
download

Koala-BR8
groot: 3,03 mb
datum: 22 april 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen Esc toets = stop spel
Help de koala`s te ontsnappen uit de handen van de gemene dokter Bruce.
download

Future Pinball
groot: 16,5 mb
datum: 13 mei 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: F1-F12 toetsen = overzicht flipperkast 1-9 toetsen = lanceer bal enz. Entertoets = schiet bal weg Shift-toetsen= bedien flippers
Met Future Pinball kun je je eigen flipperkast ontwerpen en uiteraard spelen en verder kun je op de website al een flipperkast downloaden waarmee je meteen kunt spelen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Buggy Rally
groot: 2,15 mb
datum: 5 augustus 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = vooruit of achteruit rijden Ctrltoets = auto in balans houden Shifttoets = zet hier mee je extra krachten in (hoger springen enz). Spatiebalk = restart level Entertoets = begin spel
Een grappig race spel waarbij je naast het verzamelen van munten ook als eerste de finish moet halen.
donwload

LadyBug
groot: 7,43 mb
datum: 17 september 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = richting lieveheersbeestje links, rechts enz.
Help LadyBug met het zoeken naar lieveheersbeestjes in de tuin, maar pas op voor de insekten die het op LadyBug gemunt hebben.
downloadlink

Quest For Tires
groot: 5,48 mb
datum: 25 november 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = rijden, springen enz.
Quest For Tires is een remake uit het Commodore 64 tijdperk. Probeer de holbewoner uit het stenentijdperk over diverse obstakels heen te helpen die je tegen komt in het spel. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Original Mini Games
groot: 4,75 mb
datum: 10 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Instellingen spellen = zie menu spel
Original Mini Games bestaat uit 12-15 verschillende kleine spelletjes. Je speelt de spelletjes samen tegen drie computer tegenstanders.
downloadlink

Spider
groot: 51,2 mb
datum: 31 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Toets A en D = lopen Recht en linkermuisbutton = schiet een web Spatiebalk = klim omhoog in je web
In dit platform spel kruip je in de huid van een spin en jouw taak is om o.a. vuurvliegjes te vangen. Have Fun!!!
downloadlink

Trouble In CloudLand
groot: 9,39 mb
datum: 4 februari 2007
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Beweeg met je muis = schieten van sterren
In het spel Trouble In CloudLand ben je een wolk die met sterren schiet. Probeer zoveel mogelijk punten te scoren en probeer allerlei items te verzamelen, waardoor je diverse extra`s in het spel krijgt. Een erg leuk spel. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Cinnamon Beats
groot: 1,81 mb
datum: 26 augustus 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Muis = plaats bal op juiste plaats en bepaal de snelheid
Cinnamon Beats is een musicaal spel. De bedoeling van het spel is om een bepaald deuntje na te spelen. Have Fun!!! :-)
download

Painter
groot: 1,67 mb
datum: 23 september 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = vakken inkleuren
Painter is een spel waarbij je lege vakken moet inkleuren, maar tijdens je schilderklus word je achtervolgt. Pas op dat je niet gepakt word, want dan is het game over!!!
download

Easter Pacman
groot: 631kb
datum: 25 maart 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP
Pacman is nu niet op zoek naar bolletjes, maar naar paaseieren . Als je een mandje te pakken heb, kan je tijdelijk de monsters uitschakelen.
download

Paasspel Rocco Rabbit
groot: 2,68 mb
datum: 14 maart 2002
Info: Werkt ook onder Window`s XP                 Note: De spatiebalk gebruik je om te springen en de Alt-toets om paaseieren neer te leggen.
De kerstman vind het maar niets al die paaseieren die de paashaas overal neer legt en verwijderd deze telkens. Jouw taak om overal op de plaatsen waar de kerstman de paaseieren weg haalt, weer nieuwe paaseieren terug te leggen. Het screensaverspel bevat meerdere levels.
downloadlink

Frosty (spel + screensaver)
groot: 571 kb
datum: 18 december 2001
Frosty is een combinatie van een screensaver en een spel. De bedoeling is om met sneeuwballen de sneeuwpoppen om ver te werpen. :-)
downloadlink

Halloween Heist
groot: 2,19 mb
datum: 8 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen en pompoenen verzamelen
Een leuk halloween spel waarbij je pompoenen moet verzamelen. :-) Kijk tijdens het spelen van het spel uit voor o.a. spinnen en andere zaken, want als je aangeraakt word kost het je een leven (een punt). Have Fun!!! :-)
download

Marioween
groot: 25,2 mb
datum: 22 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen Shift = springen (2 x hogere sprong) F8 = menu (vanuit hier alles in te stellen)
Een speciaal Mario avontuur wat alles te maken heeft met Halloween!!! Have Fun!!! :-)
downloadlink

Kerstspel Passage
groot: 3,80 mb
datum: 11 december 2001
In deze puzzel is het de bedoeling dat je telkens een nieuw blokje op het veld neer legt, maar op zo`n manier dat het of aan dezelfde kleur grenst of dat het plaatje waar je het blokje tegen aan legt het zelfde plaatje is.
download

Santa`s Rein
groot: 780kb
datum: 2001
Onder de kerstboom liggen allerlei pakjes. Uit de lucht komen dwergen via parachute`s vallen die deze pakjes willen pikken. Aan jou de taak om dit te voorkomen door op de dwergen te schieten.
download

Platt
groot: 11mb
datum: 2001
Platt, is een duitse versie van het hier nederland bekende Mensergerjeniet. Nu in een zeer fraaie kerstversie uitgevoerd. Mocht je het willen downloaden, het spel is ongeveer 11 Mb groot.
download

Sinterklaas Memory
groot: 1,6mb
datum: 21 november 2001
Probeer Sinterklaas te helpen bij het vinden van de juiste zwarte pietjes die bij elkaar horen.
downloaden

Sinterklaasspel 2000
groot: 1,3mb
datum: 2001
Om het hele land in ťťn nacht van pakjes te voorzien, gebruikt Sint Nicolaas dit jaar een vliegtuig! Vanuit de lucht laat hij de pakjes zachtjes naar beneden vallen. Helaas landen ze (vanwege de wind) vaak niet helemaal op de juiste plaats. Het is dan ook de taak van de Zwarte Pieten om ze goed te bezorgen.
download

Sinterklaasspel
groot: 1,5mb
datum: 2001
Sint Nicolaas is overvallen door rovers! Ze hebben alles van hem afgepakt, ook de grote zak met kado's. De rovers hebben alles laten vallen onderweg, nu hoeft Sint ze alleen op te rapen en bij de juiste schoorsteen te bezorgen.
download

Night Sparks
groot: 833 kb
datum: 29 december 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Night Sparks een spel wat erg leuk is om te spelen tegen het einde van het oude jaar!!!
In dit spel worden diverse vuurpijlen afgeschoten en dat worden er telkens meer. Jouw taak om precies in volgorde aan te geven welke vuurpijl als eerste en als laatste de lucht ingeschoten wordt.
downloadlink

Geschenkfabrik
groot: 2,92 mb
datum: 18 december 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shifttoets = schieten sneeuwballen Cursortoetsen = sneeuwbalkanon omhoog en omlaag laten zakken
Het is topdrukte op de pakjesafdeling van de kerstman. Vreemde vogels proberen de pakjes van de lopende band te pakken. Probeer dit te voorkomen en kom met je sneeuwbal kanon in actie. Note: Klik op de website op de tekstlink Freeware-Download Geschenkfabrik om spel te downloaden.
downloadlink

Pringles
groot: 318kb
datum: 2001
Iedereen heeft trek in wat lekkere kerstsnacks. De bedoeling is om iedereen zo snel mogelijk van wat lekkers te voorzien.
download

Santa Claus in Trouble
groot: 9,87 mb
datum: 6 december 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton of cursortoetsen = lopen Linkermuisbutton = springen
In het spel Santa Claus in Trouble moet je de kerstman helpen door cadeautjes op te rapen die in diverse levels verspreid liggen. Verder kun je je high score online zetten op de website van Santa Claus. Het spel is in diverse talen uitgebracht, waar onder ook in het Nederlands. :-)
downloadlink

Santa Ride!
groot: 37,0 mb
datum: 24 december 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Zie instellingen in menu spel. Een mooi spel ziet er zeer verzorgt en gezellig uit. :-)
In het spel Santa Ride moet je proberen (in bepaalde tijd) zoveel mogelijk kerstcadeautjes bij elkaar te krijgen. Ho Ho Merry Cristmas!!!! :-)
download

Happyland Xmas edition 2000
groot: 1mb
datum: 2001
Help Happy (het hondje) mee met het vinden van de elfen (helpers) van de kerstman in dit prachtige ouderwetse platformspel.
downloadlink

Hellomeenies
groot: 728kb
datum: 2001
De opdracht is om zoveel mogelijk land te pakken, maar pas op voor de heksen en geesten die achter je aan zitten. Leuk spel!!!:-)
download

Ghost pacman spel
groot: 1,81 mb
datum: 29 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = links, rechts bewegen enz. Ctrltoets = schieten
Ghost is een halloween spel en is een variant op het bekende pacman spel.
download

Halloween Tetris Game
groot: 348 kb
datum: 17 oktober 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Het bekende tetrisspel, maar dan in een halloween versie.
downloadlink

Sinterklaas kado spel
groot: 1,29 mb
datum: 6 november 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spel starten = druk op een toets Sinterklaas bewegen = cursortoetsen
Sinterklaas heeft het er maar druk mee. Er vallen heel wat kadootjes uit de lucht en deze moeten opgevangen worden. Jouw taak om Sinterklaas hier bij te helpen.
downloaden

Kerstnacht spel
groot: 3,85 mb
datum: 10 december 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen (links/ rechts) Ctrltoets = cadeau oppakken en/of afleveren.
Vanuit de slee van de kerstman worden er allemaal cadeautjes naar beneden gegooit. Deze moeten door de kerstman opgepakt worden en op het juiste adres worden afgeleverd. Elk cadeau heeft zo zijn eigen kleur en deze moet dan ook bij het juiste huis met de zelfde kleur worden afgeleverd.
downloadlink

Crystal Cave Christmass
groot: 1,82 mb
datum: 11 december 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = graven links, rechts enz. Esc toets = menu spel
Crystal Cave Christmass is een kerstvariant op het bekende spel Boulderdash. De bedoeling van het spel is om alle kristallen bolletjes in het spel te verzamelen. Als dat gelukt is, mag je door gaan naar het volgende level. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Valentine puzzel
groot: 1,88 mb
datum: 12 februari 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Op de website zijn verschillende puzzels te vinden. :-)
Een leuke verrassing of een leuke valentine`s kaart beide zijn erg leuk om te krijgen, maar mocht je geliefde vaak achter de computer te vinden zijn dan is een leuke valentine`s puzzel ook geen gek idee. :-)
downloadlink

Matching Hearts
groot: 2,40 mb
datum: 12 februari 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Registratie van het spel is gratis!!! Per email krijg je direct je registratiekey. :-)
In het Valentine`s spel Matching Hearts is het de bedoeling om harten te veroveren. Probeer zoveel mogelijk harten van de zelfde kleur bij elkaar te krijgen en vervolgens weg te klikken. Matching Hearts is een variant op het bekende klikspel SameGame.
downloadlink

Easter Cartoon (schuifpuzzel)
groot: 564 kb
datum: 15 april 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = schuiven puzzelstukjes
Een aantal leuke paaspuzzels vind je op de website van BillyBear, waaronder eastercartoon. Zodra je de puzzel opstart, gaat het programma eerst de puzzelstukjes door elkaar zetten, daarna kun je de puzzelstukjes aan klikken en op zijn plaats schuiven.
downloadlink

Rabbit Rosso in Trouble
groot: 17,7 mb
datum: 20 april 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Springen over (lopende grote) eieren = spatiebalk
De makers van Santa Claus in Trouble hebben een nieuw spel gemaakt Rabbit Rosso genaamd. Ze hebben een aparte Paasversie gemaakt. In dit spel moet de Paashaas per level 50 verschillende eieren verzamelen. Have Fun!!!!!
downloadlink of website Rabbit Rosso in Trouble

Halloween spel "Smashing Pumpkins"
groot: 796 kb
datum: 31oktober 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kijk voor meer Halloween games verder in deze rubriek!!!
Wanneer de pompoenen oplichten, moet je proberen in 1 minuut zoveel mogelijk pompoenen stuk te slaan.
downloadlink

EasterCrisis
groot: 6,18 mb
datum: 1 april 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis + button = bediening spel
EasterCrisis is een variant op het bekende spel Zuma. Probeer telkens een combinatie te maken van drie dezelfde gekleurde eitjes. Pas op verslavend spel!!! :-) Have Fun!!!
download

Gekko Mahjongg Xmas Edition 1.0
groot: 3,35 mb
datum: 9 december 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = klik stenen weg Spel opgestart = vul naam + land in Spelen maar!!! :-)
Zoek twee dezelfde kerststenen bij elkaar en maak het hele veld leeg.
download

Northpole Showdown
groot: 2,62 mb
datum: 13 december 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Tijdens opstart spel krijg je te zien, hoe je het spel moet spelen.
De kerstman heeft je hulp hard nodig. Robots die bedoeld waren om de kerstman te helpen, proberen nu de noordpool te veroveren. Jouw taak om de kerstman te bevrijden van deze robots.
downloadlink

Mahjong Paasspel
groot: 3,82 mb
datum: 10 april 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechter of linkermuisbutton = stenen verwijderen Mogelijk om eigen achtergrond muziek af te spelen (b.v. Mp3).
Een zeer leuke paasversie van het bekende spel Mahjong. Je kunt kiezen uit drie verschillende speelvelden en is er een mogelijkheid om online je score te vermelden. Vrolijk Pasen!!!
downloadlink

Haunted Mansion
groot: 1,60 mb
datum: 23 oktober 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = klik op alles wat je tegen komt in een kamer, om zo verder te komen in het spel.
Een griezelig klik Halloween adventure in Flash.
download

Halloween puzzel
groot: 656 kb
datum: 23 oktober 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = verplaats puzzelstuk Rechtermuisbutton = verdraai puzzelstuk.
Een mooie Halloween puzzel met 80 verdraaide puzzelstukken. Mocht je tijdens het oplossen van de puzzel niet verder komen, dan kun je altijd de afbeelding van de puzzel opvragen. Klik in menu op "options" en vink dan "show thumbnail" aan. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Sinterklaas screensaver
groot: 2,54 mb
datum: 13 november 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Een leuke sinterklaas screensaver voor op je computer. Op de feestdagen pagina`s 3 en 4 in deze rubriek vind je ook nog vier leuke sinterklaas spellen. Have Fun!!! :-)
download

Diverse Sinterklaas spelletjes
groot: 0,98, 1,58 en 1,66 mb
datum: 28 november 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Sinterklaas spelletjes onder rubriek Sint software
Op deze website kun je een drietal sinterklaas spelletjes downloaden (zie Sintsoftware).
downloadlink

Christmas Bound
groot: 893 kb
datum: 6 december 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = start spel Cursortoetsen = richting bal Verander snelheid bal (ingedrukt houden) = Shift of Ctrltoets of de spatiebalk.
Christmas Bound is een mix van een puzzel en het spel arkanoid. Probeer de cadeautjes te pakken. Geef de bal b.v de kleur geel en pak dan de gele cadeautjes en zo moet je proberen alle cadeautjes te pakken (elk in hun eigen kleur). Heb je alle cadeautjes, dan mag je door naar het volgende level. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Santas most festive adventure
groot: 632 kb
datum: 24 december 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Entertoets = doorgaan spel tijdens opstarten Shifttoets = begin spel Ctrltoets = springen Cursortoetsen = lopen door spel
Santas Most Festive Adventure is een variant op het bekende platform spel van Mario. In dit spel moet je proberen de kerstcadeautjes te verzamelen die in het spel verstopt zijn. Heb je deze gevonden mag je door naar het volgende level. Have Fun!!!
download

Santa Christmas Cracker 2
groot: 509 kb
datum: 24 december 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Alt + F4 toets = stoppen spel Shifttoets = springen Cursortoetsen = lopen
In het spel Santa Christmas Cracker 2 moeten de nodige kerstcadeautjes bij elkaar gesprongen worden. Via diverse obstakels moet je je doel zien te bereiken.
download

Valentijn spel Amore
groot: 5,18 mb
datum: 12 februari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cusortoetsen = Cupido omhoog en omlaag laten vliegen Shifttoets = pijl schieten op hartjes en duiveltjes neerschieten.
In het valentijn spel Amore speel je Cupido en moet je proberen de hartjes te verzamelen en of met een pijl proberen te raken. Als je een pijl door een hartje schiet, zullen de man en de vrouw op de bank elkaar een zoen geven. Tijdens je vlucht door de lucht op zoek naar hartjes, word je ook lastig gevallen door kleine duiveltjes die je aanvallen. Deze kun je ontwijken of d.v.m. een pijl op ze te schieten ze te laten verdwijnen. Fijne valentijn`s dag iedereen!!!:-)
downloadlink

Diverse Paaspuzzels
groot: 317 kb
datum: 19 maart 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = verplaatsen puzzelstukjes.
Twaalf verschillende paaspuzzels, die je kunt downloaden in 9, 25 of 64 puzzelstukjes. Have Fun!!! :-)
downloadlink

EasterJourney
groot: 17,5 mb
datum: 1 april 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen F2 toets = begin spel opnieuw Esctoets = stop spel
Verzamel alle paaseieren die je onderweg vol hindernissen tegenkomt. EasterJourney is een variant op het bekende sobokan spel.
download

Classic Pacman - Happy Easter
groot: 931 kb
datum: 8 april 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spelmenubalk (start spel enz) staat onder aan in spel
Een zeer leuke paasvariant van het bekende spel pacman. :-)
download

The Little Eggy That Could
groot: 14,7 mb
datum: 8 april 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Z toets = springen X toets = snelheid Muis bewegen = zoom in of uit Esc toets = stop spel
De paashaas is ziek geworden en nu is het de bedoeling dat je met een paasei al het snoep wat je onderweg tegen komt gaat verzamelen. Have Fun!!! :-)
download

Easter Avenger
groot: 5,93 mb
datum: 15 april 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Lopen en springen = cursortoetsen Muisbutton = afweren op bad eggs
In dit platformspel is het dit keer niet de paashaas die een paasei vangt, maar is het net andersom. :-)
downloadlink

BeGhouled
groot: 4,33 mb
datum: 14 oktober 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = Halloweenfiguurtjes wisselen van plaats
BeGhouled is een variant op van het bekende spel Bejeweled. Verwissel aangrenzende stenen en maak rijen of kolommen van drie of meer identieke stenen. Have Fun!!!
downloadlink

Santa Takeback
groot: 1,74 mb
datum: 10 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen Shifttoets = springen Alt+F4 toets = stop spel Esc toets = terug naar menu van spel
Een leuk kerst platform spel in de stijl van de bekende mario spellen. Have Fun!!! :-)
download

Kerstpuzzels
groot: 1,92 mb
datum: 17 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = verplaatsen puzzelstukjes
Hou je van puzzelen dan kun je op de website van jigetiser diverse kerstpuzzels downloaden.
downloadlink

X-Mas Game
groot: 1,46 mb
datum: 24 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = vang de kerstpakketjes
Help de kerstman bij het opvangen van de kerstpakketjes.
downloadlink

Christmas Invaders
groot: 1,87 mb
datum: 24 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Z en X toets = links en rechts bewegen Shifttoets = schieten Esc toets = stop spel
In het spel Christmas Invaders komen de buitenaardse wezens verkleed als kerstman op onze planeet aan. Gelukkig heeft de kerstman dit door en komt in actie om als nog het kerstfeest te redden. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Santa Ride! 2
groot: 55,6 mb
datum: 24 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Zie instellingen in menu spel. Mooi spel!!!
Het kerstspel Santa Ride 2 is uit!!!! Net als in het oude spel Santa Ride moet je proberen (in bepaalde tijd) zoveel mogelijk kerstcadeautjes bij elkaar te krijgen. Ho Ho Merry Christmas!!!! :-)
downloadlink

Egg Raider
groot: 1,49 mb
datum: 25 maart 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Entertoets = start spel Esctoets = ga terug naar menu spel Cursortoetsen = springen en lopen
Verzamel zoveel mogelijk eieren, maar pas op voor de mollen en de gevaarlijke roofvogels die je onderweg tegen zult komen. Breng de eieren naar je ondergrondse fabriek, waar de eieren van een kleurtje worden voorzien door een paaseimachine.
download

Roadies
groot: 548 kb
datum: 23 juli 2002
Info: Werkt ook op windows XP††††††††††††††††††††††† Note: Springonderdeel plaatsen = klik op je linker- muisbutton en sleep het onderdeel naar zijn plek.
Een zeer leuk spel Roadies en heeft wel iets weg van de Lemmings. In dit spel moet je met behulp van allerlei springgereedschap, de roadies helpen naar de uitgang van een level. Dit lijkt makkelijk, maar dat valt toch aardig tegen om de roadies een handje te helpen om ze in de goede richting te laten springen.
download

Fliegenkiller
groot: 2,70 mb
datum: 13 juni 2002
Info: Werkt ook onder Window`s XP                 Note: Klik op je linker muisknop om een vlieg te raken.
In de zomer zijn vliegen een groot probleem en iedereen probeert hier natuurlijk alles aan te doen om ze buiten de deur te houden. In dit spel is het niet anders, probeer zoveel mogelijk vliegen buiten de deur te houden.
downloadlink

Dilbert
groot: 983 kb
datum: 25 april 2002
Info: Werkt ook onder Window`s XP
Dilbert eet nog al slecht en dat moet nodig veranderen. Jouw taak om hem hier bij een handje te helpen. Voor elke goede snack die je vangt voor Dilbert, wordt je beloont met punten. Zodra je een vette snack vangt, zullen de nodige punten van het gemaakte tegoed er afgetrokken worden.
downloadlink

BalliStyx
groot: 104 kb
datum: 25 juni 2001
Het spel is simpel, maar o zo verslavend. :-) Probeer zoveel mogelijk land te veroveren zonder dat je geraakt word. :-)
download

Paper Fingy
groot: 3,87 mb
datum: 9 juli 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Z toets = spelen spel
Paper Fingy zijn allemaal kleine maffe funny spelletjes gemaakt en getekend op gelinieerd schrijfpapier. Je moet er maar op komen. :-)
downloadlink

Twintower
groot: 3,59 mb
datum: 14 januari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = spelen spel
In het spel Twintower moet je proberen twee torens te bouwen die elkaar in evenwicht houden. Het aantal punten wat je in het spel kunt scoren hangt af van o.a. het gewicht, de hoogte van de torens enz.
download

biertapspel
groot: 140kb
datum: 2001
Als barman wordt er o.a van je verwacht dat je iedereen op zijn wenken bediend. Bij dit spel zijn de klanten nog al erg dorstig, dus je moet proberen iedereen zo snel mogelijk een glas bier te geven. Het lijkt makkelijk dan het is, maar daar kan je je aardig in vergissen.:-)
download

propjes schieten naar de leraar
groot: 672kb
datum: 2001
Normaal wordt je hier voor de klas uitgestuurd, maar in dit spel ben jij de baas. :-)
download

tulpenspel
groot: 766kb
datum: 2001
Probeer zoveel mogelijk tulpen te vangen voor je vaas. Het lijkt makkelijker dan het is.:-)
download

Amazing Dare-Dozen
groot: 456 kb
datum: 25 januari 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Ei omhoog gooien = Klik met muis op mandje
Simpel, maar erg leuk om te spelen. Probeer het ei telkens een mandje hoger te krijgen, zonder het stuk te laten vallen. Gebruik de muis om het ei de lucht in te gooien.
download

Hex-a-hop
groot: 1,0 mb
datum: 21 januari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Lopen d.m.v. toetsenbord (toets Q enz.) of door op de linkermuisbutton te klikken. 100 speelbare levels!!!
Hex-a-hop is een spel waarbij je moet proberen alle gekleurde vlakken in het spel weg te krijgen. Dit doe je door over deze gekleurde vlakken te lopen, zodra deze allemaal verdwenen zijn mag je door naar het volgende level. :-)
downloadlink

Throw a roman
groot: 576kb
datum: 2001
Help Obelix met het werpen van romeinen. Rare jongens hoor die romeinen!!!:-) Het spel kun je bedienen met de cursortoetsen en de spatiebalk (om te gooien).
download

Snowball
groot: 509kb
datum: 2001
Het is de bedoeling om zoveel mogelijk sneeuwballen naar elkaar toe te gooien. Wie de meeste sneeuwballen heeft raak gegooit heeft gewonnen.
download

Bubble Escape
groot: 6,24 mb
datum: 8 september 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = schieten Linkermuisbutton = bubbels (luchtbellen) afschieten om Boblins op te vangen Enter = terug naar menu Esctoets = stoppen spel
De Boblins worden bedreigt in hun stad door buitenaardse wezens. De Boblins worden met luchtbellen door de buitenaardse wezens gevangen. Jouw taak de Boblins uit hun luchtbel te schieten en ze op te vangen door daarna een eigen luchtbel op ze af te schieten zodat ze veilig kunnen landen. Naast Bubble Escape kun je nog drie andere spellen downloaden op de website. Note: Op de website aan de linkerkant in kolom kun je de downloadlink vinden en tevens diverse screenshots van o.a Bubble Escape.
downloadlink

Kung Fu Kim
groot: 1,42mb
datum: 26-4-2001
Kung Fu Kim is een grappig mannetje, wat op een stuntelige manier probeert de techniek van deze sport te beheersen. Misschien dat jij hem een handje kan helpen met het afweren van allerlei projectielen die op hem af komen. 
download

Baktinet
groot: 5,10 mb
datum: 14 mei 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = draaien capsule
Probeer in dit spel de virussen te verwijderen. Dit kun je doen door op de virussen capsules te plaatsen. Als je er drie op een virus heb neergelegd, dan verdwijnt het virus. Als je alle virussen op deze manier heb verwijderd, mag je door naar het volgende level. Je kunt Baktinet alleen op de computer spelen, maar ook met anderen via het internet. Kijk voor meer informatie hier over op de website. Downloadlink spel staat op website in rechterbovenhoek (balk).
downloadlink

Trains
groot: 576 kb
datum: 12 februari 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Wissels bedienen = klik met muis op aangegeven plaats om het wissel om te zetten
Trains een spel, waarbij je op verschillende stations passagiers op moet gaan halen. Het spel bestaat uit verschillende levels. Het word steeds moeilijker, want bij elk behaald level komt er een extra trein bij. Hier door zal je op de zelfde lengte spoor telkens van spoor moeten verwisselen om alle treinen er op te laten rijden.
downloaden

Spider
groot: 1,49 mb
datum: 29 mei 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spinnenweb plaatsen = spatiebalk Cursortoetsen = links/ rechts enz.
Als spin in het spel Spider heb je het niet makkelijk en moet je een uitweg (links boven) zien te vinden in het telkens veranderde doolhof. Tijdens je zoektocht naar de uitgang in het doolhof, krijg je ook te maken met waterdruppels die je achtervolgen. Gelukkig kun je een tijdelijk web spinnen om de waterdruppels tegen te houden.
download

Super Monster Painter Extreme
groot: 428 Kb
datum: 16 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kan alleen, maar ook met twee spelers gespeeld worden.
In dit spel ga je met verschillende kleuren verf diverse gekleurde monsters te lijf. In het begin krijg je drie kleuren tot je beschikking, maar later in het spel zal je deze kleuren moeten combineren om andere gekleurde monsters uit te schakelen. Om een monster uit te schakelen ga je op een tube verf staan, raakt de verf het monster dan is deze uitgeschakeld. Have fun!!!! :-)
downloaden

Netionary (Betaversie)
groot: 661 kb
datum: 4 juli 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Netionary kan alleen via netwerk of via internet gespeeld worden!!
Netionary is een spel, waarbij om de beurt iemand een tekening maakt en de andere deelnemers moeten raden wat het voorstelt. Leuk om tegen vrienden of bekenden te spelen via een netwerk of via internet.
downloadlink

The Line
groot: 752 kb
datum: 12 juli 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shift = spel starten en stoppen/ trek aan lijn Ctrl = onder de lijn duiken. Einde spel = naam invullen om verder te kunnen en stop spel ga in menu naar flatten the line en druk op Shift.
Jaren geleden was er een tekenfilm over dit mannetje op de televisie en nu is er een spel wat hier op verder gaat. Op de gele horizontale lijn speelt zich van alles af en nu maar proberen om er heelhuids door heen te komen.
download

Green Snake
groot: 1,87 mb
datum: 2 augustus 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Enter = start spel Cursortoetsen = richting slang
Green Snake is een leuke variant op het bekende Nokia spel. Have Fun!!!!
download

Monster Frenzy
groot: 2,60 mb
datum: 3 oktober 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = bewegen (links/rechts) Cursortoets pijl omlaag = laat fruit vallen Enter begin spel Spatiebalk = doorgaan Esc = stoppen
Zeebo het ruimtewezen komt terecht op een monstereiland. Op het eiland zijn gekleurde monstertjes die te eten willen hebben. Gelukkig heeft Zeebo geluk en vind een fruitboom, waar uit Zeebo fruit moet opvangen. Help Zeebo en breng het fruit bij het juiste monster. B.v vang een banaan (geel) en breng deze naar het gele monster enz. Uiteraard valt er ook fruit uit de boom die niet bij de juist gekleurde monsters horen. Wanneer dit gebeurd, gaan er punten van je tijdsbalk af.
downloadlink

Moorfrosch XS (is freeware)
groot: 8,83 mb
datum: 22 oktober 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = springen (rechts/ links) Spatiebalk = pak vlieg!!!
De makers van het bekende spel Moorhuhn hebben een nieuw spel gemaakt een variant op het bekende spel Frogger. Je kunt in dit spel op diverse manieren extra punten verdienen o.a door op vrachtwagens te springen met gouden sterren, maar let wel op als je te lang op de vrachtwagen blijft zetten is het game over!!! Verder kun je met het vangen van vliegen ook extra punten verdienen. Have Fun!!!
downloadlink

Summer Bound
groot: 765 kb
datum: 11 juni 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = start spel Richting bal = cursortoetsen
Summer Bound is een zeer leuk en verslavend spel. Probeer alle gekleurde blokken uit het speelveld te krijgen. Om alle gekleurde blokken weg te krijgen, moet je de bal van kleur laten wisselen tijdens het spel.
downloadlink

Humphrey
groot: 2,61 mb
datum: 2 oktober 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spel opgestart = druk op spatiebalk Spatiebalk + cursortoets (links/ rechts) indrukken = springen over vloer.
Humphrey is een zeer leuk en grappig spel. De bedoeling van het spel is om Humphrey te helpen bij het schilderen van zijn vloer. De vloer heeft nu een verkeerde kleur, waar Humphrey niet echt blij mee is. Uiteraard zal het geen gemakkelijke schilderklus worden, want tijdens het schilderen van de vloer zitten diverse figuren (slak, wesp enz) achter je aan. Ben je klaar met het schilderen van de vloer en je wil naar de volgende vloer loop dan naar rechts en probeer via de transportband (te springen) op de volgende vloer te komen.
downloadlink

Railrunner V 0.6
groot: 297 kb
datum: 3 februari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechter of linkermuisbutton = verander richting van wissels
Railrunner is een spel, waarbij je passagiers naar het juiste station moet brengen. Wanneer je de passagiers op het goede station heb gebracht, dan krijg je hier punten voor. Aangezien er twee treinen op het zelfde spoor rijden moet je er ook nog voor zorgen dat ze niet met elkaar in botsing komen.
downloadlink

Pipiru
groot: 3,14 mb
datum: 7 februari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Z en X toets = schieten + in menu kies spel level Curcortoetsen = omhoog en omlaag vliegen
Als Pipiru moet je proberen o.a appels uit de boom te schieten met je pijl en boog. Uiteraard zal dit in het begin makkelijk gaan, maar hoe verder je komt in de levels daarna hoe moeilijker het word om o.a de appels te raken.
download

JumpNRoll
groot: 1,96 mb
datum: 14 februari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkmuisbutton = start spel Toetsen richting bal = W vooruit, A links, S achteruit en D rechts. Spatiebalk = springen Zoom in op spel = beweeg muis heen en weer.
JumpNRoll is een spel waarbij je in een bepaalde tijd diverse gekleurde blokken moet vinden. Om deze gekleurde blokken te kunnen pakken, moet de bal de kleur aannemen van de desbetreffende blokken. In het spel kun je de bal op diverse plekken van kleur laten wisselen. Mocht je alle gekleurde blokken gevonden hebben, dan ga je op het plaatje waar exit op staat en kun je door naar het volgende level.
downloadlink

Plunk O Matic
groot: 846 kb
datum: 9 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = munt in automaat doen en knoppen automaat bewegen t.b.v grijper
PlunkOMatic is eigenlijk een speelautomaat zoals we die kennen van de kermis. Probeer met de grijper de speelgoed beesten uit de speelautomaat te krijgen. Je krijgt een aantal keren de kans om ze te pakken. Lukt dit, dan mag je door naar het volgende level. Have Fun! :-)
downloadlink

Jardinains V 1.2
groot: 4,43 mb
datum: 13 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = bewegen paddle Esctoets = stoppen spel
Jardinains is een variant op de bekende breakout spellen, alleen in dit spel krijg je ook te maken met kabouters die bloempotten in het spel naar je toegooien. Mocht je het blokje raken waar de kabouter op staat en je pikt hem op met je paddle dan krijg er punten bij. Raakt de bloempot jouw paddle, dan raak je punten kwijt. De maker van het spel noemt Jardinains (50 levels) shareware, maar eigenlijk hoef je niets voor dit spel te betalen. Het is donatie-ware!!!! Have Fun!!!
downloadlink

Pigz
groot: 216 Kb
datum: 28 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Wortels voeren = linker of rechtermuisbutton
Probeer in dit spel zoveel mogelijk varkens te vangen met een stel wortels. Tijdens het spel moet je regelmatig je voorraad wortels op peil brengen. Klik in het het spel op de button reload en je wortelvoorraad wordt weer bijgevuld.
downloadlink

IOI Tournament
groot: 589 kb
datum: 14 juni 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Het spel is freeware, maar wil je je beste tijd online zetten, dan moet je hier voor een kleine bijdrage betalen.
Beheers jij goed de controle over je muis.... In dit spel krijg je de kans om dit te bewijzen. Zet je muis op het smile(tje) en druk op je linkermuisbutton om het smile(tje) door het speelveld te bewegen en probeer de blauwe vlakken te ontwijken. Het doel van het spel is om het zo lang mogelijk vol te houden, zonder de blauwe vlakken te raken. Raak je deze is het game over!!! Leuk om eens tegen vrienden te spelen!!! :-)
downloadlink

I Have No Tomatoes
groot: 8,31 mb
datum: 14 september 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = links/ rechts enz. Rechter Alt toets = speciale aktie`s Spatiebalk = leg bommen
I Have No Tomatoes is een erg leuk spel om te spelen en verliezen kun je niet. I Have No Tomatoes is een variant op het bekende spel bomberman, alleen bezit het spel I Have No Tomatoes over speciale actie`s die je kunt uitvoeren d.m.v je rechter Alt toets. Kortom probeer zoveel mogelijk tomaten uit te schakelen en pak de gekleurde diamanten die daar bij vrij komen. Probeer er zoveel mogelijk te verzamelen, zodat je diverse extra speciale actie`s kunt uitvoeren in het spel. Have Fun!!!! :-)
downloadlink

The Fisher
groot: 967 kb
datum: 5 oktober 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Vissen vangen = klik op linkermuisbutton
Probeer zoveel mogelijk vissen te vangen in een bepaalde tijd. Met de punten die je verdient kun je diverse dingen kopen b.v een vat om je grote vissen in te doen enz. Er ligt ook veel rommel in het water om bij je vissen te komen kun je ook de rommel in het water opblazen met een staaf dynamiet. Deze kun je na afloop van een level kopen met je verdiende punten. Dynamiet gebruiken, klik op linkermuisbutton en druk tegelijk op de spatiebalk. Tot slot, hoe verder je komt in het spel hoe moeilijker het wordt, want je moet telkens proberen in dezelfde tijd steeds meer vissen te vangen. Vang ze!!! :-)
download

Burgerman (pacman spel)
groot: 1,24 mb
datum: 16 oktober 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = links/ rechts enz.
Burgerman is een grappige variant op pacman. Burgerman neemt het op tegen een wel heel erg bekende clown!!! :-) Je kunt het spel downloaden, maar ook tevens online spelen op de website.
downloadlink

Beach Volleyball
groot: 445 kb
datum: 20 november 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = bal omhoog houden, richting lopen, springen enz.
Beach Volleyball is een leuk klein volleybal spel. Je kunt het spel alleen tegen de computer spelen of ( 2 playermode ) tegen familie, vrienden enz. Om het spel te winnen moet je proberen als eerste 15 punten te halen.
downloadlink

Ballracer
groot: 1,72 mb
datum: 5 februari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = bewegen bal Esctoets = stop spel
Ballracer is een race spel en maakt gebruik van gekleurde biljartballen. Je kunt uit verschillende tracks kiezen en de bedoeling van het spel is om als eerste met je biljartbal de finish te halen. Have Fun!!!:-)
download

Sunday Drivers
groot: 4,96 mb
datum: 27 maart 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = doorgaan + snelheid maken auto Ctrltoets = bonus blokken activeren Cursortoetsen = richting auto links, rechts enz.
Sunday Drivers is een grappig en leuk cartoonachtig racespel met diverse racelevels. Note: klik op screenshot spel op de website van Sunday Drivers om het spel te downloaden. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Coffee Break Pacman
groot: 307 kb
datum: 16 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = richting Pacman
Een leuke variant van het bekende spel Pacman. :-)
downloadlink

BumperBoat
groot: 637 kb
datum: 2 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Botsbootje bewegen = door de muis te gebruiken (links/ rechts enz. te bewegen)
Gebruik je muis om je botsbootje te besturen en probeer de andere boot te raken (botsen). Zodra je de boot tot zinken heb gebracht, heb je gewonnen. Vang verder de luchtbellen op om je boot te herstellen en verder moet je proberen de gele eendjes te pakken om je boot sterker te maken.
download

GM Hoops
groot: 803 kb
datum: 28 januari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = start spel en gooien basketbal
Een klein spelletje, maar erg leuk. :-) Probeer de bal in de basket te gooien.
downloadlink

Magnet
groot: 292 kb
datum: 4 februari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = bewegen ijzeren bal
De bedoeling van het spel is om de ijzeren bal langs + en - polen te rollen, maar tijdens het spel kan de ijzeren bal door de magnetische + en - polen aangetrokken worden. Zodra dit gebeurd is het game over!!! Je heb het spel (level) gewonnen, wanneer je de ijzeren bal ongeschonden naar de overkant brengt.
downloadlink

Taxi-Driver Pinball
groot: 124 kb
datum: 12 februari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Entertoets = bal afschieten Cursortoetsen = instellen van de kracht waarmee de bal moet worden afgeschoten Ctrl of Pijltje links of Linkermuisknop = linkerflipper Shift of Pijltje rechts of Rechtermuisknop = rechterflipper
Taxi-Driver Pinball, een flipperkast voor 1 tot 4 spelers. Instellen van meerdere spelers zie menu spel.
downloadlink

Connect More
groot: 4,80 mb
datum: 25 februari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = schieten bal Esctoets = stoppen spel
Het spel Connect More is een variant op het bekende spel vier op een rij, alleen bij dit spel heb je de mogelijkheid ballen van diverse kleuren er tussen uit te schieten met je muis. Langs deze weg moet je proberen vier ballen van dezelfde kleur bij elkaar te krijgen. Lukt dit, dan krijg je hier punten voor. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Billy The Kid
groot: 1,67 mb
datum: 11 maart 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen (links, rechts enz.)
Billy the Kid is een leuke variant op het spel Pacman. :-)
download

Ri-Li
groot: 12,0 mb
datum: 30 september 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = bediening wissels
Rij met je trein door verschillende levels. Let op, dat kan alleen wanneer je alle wagons aan je trein gekoppeld heb. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Burning Legend
groot: 4 mb
datum: 4 november 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = gas geven en besturen van raceauto
Burning Legend is een racespel. Je kunt uit verschillende racecircuit`s kiezen!!!
download

Pizza Parlor
groot: 19,3 mb
datum: 10 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Bij opstarten spel krijg je meteen in een screenshot te zien hoe je het spel moet spelen. Muis = spelen van spel.
Open je eigen pizzaplaza en bak je eigen pizza`s en serveer deze uit aan je klanten. Have Fun!!!
download

Hunchback
groot: 3,33 mb
datum: 31 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Zie menu in spel = spelen spel o.a. springen, lopen enz
In het spel Hunchback moet je proberen als eerste aan de bel te trekken voordat je gepakt word door een romeinse soldaat. Lukt het je om aan de bel te trekken, dan heb je het level gewonnen. Have Fun!!! :-)
download

Go Fish
groot: 509 kb
datum: 25 juni 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP
Bij het kaartspel Go Fish is het de bedoeling dat je setjes maakt van vier kaarten met dezelfde waarde. Om alle vier de kaarten te krijgen, moet je er proberen achter te komen of je tegenstander deze kaarten voor je heeft. Zo niet dan moet je een kaart van de stapel pakken (midden). Men noemt dit dan GoFish! Het doel van het spel is om zoveel mogelijk setjes bij elkaar te krijgen. Als dat lukt dan heb je gewonnen.
downloadlink

Alive Directory Uno
groot: 4,17 mb
datum: 29 december 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = spelen spel
In Nederland is dit spel meer bekend onder de naam Pesten. Wil je precies weten hoe Uno gespeelt wordt kijk dan op deze pagina.
download

Pure Patience
groot: 871 kb
datum: 4 februari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = verplaats speelkaarten
Het kaartspel Pure Patience bestaat uit 4 verschillende rijen met speelkaarten en elke rij bestaat uit 13 verschillende speelkaarten. Het spel begint met de eerste kaart links boven in. Stel dat deze kaart een harten negen is, dan zal de volgende kaart een harten acht moeten zijn enz enz. Je kunt in het spel telkens 2 kaarten van plaats laten verwisselen en op deze manier moet je proberen de speelkaarten qwa kaartwaarde op 1 rij proberen te krijgen.
downloadlink

Zing +
groot: 3,30 mb
datum: 25 maart 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Puntentelling kaarten: Zing = 2 dezelfde kaarten (1ste slag) = 10 punten Boer = pak hele slag (b.v verschillende kaarten (3 punten) + boer (1 punt) samen 4 punten Ruiten 10 = 2 punten Dubble Zing = Boer en gooi je daar ook de boer op = 20 punten Schoppen 2 = 2 punten
Het doel van dit kaartspel is om als eerste (keuze spel) 101, 201 of 501 punten te halen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

M-Klaver (klaverjasspel) update
groot: 726 kb
datum: 19 april 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: M-klaver kan nu ook via netwerk of internet gespeeld worden
Met het klaverjasprogramma M-Klaver kun je de Amsterdamse of de Rotterdamse variant spelen. Je kunt in deze nieuwe versie M-klaver via netwerk of internet spelen. Bij het registeren van M-klaver krijg je het laatste nieuws (update via spel) over Mklaver + ondersteuning goede doel en mocht je M-klaver niet willen registeren, dan kan het spel evengoed onbeperkt gespeeld worden.
downloadlink

Card Spin
groot: 1,63 mb
datum: 24 april 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kaartcirkels draaien = klik met muisbutton op (midden in) cirkel
Card Spin bestaat uit negen cirkels met vier kaarten er op. De bedoeling van dit kaartspel is, om d.m.v het draaien van de cirkels telkens een match te maken van twee kaarten. De waarde`s op de twee kaarten moeten samen het getal tien vormen. B.v Harten Aas (kaartwaarde = 1) + Schoppen negen = bij elkaar opgeteld tien enz. Je wint het spel, zodra alle kaarten in het spel samen de waarde tien vormen. Hoe je de kaarten ook onderling draait, samen vormen de kaarten telkens de waarde tien.
downloadlink

veertig dieven
groot: 183kb
datum: 2001
De bedoeling is om te proberen alle kaarten van de tafel te krijgen. Bv je komt uit met harten twee, dan komt daar boven op een harten drie of een andere kleur met dezelfde waarde enz. Mocht je niet meer verder komen kun je als nog de joker pakken.
downloaden

Bruce`s solitaire
groot: 1,42 mb
datum: 4 mei 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linker muisbutton = kaarten verplaatsen
Het kaartspel Bruce`s solitaire is een gehele andere variant van het kaartspel Solitaire. In dit spel kun je de tussen liggende kaarten in een rij kaarten verplaatsen. B.v je heb een harten zeven in de tweede rij (onder aan) liggen en in de vierde rij tussen de stapel kaarten ligt de kaart harten zes. Dan is het mogelijk om deze onderaan de stapel te liggen in rij twee. Mocht je niet meer verder kunnen in het spel, dan kun je als nog gebruik maken van de drie kaarten die aan de linkerkant in het spel liggen.
downloadlink

ruscell
groot: 343kb
datum: 2001
Ruscell, gebaseerd op het bekende kaartspel solitaire. Ziet er grafisch zeer mooi uit.
download

TatSet 
groot: 808kb
datum: 11 juli 2001
Note: TatSet is een nederlandstalig spel. Bij het spel zit een zeer uitgebreide uitleg, hoe je het spel moet spelen.
De bedoeling is dat je combinatie`s gaat maken. B.v drie kaarten met dezelfde vormen of je maakt een combinatie met drie verschillende kaarten (cirkel + balk + golfje), zÚn combinatie noemt men "Set". Een zeer leuk en verfrissend kaartspel.
downloadlink

kraken update
groot: 1,90mb
datum: 24 maart 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP†††
Kraken is een klaverjas variant. Er wordt in tegenstelling tot bij klaverjassen geen 16 spellen gespeeld, er wordt tot de 250 punten gespeeld.
downloadlink

hartenjagen en schoppenjagen
groot: 5mb
datum: 2001
De kaartspellen hartenjagen en schoppenjagen (spades) kun je gratis downloaden bij freespades.com.
download

scout cardgame
groot: 573kb
datum: 2001
De bedoeling van dit kaartspel is om zo wenig mogelijk punten te halen. De gene met de minste punten wint. Je kunt het spel niet alleen op de computer spelen, maar ook met anderen via internet.:-)
download

MauMau
groot: 9,91 mb
datum: 6 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Zeven = 2 kaarten kopen, Boer = kleur bepalen (harten enz) Acht = beurt overslaan
MauMau is een duitstalig kaartspel, wat je kunt vergelijken met het kaartspel pesten wat wij kennen.
download

10 op en neer (nu freeware)
groot: 1,8mb
datum: 25 maart 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Probeer aan de hand van je speelkaarten een inschatting te maken hoeveel slagen je binnen zult halen en dit ook voor elkaar te krijgen. Dit spel is gemaakt door Axel Brink.
downloadlink

Skip98
groot: 448kb
datum: 2001
Probeer alle kaarten van je hoofdstapel uit te leggen op de 4 stapels die tijdens het spel gevormd worden. Daar moeten de kaarten in een bepaalde volgorde gespeeld worden. Je kan ook hulpstapels opbouwen om je combinatiemogelijkheden te vergroten. Leuk kaartspel!!
download

ace the game
groot: 909kb
datum: 2001
Iedereen die een beetje uitgekeken is op Solitaire, moet eens het kaartspel Ace proberen. De regels zijn simpel. B.v 2 tweeen of 3 en 4 zijn een paar en op deze manier speel je het spel uit.
download                                                                 

234-Gleiche
groot: 1,42 mb
datum: 6 mei 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = draai kaart om Rechtermuisbutton = stop spel terug naar hoofdmenu
234-Gleiche is een memorie spel waarbij het mogelijk is een keuze te maken om het spel te spelen met twee, drie of vier kaarten.
download

Ada towers
groot: 201kb
datum: 2001
De bedoeling is om vier torens te maken. Twee links en twee rechts. In het midden kun je eventueel vier verschillende kaarten neerleggen om zo bij de kaart te komen die je nodig heb. Elke toren begint met een aas, koning, vrouw, boer enz en zo speel je het spel uit.
download

Soccer Cards
groot: 592 kb
datum: 24 mei 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Bediening spel = met muis (linker/ rechter muisbutton)
Soccer Cards is een voetbal kaartspel. Je kunt kiezen uit verschillende speloptie`s o.a kun je tegen diverse landen spelen (internationaal of europees voetbal) enz. In het spel zelf zijn diverse optie`s mogelijk, kijk hier voor in de readme-file. Hier in staat alles beschreven over het spel, hoe te spelen enz. Soccer Cards kan je tegen de computer spelen, maar ook tegen een vriend(in) enz. Icon poppetje = mens Icon beeldscherm = computer. Om een tegenstander (computer of mens) in te stellen, dubbelklik op de club waar je tegen wil spelen.
downloadlink

monte carlo
groot: 163kb
datum: 2001
Bij dit kaartspel moet je steeds twee naast elkaar gelegen kaarten (horizontaal, vertikaal of diagonaal) verwijderen (b.v schoppen 7 en harten 7 enz). Als geen enkele kaart meer kan worden verwijderd worden de resterende kaarten verplaatst, en aangevuld met nieuwe kaarten.
download

Mod3
groot: 984 kb
datum: 23 december 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Let op, de kaartwaarde`s in de drie rijen onder elkaar zijn als volgt 2, 3 en 4. Hier begin je altijd mee.
Mod3 is een kaartspel, waar bij het getal 3 telkens centraal staat in het spel. B.v. je heb een schoppen 2, dan leg je op deze kaart een schoppen 5 en daarna een schoppen 8 en ter afsluiting een schoppen joker. Nu heb je een complete set bij elkaar en is deze compleet. Vervolgens speel je het kaartspel zo verder uit. Kun je niet verder, klik dan de stapel kaarten (links onder) aan en vervolgens worden er 8 nieuwe kaarten uitgelegd. Deze kun je dan weer gebruiken in het spel. Kijk voor de spelregels in het menu van het kaartspel. Een goed voorbeeld van het spel kun je vinden op de website. De afbeelding op de begin pagina geeft een goed voorbeeld hoe het spel gespeeld dient te worden (kijk goed naar de kaartwaarde`s)!!!! Mod3 kan in drie verschillende levels gespeeld worden. Zie menu en kijk vervolgens bij settings. Mocht het spel nog niet helemaal duidelijk zijn, dan kun je in het menu gaan naar options en klik vervolgens op suggest a move!! Deze is ook weer op dezelfde manier uit te zetten. Have Fun!!!
downloadlink

Asklaver voor windows update
groot: 2,68mb
Info website: Werkt ook onder Window`s XP
Speel nu het klaverjasspel alleen, over het netwerk of internet. In het oog springende wijzigingen (in versie 5.2) zijn het toevoegen van geluiden, toernooispel, verhelderde layout en verbeterd netwerkspel. Het spel is helemaal gratis te gebruiken, maar de maker stelt het op prijs als je een donatie doet.
download

Blackjack
groot: 422kb
datum: 13 augustus 2001
In dit kaartspel moet je proberen meer punten te halen dan de "bank", maar zorg er voor dat je niet boven de 21 punten uit komt.
downloaden

HotLites
groot: 964kb
datum: 3 augustus 2001
Note: Het is een zeer mooi spel, maar aan te bevelen is om de handleiding zeer goed te lezen, voordat je met het spel gaat beginnen. 
HotLites is een strategie`s kaartspel. Je kunt uit verschillende legers kiezen, waarmee je ten strijden kan trekken tegen de computer als je tegenstander. Naast het basiskaartspel kun je diverse extra kleine modules aan het kaartspel toevoegen o.a geluid enz. Kortom een aanrader voor iedereen die van strategie spellen houd.
downloadlink

Highsea solitaire
groot: 764kb
datum: 2001
De bedoeling is dat je combinatie`s gaat maken. B.v twee kaarten met dezelfde getallen ( 2 kaarten met 6) of je maakt een combinatie met twee kaarten dat je op het getal 14 uit komt. Kom je niet verder maak dan gebruik van de zeeroverkaarten (midden onder).
download

President + Belot (2 kaartspellen)
groot: President 1,18mb en Belot 838kb
datum: 8 augustus 2001
Bij het kaartspel President is het de bedoeling om te proberen als eerste alle kaarten kwijt te raken. Je mag niet alleen een enkele kaart spelen, maar ook dubbele of drie dubbel van dezelfde waarde. B.v schoppen en harten koning of klaver en schoppen negen enz. De eerste die al zijn kaarten kwijt is word "President". :-)                                                      Het kaartspel Belot heeft wat weg van klaverjassen, maar toch zijn er nog wat extra spelregels in het spel toegepast. Ik ken dit spel nog niet erg goed, maar vond het toch al het vermelden waard. Ik denk dat het voor de kaartspel liefhebbers niet echt een probleem zal zijn om hier uit te komen. :-)
downloadlink naar President                               downloadlink naar Belot

Nederlandstalig Hartenjagen
groot: 1,90 mb
datum: 25 maart 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP
Speel nu hartenjagen volgens de nederlandse spelregels. Mocht je nog nooit hartenjagen hebben gespeelt kijk dan in het menu bij help.
downloadlink

Bridge
groot: 4,86 Mb
datum: 4 september 2001
Note: Kijk voor Ned.talige spelregels van het kaartspel Bridge op David`s Bridge curcus
Het kaartspel Bridge nu ook in een freeware versie. :-)
download

Dubbel Patience V 1.14
groot: 702kb
datum: 21 augustus 2001
Note: Kijk voor spelregels bij de "Help-optie" in het menu en verder bezit het spel een "save-optie".†
In dit kaartspel maak je gebruik van drie verschillende stapels kaarten. De uiteindelijke bedoeling is om deze drie stapels kaarten weg te werken in het spel, zodra jou dit gelukt is heb je gewonnen. Mocht je de spelregels niet kennen...geen nood er zit een goede Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij. :-)
download

Four Corner Solitaire
groot: 1,77 mb
datum: 9 oktober 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kijk voor meer informatie kaartspel op website (met screenshot)
In het kaartspel Four Corner Solitaire hebben de kaarten allemaal een eigen hoek. De bedoeling van het spel is, om in elke hoek de kaarten (van eigen soort) uit te spelen.
downloadlink

Zeven keer Vijf
groot: 208 kb
datum: 24 oktober 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kun je geen kaart meer op de stapel leggen, klik dan met je muis op de stapel om deze te verversen met een nieuwe kaart.
7 keer 5 is een leuke variant op solitaire. In dit kaartspel is het de bedoeling om telkens een hoge of een lage kaart uit te spelen en deze terug te leggen op de kaartstapel (zie screenshot) rechtsonder. B.v op de kaartstapel ligt een boer, dan kun je hier een tien of een vrouw op leggen. Het maakt in dit spel niet uit wat voor type kaart je op de stapel legt (harten of schoppen enz). Op deze manier speel je het spel verder uit.
download

Ants
groot: 748 kb
datum: 1 november 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = gebruik deze kaart Linkermuisbutton = ruil kaart om
In dit strategische kaartspel moet je proberen sneller een kasteel te bouwen dan je tegenstander. Uiteraard kun je d.m.v je kaarten het je tegenstander erg moeilijk maken en is het de bedoeling het kasteel van de tegenstander te vernietigen. Naast Ants (staat boven in gelinkt) vind je op de website nog tien andere verschillende soorten spellen.
downloadlink

Fun Towers + Fun 21
groot: 1,89 mb
datum: 6 november 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Het spel bestaat uit twee spellen Fun Towers en Eentwintigen
Probeer de kaarten die in de torens liggen uit te spelen. Dit doe je d.m.v de stapel kaarten die onder de torens ligt. Pak een kaart van de stapel (b.v harten vijf), dan kijk je in de torens of er een kaart ligt die een lagere of hogere waarde heeft dan harten vijf. B.v klaver vier of harten zes enz. Bij elke daar op volgende kaart krijg je extra punten. :-)
downloaden

35 Card Solitaire
groot: 2,06 mb
datum: 24 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Klik op rechter of linkermuis button om kaarten weg te spelen.
Probeer in dit kaartspel alle vijfendertig kaarten weg te spelen, die voor je liggen. Om dit voor elkaar te krijgen, liggen er zestien kaarten op een stapel die je kunt gebruiken om dit voor elkaar te krijgen. De spelregels van dit kaartspel zijn eenvoudig. Je moet proberen de kaarten opvolgend uit te spelen. B.v ligt er een harten vijf op tafel en er ligt in het spel een kaart met de waard vier of zes (kleur maakt niet uit) dan kun je deze op de harten kaart vijf leggen en zo speel je het spel helemaal uit. Let op, je kunt de kaarten op je stapel maar ŤŤn keer gebruiken.
downloadlink

Durak 2000
groot: 837 kb
datum: 5 september 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = speelkaarten spelen Start spel = druk op F2 toets of klik in menu Game --> start
Durak is een kaartspel uit Rusland. Het kaartspel wordt gespeeld met 36 speelkaarten. De waarde van de kaarten zijn als volgt Aas, Heer, Vrouw, Boer enz. Elke speler krijgt telkens 6 kaarten, waarmee gespeeld kan worden. Je kunt in dit spel je tegenstander aanvallen, maar je kunt je ook verdedigen. Dit is afhankelijk van de waarde van je kaart en verder kun je een troefkaart (zie stapel kaarten linksboven in spel) op gooien om een slag te slaan. Kortom het doel van het spel is om zo snel mogelijk al je kaarten uit te spelen. De gene die speelkaarten over houd heeft verloren. Op de website staan de spelregels van het spel verder uitgebreid om schreven. Het kaartspel vind je op de website onder de rubriek "Our Games". Have Fun!!!
downloadlink

Solitude for Windows
groot: 3,66 mb
datum: 23 oktober 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Alle kaartspellen zijn in een handig menu verwerkt. Dubbelklik in het menu om een kaartspel op te starten.
Solitude for Windows bestaat maar liefst uit 91 verschillende kaart- spellen. Naast de bekende kaartspellen, zijn er ook kaartspellen te vinden die minder bekend zijn. Verder heeft de maker zelf ook nog drie verschillende kaartspellen bedacht, die in Solitude for Windows zijn verwerkt. Have Fun!!!
downloadlink

WinMilleBornes (betaversie)
groot: 808 kb
datum: 27 oktober 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Startkaart = stoplicht met groen licht Rechter of linkermuisbutton = pak kaart van stapel of leg kaart weg.
WinMilleBornes is een zeer leuk kaartrace spel. Tijdens het racen kun je diverse kaarten gebruiken om het je tegenstander moeilijk te maken. B.v je kunt er voor zorgen dat je tegenstander zonder benzine komt te staan en verder zitten er in het spel nog meer speelkaarten, waarmee je het je tegenstander knap moeilijk kunt maken. Have Fun!!!
downloadlink

Janitor
groot: 1,13 mb
datum: 8 november 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Janitor kan tegen de PC gespeeld worden, maar ook via een netwerk.
Probeer als eerste al je kaarten kwijt te raken. Als jouw dat lukt ben je in de tweede ronde van het kaartspel de President. Het spel is pas uitgespeeld, wanneer er ŤŤn speler met zijn speelkaarten overblijft. De verliezer is dan de Janitor in het spel. Meer informatie betreft de spelregels vind je in het menu bij Help van het spel.
downloadlink

Zwickern
groot: 2,98 mb
datum: 17 november 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = speelkaarten selecteren
In het kaartspel Zwickern is het de bedoeling om kaartcombinatie`s te maken. B.v op de tafel liggen een harten zeven en een schoppen twee, bij elkaar opgeteld heeft dit een kaartwaarde van negen. Stel je heb een ruiten negen, dan kan je deze kaart op tafel leggen. Klik daarna de harten zeven en de schoppen twee aan en als laatste je eigen opgegooide kaart ruiten negen en op deze manier speel je het spel uit. Wanneer je alle kaarten van de tafel heb gespeeld, krijg je een extra bonuspunt oftewel een Zwick. Kijk in het menu van het spel verder voor een uitgebreide speluitleg.
downloadlink

Roxies ABC Fish
groot: 1,69 mb
datum: 26 november 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisknop = kaart wisselen Engelstalige spel!!
Bij het kaartspel Roxies ABC Fish is het de bedoeling dat je setjes maakt van vier kaarten met dezelfde letter. Om alle vier de kaarten te krijgen, moet je er proberen achter te komen of je tegenstander deze kaarten voor je heeft. Zo niet dan moet je een kaart van de stapel pakken (midden). Men noemt dit dan GoFish! Het doel van het spel is om zoveel mogelijk setjes bij elkaar te krijgen. Als dat lukt dan heb je gewonnen.
downloadlink

Lucky 13 Card Solitaire
groot: 1,60 mb
datum: 3 januari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kaarten moeten op volgorde geplaatst worden op speelveld.
Lucky 13 is een kaartspel, waarbij het de bedoeling is om op volgorde (op blauwe speelvlakken) je kaarten uit te leggen. Dus leg je boer, vrouw, koning, aas, twee, drie, vier en vijf enz in het speelveld neer. Tijdens het spelen kun je dan je overige kaarten op eerder gelegde speelkaarten uitspelen. Je moet hier bij proberen setjes van vier speelkaarten te maken. Dus b.v. op de boer leg je dan op volgorde vrouw, koning en tot slot de aas. Bij speelkaart met een kaartwaarde van twee is dit dus drie, vier en vijf. Op deze manier speel je het spel verder uit. Je kunt tijdens het spel, maar twee keer gebruik maken van het stapeltje speelkaarten die in het speelveld liggen. Voor elk neergelegde kaart, krijg je 1 punt. Voor elk setje van vier opgelegde speelkaarten 5 extra punten. 10 punten extra, wanneer je de stapel speelkaarten, maar ŤŤn keer nodig heb om het spel uit te spelen. Uiteraard zijn er ook min punten te verdelen. Deze krijg je op elke open plek, waar geen kaart is uitgelegd.
downloadlink

Schnapsen versie 1.7 (nu freeware)
groot: 2,95 mb
datum: 2 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Hoogste kaarten Aas, heer, vrouw, boer en tien!!!
In het kaartspel Schnapsen moet je proberen als eerste 66 punten te halen. Het kaartspel wordt met 20 kaarten gespeeld. Nadat de kaarten zijn uitgedeeld, trekt de computer een kaart van de stapel. De kaart die getrokken wordt is de troefkaart. Mocht je niet kunnen bekennen, dan gooi je een andere kaart op. Speel het spel zo verder uit, tot jij of de computer tegenstander 66 punten of meer heeft gehaald. Nadat de 66 punten gehaald zijn is het game over en begin je weer opnieuw met het volgende potje!!! De computer houdt de puntentelling bij!!!
downloadlink

Once in a lifetime
groot: 40 kb
datum: 20 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Dubbelklik = kaarten weg spelen Meer speluitleg vind je in de helpfile bij het spel.
In dit kaartspel is het de bedoeling om aan het einde van het spel, alleen met de vier azen over te blijven. Het spel begint telkens met vier kaarten. De bedoeling van het spel is om telkens twee kaarten weg te spelen van dezelfde kleur. B.v. in het rijtje van vier kaarten vind je een harten 2, harten 4 en een harten 6. Dan mag je de twee kaarten met de laagste waarde weg klikken. In dit geval de harten 2 en 4. Op deze manier speel je het spel verder uit, tot je de vier azen aan het einde van het spel over heb. Nieuwe speelkaarten kun je krijgen, door te klikken op het stapeltje kaarten naast de vier speelkaarten.
download

Card Puzzles
groot: 1,63 mb
datum: 22 juni 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechter/ linkermuisbutton = verplaatsen van speelkaarten Klik op button met vergrootglas voor oplossing!!!
Card Puzzles bestaat uit vijf verschillende kaartspelletjes voor uren speelplezier. Kijk voor uitleg spelregels in menu spel. Note: Bij op starten spel, krijg je een groen vlak te zien, klik rechtsonder op de pijl next, kies dan in menu je kaartspel uit. Have Fun!!! :-)
downloadlink

eePyramid
groot: 741 kb
datum: 4 september 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechter/ linkerbutton = klik op kaarten
eePyramid is een Piramide solitaire kaartspel, waarbij je moet proberen telkens twee speelkaarten bij elkaar te krijgen die bij elkaar opgeteld samen een kaartwaarde hebben van 13. B.v een ruiten 9 + schoppen 4 is samen bij elkaar opgeteld 13 of klaver aas + harten vrouw = 13 enz enz. Verder bezit het spel ook een (show) demo, waarin te zien is hoe het spel gespeeld dient te worden, mocht niet alles geheel duidelijk zijn. Tot slot kun je tijdens het spelen ook om een hint vragen, mocht je niet verder kunnen komen.
downloadlink

Split
groot: 231 kb
datum: 6 november 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = Oppakken kaarten.
Een leuk kaartspel is Split, probeer als eerste al je kaarten uit te spelen. Als je een nieuw spel begint, kan het voorkomen dat je bij je vijf door de computer uitgedeelde kaartstapels (decks) een aantal kaarten heb liggen met dezelfde kaartwaarde. Leg deze dan allemaal bij elkaar op een kaartstapel (deck). In het midden van het spel liggen twee stapels met kaarten. Klik op de rechter kaartstapel en het spel begint. Nu is het de bedoeling dat je de kaarten op volgorde (kaartwaarde) neerlegt. B.v er ligt een schoppen acht, dan kun je hier een kaart op leggen met de kaartwaarde zeven of negen. De kleur van de kaart maakt niet uit. Op deze manier speel je het spel in zijn geheel uit tot je geen kaarten meer heb of niet verder kunt.
download

Find the Lady
groot: 675 kb
datum: 18 december 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = klik op kaart enz.
Een klein kaartspel, maar altijd wel leuk om te spelen. :-) Probeer te raden waar de koningin staat.
downloadlink

JacksOrBetter
groot: 51 kb
datum: 8 januari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = speel spel
JacksOrBetter is een leuk freeware video-pokerspel. Voor diegene die het spel nog nooit gespeeld hebben, de bedoeling van het spel is om combinatie`s te maken met de speelkaarten die je krijgt. B.v probeer drie speelkaarten met dezelfde kaartwaarde te vinden (harten acht/ schoppen acht en ruiten acht) enz.
download

Beehive Solitaire
groot: 1,63 mb
datum: 19 februari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = verplaats speelkaarten
In Beehive solitaire is het de bedoeling dat er vier speelkaarten van dezelfde waarde bij elkaar gezocht worden b.v. klaver heer, ruiten heer, schoppen heer en harten heer. De kaarten bevinden zich in een zogenaamde "bloementuin". De kaarten kunnen slechts binnen de "bloementuin" worden gecombineerd, een gebied dat met zes speelkaarten wordt samengesteld. Vanuit dat gebied "de bloementuin", moet je proberen de vier speelkaarten bij elkaar te krijgen. Zodra je deze vier speelkaarten heb gevonden, komt er weer ruimte vrij voor een nieuwe combinatie.
downloadlink

Schnauz (eenendertigen)
groot: 3,35 mb
datum: 19 maart 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = selecteer te ruilen kaart Rechtermuisbutton = klik op kaart in het midden, die je wilt hebben Toets C = iedereen moet zijn kaarten laten zien Toets A = wissel alle drie de speelkaarten (kan alleen wanneer jij aan de beurt bent).
Schnauz is een kaartspel wat bij ons beter bekend staat als "eenendertigen". Het doel van dit kaartspel is om 31 punten bij elkaar te krijgen. De Aas heeft een kaartwaarde van 11. De overige Heer, Vrouw en Boer zijn 10 punten waard en de overige kaarten (negen, acht enz.) hun eigen waarde. Verder kun je ook nog diverse combinatie`s maken b.v. Three of a kind, kaartwaarde bij elkaar 30.5 punten of drie Azen oftewel delaration of fire, kaartwaarde bij elkaar 32 punten.
download

The Underworlds
groot: 7,66 mb
datum: 9 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = selecteer speelkaart (klik hier op) en speel spel.
The Underworlds is een strategisch kaartspel. Het kaartspel is makkelijk te spelen. Je heb standaard 25 verschillende speelkaarten met hun eigen speelsterkte (kaartwaarde) en deze heeft de computer (je tegenstander) dus ook. Nu is het de bedoeling, dat wanneer de computer een speelkaart neerlegt met een kaartwaarde van b.v. 5 je er overheen zult moeten gaan met een kaartwaarde die hoger ligt dan 5. Heb je een hogere kaartwaarde dan 5 neergelegd b.v 10, dan heb je deze slag gewonnen en zo speel je het spel verder uit. Daarnaast is het mogelijk tijdens het spelen je speelkaarten te verwisselen voor 5 andere speelkaarten, klik hier voor op de button "Next Hand". Wie nu de meeste slagen binnen haalt heeft gewonnen.
downloadlink

Pesten
groot: 285 kb
datum: 14 mei 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = spelen spel
Speel nu eindelijk het favoriete kaartspel pesten op je pc. Dit is een nederlandstalig spel met duidelijke uitleg voor mensen die het kaartspel eventueel nog niet kennen.
download

Toepen
groot: 239 kb
datum: 14 mei 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = spelen spel
Toepen wordt gespeeld met 32 kaarten, met van elke kleur* in rangvolgorde 10 (hoogste), 9, 8, 7, Aas, Koning,Vrouw,Boer (laagste).De winnaar van een slag is diegene met de hoogste kaart van de als eerst gespeelde kleur. Kijk voor meer informatie bij Help in het spel.
download

123 Free Solitaire versie 5.50
groot: 3,47 mb
datum: 24 juni 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: 12 verschillende kaartspellen Freeware versie staat onder aan op downloadpagina!!!
123 Free Solitaire bevat 12 verschillende kaartspelletjes o.a. Diplomat, Eighteens, Flower Garden, Forty Thieves, FreeCell, Grandfather\'s Clock, Klondike, Pyramid, Royal Rendezvous, Spider Solitaire, Spider Solitaire One Suit and Spider Solitaire Two Suits.
downloadlink

32 Cards
groot: 7,64 mb
datum: 4 februari 2007
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis = bediening spel
In het kaartspel 32 cards is het de bedoeling om een hogere score te halen dan de computer. Trek een kaart en vink daarop aan b.v. het puntensaldo van dat land, mocht deze nou hoger zijn dan van je computertegenstander dan heb je een punt gewonnen en op deze manier speel je het kaartspel verder uit. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Shamrock Solitaire
groot: 1,63 mb
datum: 9 april 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Muisbutton = verplaats kaarten
Shamrock Solitaire is een kaartspel, waarbij de kaarten in 17 verschillende decks bij elkaar liggen. De bedoeling van het spel is om de kaarten op volgorde (aas, twee, drie enz) aan linkerkant bij elkaar neer te leggen. Om een kaart uit een deck te wisselen mag deze maar 1 stap hoger of lager in rang zijn. B.v. een schoppen 7 en een harten 6, deze kunnen van plaats gewisseld worden en tot slot kan het wisselen van plaats alleen gebeuren wanneer er minder dan 3 kaarten liggen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Real Texas Hold'em Poker
groot: 2,45 mb
datum: 22 april 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Flop = De deler legt dan de volgende drie kaarten open op tafel. Deze kaarten worden de Flop genoemd. Kaartcombinatie`s: Royal flush: De best mogelijke hand bij het poker. Vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde soort, met de Aas als hoogste kaart. Straight flush: Vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde soort. Four of a kind: Vier kaarten met dezelfde waarde, gecombineerd met een willekeurig andere kaart. Full house: Drie kaarten van dezelfde waarde, gecombineerd met twee andere kaarten van dezelfde waarde. Flush: Vijf willekeurige kaarten van dezelfde soort. Straight: Vijf in waarde opeenvolgende kaarten van willekeurige soort. (De Aas kan hier gebruikt worden als volgend op de Heer, of als 1, dus komend voor de 2.) Three of a kind: Ook wel bekend als een Set. Drie kaarten van dezelfde waarde, gecombineerd met twee verschillende willekeurige kaarten. Two pair: Twee kaarten van dezelfde waarde, gecombineerd met een ander paar kaarten van dezelfde waarde en een overige willekeurige kaart. One pair: Twee kaarten van dezelfde waarde, gecombineerd met drie verschillende willekeurige kaarten. High card: Ook bekend als een zogenaamde High hand. Het volgende voorbeeld wordt beschouwd als een Aas, tien, negen, zes,vijf (info wikipedia)
Texas Hold'em Poker is een pokerspel wat op dit moment erg veel gespeeld word en erg populair is. Het is een kaartspel wat vrij gemakkelijk te leren is. Bij Texas Holdem krijgt elke speler twee gesloten kaarten (hole cards) die alleen voor die speler zijn. Daarnaast worden er naar verloop van tijd vijf kaarten open op tafel gelegd. Alle spelers kunnen deze kaarten met hun gesloten kaarten combineren om zo de best mogelijke hand van vijf kaarten te maken. Net als bij het spel Yathzee, moeten er combinatie`s gemaakt worden. B.v. Three of a kind, Two pair, One pair enz. Enig nadeel: Het is een mooi spel, alleen hebben de makers na het beŽindigen van het spel een automatische link gelegd naar hun website om hun website te promoten. Als je dit geen probleem vind, dan is het een mooi spel om te spelen!!! Have Fun!!! :-)
download

De Taartenclowns
groot: 2,17 mb
datum: 31 juli 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP††††††††††† Note: Op de website van GratisProg kun je nog meer leuke ned.talige spellen downloaden.
De Taartenclowns is een nieuw ned.talige spel van Erik van Kranenburg. In dit spel zijn De Taartenclowns in de dierentuin taarten naar dieren aan het gooien en dat vinden de dieren natuurlijk niet erg leuk. Jouw taak om deze clowns te laten stoppen met het gooien van taarten en dat kan maar op ŤŤn manier en dat is terug gooien.
downloadlink

Olifanten Solitaire
groot: 416 kb
datum: 10 september 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Klik op je linkermuisknop om een olifant te verplaatsen
Olifanten Solitaire is een simpel, maar leuk bordspel. De bedoeling is om alle olifanten die in het water liggen van het speelveld te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen, spring je horizontaal of verticaal over de olifanten heen en op deze manier is het de uitdaging om het spel zo te spelen dat er geen enkele olifant meer op je bord over blijft. Naast Olifanten Solitaire kun je nog een leuk olifantenspel downloaden. Kijk voor meer op de website. Zodra je op de website bent, ga dan naar Spielhalle (rechtsonder) en klik hier op. Je komt dan vanzelf op de website waar je o.a Olifanten Solitaire kunt downloaden.
downloadlink

Flottes Bienchen
groot: 4,17 mb
datum: 19 juni 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP†††††† Note: Muisbutton = honing verzamelen bij bloemen & vullen glazen pot
In het spel Flottes Bienchen is het de bedoeling dat je honing van bloemen gaat verzamelen. Zodra je emmertje vol is, moet je deze naar een lege glazen pot brengen, die je met deze honing moet gaan vullen.
downloadlink

Coconut Curumba
groot: 412 kb
datum: 20 mei 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = start spel en kokosnoot om draaien
Coconut Curumba is een variant op balletje balletje. Probeer het balletje te vinden wat zich onder een kokosnoot bevind. Je kunt het spel in twee levels spelen (Game A of B). In game A worden de kokosnoten snel gedraaid en in game B langzaam.
download

Battle Painters
groot: 929 kb
datum: 1 Mei 2002
Info: Werkt ook onder Window`s XP                 Note: Om je kwast te kunnen draaien over het speelveld, maak je gebruik van je cursortoetsen.
Een zeer grappig spel. De bedoeling van het spel is om in een bepaalde tijd het gehele beeldscherm in jouw kleur te krijgen. Tijdens het spel krijg je een aantal symbolen in beeld te zien, die je moet proberen te pakken. Dat vergroot je kans om te winnen.
downloadlink

Bac Vechten
groot: 592kb
datum: 9 oktober 2001
Dit is een leerzaam spel voor kinderen. De kinderen moeten vragen beantwoorden over hygiene in de keuken. In 3 spelletjes kunnen ze zeepsop winnen waarmee ze bacteriŽn in de keuken kunnen doden. In het eerste spelletje moet je op rolschaatsen ze snel mogelijk de boodschappen naar oma brengen. In het 2e spelletje moet je artikelen op de juiste plek leggen (koelkast, prullebak of kast) En in het 3e spelletje moet je aangeven in welke volgorde je het beste kip, tomaat en ui kan bereiden voor oma.
downloadlink

Mr. Men Click`em
groot: 1,39 mb
datum: 13 juni 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Klik met muis de blokken weg.
Mr. Men Click`em is een leuke variant op het bekende spel Samegame. De bedoeling van het spel is om alle gekleurde blokken met dezelfde figuurtjes bij elkaar te krijgen en deze weg te klikken. Er moeten minimaal twee blokken met elkaar verbonden zijn, wil je deze uit het speelveld weg klikken. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Skypuppy
groot: 6,35 mb
datum: 25 juni 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk of Z toets = skypuppy laten vliegen Blauwe roosters = vliegrichting skypuppy Esctoets = stop spel
Skypuppy heeft trek in een lekker bot, maar daar moet hij wel wat voor doen om deze in zijn bezit te krijgen. Vlieg met Skypuppy naar de diverse plekken in de lucht, waar de botten voor het grijpen liggen. Probeer zoveel mogelijk botten te vinden, want je heb hier maar een beperkte tijdlimiet voor. Have Fun!!! :-)
downloadlink

hotdogvendor
groot: 662kb
datum: 2001
Tijdens een sportwedstrijd beginnen mensen op de tribune erge trek te krijgen. Je moet als hotdogverkoper zoveel mogelijk hotdogs zien te verkopen, maar daar naast moet je ook nog je verdiende geld zien te vangen.
download

pikachu tetris/collums
groot: 225kb
datum: 2001
Ben je gek op Pokemon, dan is dit spel zeker een aanrader. Het is een japans spel. Gebruik button twee om het spel te starten en het draaien van de figuurtjes doe je met de spatiebalk.Om het spel te kunnen spelen moet je wel even je beeldscherm op 256 kleuren zetten.
download

Alice Amazed
groot: 2,62 mb + update 145 kb
datum: 9 juli 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Enter of spatiebalk = spelen spel Cursortoetsen = aangeven in menu welk spel je wilt spelen
Alice Amazed is een zeer leuk spel en bestaat uit een aantal kleine spelletjes (mini game) en een groot spel (full game). Alle spellen zijn met 1 toets te spelen. In dit geval de enter of spatiebalk. Have Fun!!! :-)
downloadlink

memorie spel
groot: 542kb
datum: 2001
Memorie spel, je kunt memorie spelen met diverse stripfiguren o.a Bart Simson, Fred Flintstone, Pooh beer en de kleine zeemeermin enz.
download

sylvester & tweety
groot: 1mb
datum: 2001
Sylvester zit weer achter Tweety aan, om Tweety in te halen moet je diverse blikken kattenvoer op pakken tijdens je achtervolging en op deze manier krijg je genoeg krachtvoer om Tweety in te halen.
download

flippo 24 game
groot: 159kb
datum: 2001
Het Flippo 24 game is een spel waarbij alle 4 getallen tussen 1 en 10 en de tekens (operaties) +, -, x en : moeten worden gecombineerd tot het antwoord 24. Je kunt in het spel kiezen uit (vijf) verschillende niveau`s van erg eenvoudig tot zeer moeilijk.
download

pooh snap
groot: 544kb
datum: 2001
Bij Pooh Shot is het de bedoeling dat je er dezelfde sejtaalp bij zoekt. B.v Pooh verschijnt en telkens wordt daarna weer een kaart gekeerd en dan druk je op de button "Snap". Wie de meeste "snaps" gemaakt heeft die wint.
download

go karts
groot: 500kb
datum: 2001
Kartenracespel, je kunt kiezen uit verschillende laps 10,15 of 20 rondjes.
download

Rush Hour
groot: 1,45 mb
datum: 7 augustus 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = bediening stoplichten
In het spel Rush Hour ligt jouw taak bij het regelen van het verkeer op verschillende kruispunten in diverse steden. Probeer de stoplichten in de grote stad zodanig te regelen dat het verkeer soepel kan doorstromen. Staan er teveel auto`s stil, dan is het game over!!! Have Fun!!! :-)
downloadlink

Circus 3D
groot: 1,25 mb
datum: 14 januari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shift toets = laat de clown vanaf de trampoline springen Spatiebalk = verwissel de clown van plaats op de springplank Q toets = stop spel
Probeer zoveel mogelijk ballonnen te verzamelen. Om ze allemaal te kunnen pakken, maak je gebruik van een wip die je telkens tijdens het spel moet verplaatsen. Zodra een clown de grond raakt, moet je er voor zorgen dat de wip op de juiste plaats staat. Zo kan de andere clown de andere ballonnen vangen. Als je het spel opgestart heb, krijg je eerst het oude spel (originele versie) te zien. Druk op de Shift toets om verder te gaan naar het 3D spel!!! Have Fun!!! :-)
download

lion king
groot: 1,2mb
datum: 2001
De bedoeling is om Lion King te helpen bij zijn leeuwen vriendje te komen, maar gemakkelijk is dat niet want je zult over de ruggen van gevaarlijke krokodillen moeten springen om bij hem te komen.
download

tammy gotcha
groot: 359kb
datum: 2001
Tammy Gotcha, je virtuele huisdier op je computer.
download

Animal chase
groot: 1,92 mb
datum: 6 november 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esc toets = stoppen Cursortoetsen = richting
Animal chase is een leuke variant op het bekende pacman spel. Kies nu je eigen pacman uit in de vorm van een hond, poes of muis. :-)
downloadlink

Zoo Tycoon Card Flip
groot: 3,38 mb
datum: 29 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = draaien kaarten
Zoo Tycoon Card Flip is een memory spel, waarbij je moet proberen telkens twee kaarten met dezelfde afbeelding bij elkaar te zoeken.
downloadlink

Alex the allegator
groot: 372kb
datum: 2001
Probeer vier blokjes van dezelfde kleur bij elkaar te krijgen in een vierkant. Aan de buitenkant van het spel- bord kun je de blokjes zo verschuiven, dat hier door weer een vierkant ontstaat van vier blokjes. Probeer op deze manier alle blokjes van het bord te krijgen.
downloadlink

mazemaker
groot: 590kb
datum: 2001
Maak nu je eigen doolhof. Je kunt je eigen gemaakte ontwerp uitprinten, maar je kunt deze ook op je eigen computer uitproberen.
download

Rotors
groot: 1,80 mb
datum: 27 juli 2001
Note: Zodra je met Rotors voor een plaatje staat en je wil dit verdraaien, druk dan op de spatiebalk van je toetsenbord.
In dit spel is het de bedoeling dat je het mannetje Rotors gaat helpen met het op de juiste plaats zetten van diverse voorwerpen. Je moet er voor zorgen dat je b.v vijf gebakjes op 1 rij krijgt (horizontaal of verticaal). Op deze manier speel je een level helemaal uit, maar pas op voor het wolfje op de achtergrond. Zodra deze jou aan raakt is het game over!!!
download

Bananaz
groot: 305 kb
datum: 29 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = links/ rechts bewegen
Bananaz is een leuk klein spel. Probeer zoveel mogelijk bananen te vangen die worden opgegooid. :-)
downloadlink

Balloon Circus
groot: 205kb
datum: 19 mei 2001
Doorstappen in spel, maak gebruik van de spatiebalk.
Probeer zoveel mogelijk ballonnen te verzamelen. Om ze allemaal te kunnen pakken, maak je gebruik van een wip die je telkens tijdens het spel moet verplaatsen. Zodra een mannetje de grond raakt, moet je er voor zorgen dat de wip op de juiste plaats staat. Zo kan het volgende mannetje de andere ballonnen vangen.†
downloadlink

The Smurfs
groot: 381 kb
datum: 15 april 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = opvangen van taart enz.
Probeer zoveel mogelijk van alles op te vangen o.a. taart enz. Laat je te veel vallen, dan is het game over!!!
download

Speckled!
groot: 1,99mb
datum: 9 januari 2002
Note: Om de kikker alle richtingen op te laten springen, maak je gebruik van de cursortoetsen aan de rechterkant van het toetsenbord.
Speckled is een zeer leuk spel. De bedoeling is dat je als kikker vliegen gaat vangen. Het wordt je niet makkelijk gemaakt onderweg, want er zit een grote kikker die het op jou voorzien heeft. De grote kikker wil jou in het water gooien en zodra dit gebeurd ben je af en moet je weer op nieuw beginnen. Als je goed op het plaatje kijkt zie je de grote bruine kikker al zitten en daar verder op zit jij op het blad.
downloadlink

Pokemon Kwai
groot: 151 kb
datum: 6 februari 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP
De bedoeling van het spel is om twee dezelfde pokemon plaatjes op te zoeken, alleen moet wel de weg vrij zijn om ze met elkaar te verbinden (zie screenshot). Om het spel op te starten, klik je op de eerst volgende button (zie menu) linksboven. Zodra je hier op geklikt heb, begint het spel.
downloaden

ClickNSlide
groot: 2,35 mb
datum: 6 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Puzzelstukjes verplaatsen = linkermuisbutton
ClickNSlide is een puzzelspel wat we kennen uit de begin jaren negentig. Klik op de stukjes en probeer ze op de juiste plaats te krijgen en los zo verder de puzzel op. Je kunt kiezen uit 20 verschillende puzzels!!! Have Fun!!! :-)
downloadlink

Flip the Mix
groot: 2,54 mb
datum: 18 september 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: M&M`s verwisselen van plaats, klik deze aan met je muis
Bij het spel Flip the Mix is het de bedoeling om (verticaal of horizontaal) minimaal drie dezelfde m&m`s bij elkaar te krijgen. Je mag in het spel, maar telkens twee m&m`s verwisselen van plaats. Klik hier voor op de m&m`s die je wilt verplaatsen.
downloadlink

SuperMarioBound
groot: 1,00 mb
datum: 22 januari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: F1 toets = info over spel F5 toets = spel opslaan F6 toets = spel laden F10 toets = wis de topscore lijst Esc toets = spel sluiten.
Eindelijk weer eens een leuk nederlandstalig spel gemaakt door Dennis Scholten. Bijna iedereen kent het klassieke spel breakout. Dit spel is daar een kloon van, maar dan in een Super Mario jasje gestoken. Het doel van het spel is om alle stenen (paddestoelen, bloemen enz) weg te krijgen met behulp van een paddle (koopaschild). Het spel bestaat uit 30 levels die telkens moeilijker worden in de loop van het spel. Er komen telkens nieuwe dingen bij zoals bewegende stenen en stenen die je meer dan ťťn keer moet raken! Er zit ook een topscorelijst bij, zodat je er veel plezier mee kunt beleven! Have Fun!!! :-)
download

PinPin
groot: 610 kb
datum: 16 oktober 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = kan PinPin lopen, zwemmen en springen. Ned.talig spel.
In dit platform spel is PinPin op zoek naar de baby pinguins. Deze baby pinguins moet je veilig naar de iglo brengen. Zodra je dit gedaan heb, mag je een level verder. Zwem niet te snel, want dat kunnen de kleine baby pinguins niet. Ga je wel te snel, dan moet je de baby pinguins weer op halen waar je ze gevonden heb.
downloadlink

Catch The Fly
groot: 720 kb
datum: 24 oktober 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Springen rechts/ links = cursortoetsen
Als kikker heb je het maar moeilijk. In dit spel moet je proberen vliegen te vangen, alleen wordt het je daarbij niet makkelijk gemaakt. Allerlei voorwerpen komen uit de lucht vallen, die je moet proberen te ontwijken. Tja en dan moeten er nog vliegen gevangen worden ook......!!!! :-) Succes!!!!
download

Tabipero
groot: 3,79 mb
datum: 25 september 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Japanse spelletjes, makkelijk te installeren. Eerste veld ?? = Spel uitpakken op harde schijf Na het spel opgestart te hebben, klik voor instellingen op linkervak (??D), in rechtervak op (keuze) (W) klein spelscherm of (F) groot scherm. Spel starten = druk op S Esctoets = stoppen spel
Tabipero bevat vier leuke kleine minispellen o.a Toren van Pisa, autorace spel, schatgraven en muziek spelen. Op de volgende manier kun je de spellen spelen: Toren van Pisa = zorg er voor dat de Toren van Pisa niet omver valt. Bediening: linker-/rechtermuis klikken = verwijder een poes langs links/rechts op toren. Autorace spel = rij zover mogelijk met jouw autootje zonder te botsen. Bediening: linker-/rechtermuis klikken = sturen Muziek spelen = klik op de bergen zodat de kat weet welke muzieknoot hij op zijn alpenhoorn moet spelen. Bediening: linkermuis = kleine berg / rechtermuis = grote berg Schat graven = Graaf schatten op, maar kijk uit voor de kwaadaardige poezen. Bediening: linkermuis = graven / rechtermuis = ga naar.. Have Fun!!!! :-)
download

Virtueel Zoetermeer-spel (update)
groot: 6,77 mb + update 1,87 mb
datum: 21 november 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: O.a gebouwen neerzetten = klik op rechter of linkermuisbutton en plaats gebouw, wegen enz. Cursortoetsen = bekijk jouw gemaakte stad.
Bouw via de opdrachten die je krijgt in het spel een grote stad. Je moet o.a woonwijken bouwen, diverse voorzieningen maken o.a scholen, kantoren, winkelcentrum`s enz. Daarnaast moet de stad ook goed bereikbaar zijn, hier voor kun je wegen aanleggen, treinverbindingen maken enz. Mocht je het spel al op je computer hebben staan, dan is er nu ook een update verkrijgbaar op de site van de gemeente Zoetermeer. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Circus Linux
groot: 2,01 mb
datum: 21 december 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muis naar rechts en links bewegen = wip verplaatsen om clown`s te laten springen.
In circus Linux moet je proberen zoveel mogelijk ballonen te vangen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je proberen de clown`s zo hoog mogelijk de lucht in te krijgen. Dit doe je d.m.v. een wip, waar de clown`s op moeten springen. Je kunt het spel alleen spelen, maar je kunt het ook opnemen tegen je vrienden. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Chicken Lines (vijf op een rij)
groot: 2,62 mb
datum: 7 januari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkmuisbutton = verplaatsen van kippen
Probeer vijf kippen van dezelfde kleur op een horizontale, verticale of diagonale lijn te plaatsen. Zodra dit gelukt is, zullen de kippen een dansje gaan maken en krijg je er bonuspunten bij. Tijdens het spelen krijg je ook eieren in het spel te zien, deze mag je overal tussen plaatsen. Verder kun je ook nog in het menu een extra spel vinden (Space) Invaders. Kortom twee leuke spellen, waar je veel plezier mee zult hebben. Have Fun!!!
downloadlink

Schnappi Fan Game
groot: 308 kb
datum: 15 februari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = pak puzzelstukjes en bekijk voorbeeld puzzel in diverse grote.
Voor iedereen die onze kleine vriend Schnappi leuk vind, deze legpuzzel. Have Fun!!! :-)
download

Schnappi-Spiel XS-Version
groot: 4,41 mb
datum: 14 maart 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoets pijl omhoog = springen Cursortoets links/ rechts = lopen
In dit spel van Schnappi moet je proberen alle vliegen te vangen, maar pas op voor wespen en een vliegenvanger. Als je een wesp vangt of de vliegenvanger vangt je met zijn net is het game over. Het spel bestaat uit 5 verschillende levels. Note: De XS versie is een lightversie!!! Je kunt de lightversie onbeperkt spelen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Lady`s garden
groot: 880 kb
datum: 13 mei 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = beweeg naar links, rechts, boven en beneden
De buurvrouw heeft heel veel tijd gestoken in haar tuin en in haar tuin bloeien hele mooie bloemen. Ze is ook niet echt blij wanneer je Bumble moet helpen met het plukken van de bloemen. Om het je moeilijk te maken, lopen er door de tuin een aantal lieveheersbeestjes die je proberen te vangen.
downloadlink

Childsplay
groot: 22,6 mb
datum: 22 juli 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Pong spelen = toets P paddle omhoog & toets L paddle omlaag Muis = overige leer & spelletjes spelen
Childsplay bestaat uit verschillende leerzame spelletjes o.a. letter, cijfer, herkennen van geluid en beeldspelletjes enz. Childsplay is nederlandstalig in te stellen (tekst & geluid).
download

Rainbrow
groot: 1,28 mb
datum: 2 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Muisbuttons = linker of rechter muisbutton gebruiken om gekleurde bal te laten vallen op gekleurd blok
Rainbrow is een spel waarbij je o.a een kleurencombinatie moet maken om de gekleurde blokjes in het speelveld weg te spelen. B.v. vang een rood en een groen balletje en deze vormen samen de kleur geel. Speel op deze manier het spel verder uit. Have Fun!!! :-)
download

Pancake Luigi
groot: 14,2 mb
datum: 6 mei 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Pannenkoek omhoog gooien = spatiebalk of linkermuisbutton
In het spel Pancake Luigi moet je proberen zoveel mogelijk pannenkoeken omhoog te gooien en te vangen in een bepaalde tijd. Have Fun!!!
downloadlink

Happy Dog Adventure
groot: 670kb
groot: 670kb
Een leuke adventure, waar een klein grappig hondje de hoofdrol in speelt.
downloadlink

SuperMario
groot: 912 kb
datum: 2 augustus 2002
Info: Werkt ook op windows XP††††††††††††††††††† ††† Note: Springen d.m.v de shifttoets, lopen d.m.v de cursortoetsen en spatiebalk opnieuw opstarten.
Weer een nieuw freeware spel van Mario. Dit keer is het de bedoeling dat je alle groene eieren gaat verzamelen en deze naar de prinses brengt. Ik hoop dat jullie verder komen dan mij, want bij level 2 was ik al af. :-)
download

Pusci
groot: 858 kb
datum: 13 juli 2002
Info: Werkt ook op windows XP††††††††††††††††††† ††† Note: Springen d.m.v de spatiebalk en lopen en schuiven van blokjes d.m.v de cursortoetsen.
Pusci is een zeer leuk japans puzzel platformspel. Probeer de vele puzzels in diverse werelden op te lossen.
download

Crash Bandicoot 2D
groot: 1,68 mb
datum: 25 juni 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Entertoets = begin spel Ctrltoets = hard rond draaien Shifttoets = springen Cursortoetsen = richting lopen
Crash Bandicoot 2D is een freeware versie van het bekende spel Crash Bandicoot op de spelcomputer. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Shadow of the Hamunaptra
groot: 4,18 mb
datum: 1 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen en springen
Shadow of the Hamunaptra is een leuk platform spel, waarbij er weer heel wat gesprongen moet worden. Have Fun!!! :-)
download

Goody The Remake
groot: 19,3 mb
datum: 15 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = springen, lopen Spatiebalk = start spel, gooien van steen Ctrl toets = pauze Esc toets = stop spel Engelstalig spel spelen = klik bij start spel op Idioma Espanol
Goody the remake is een variant op het oude platform spel Goody. Goody is een boef die op zoek is naar de code van een kluis. Verder moet je geld verzamelen om diverse soorten gereedschap te kopen, want ook dat heeft Goody soms nodig.
download

X Creature
groot: 3,65 mb
datum: 22 oktober 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Menu spel = rechts boven in scherm en je kunt met je cursortoetsen selecteren nu in het menu. New game enz... Shift toets = springen Spatiebalk = slaan met hand Ctrltoets = schop geven
In dit platform spel moet je X creature helpen om alle obstakels uit de weg te ruimen die in de weg staan om bij The Mustard te komen. Deze wil een vloek uitspreken die nog al wat gevolgen kan hebben.....
downloadlink

Mister Peco
groot: 5,03mb
datum: 23-4-2001
Op weg naar de uitgang komt Mister Peco diverse obstakels tegen die je moet ontwijken. Dus oppassen geblazen onderweg naar de uitgang!!! :-)
download

Crazy Town
groot: 376kb
datum: 14 november 2001
Note: Je kunt op de website twee versie`s van het spel vinden Crazy Town en de impossible version (extra moeilijke versie).
Crazy Town is een 2D spel waarbij je de 150 kevers moet proberen te vangen door een een wereld vol vijanden!!!
downloadlink

Glace
groot: 4,87 mb
datum: 27 november 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Entertoets = vervolg verhaal Cursortoetsen = lopen, springen enz. Spatiebalk = activeer gekleurd ei (uitschakelen tegenstanders).
Tijdens een uit de handgelopen mislukt experiment, word Glace gevormd. De wetenschappers zijn niet zo blij met Glace en hij word de ruimte in gestuurd. Na een lange reis komt hij op een planeet te recht waar hij kennis maakt met de bewoners. In dit platform spel maak je kennis met je nieuwe vrienden en ga je o.a op zoek naar diamanten. Note: Het spel heeft een lang intro, daarna kun je het spel gaan spelen. Have Fun!!!
downloadlink

Dave Gnukem
groot: 2,22 mb
datum: 6 november 2001
Dave Gnukem is een look a like van de bekende klassieker Duke Nukem, alleen deze versie is freeware. :-) 
download

Super Mario Pac
groot: 1,21 mb
datum: 31 mei 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Z = start spel + vliegen X = schieten Links/ rechts = cursortoetsen
In Super Mario Pac is het de bedoeling om in elk level een pijpleiding te bouwen om door te kunnen gaan naar een volgend level. Telkens krijg je een stukje van de pijpleiding die je op de juiste plaats moet leggen. Zodra de pijpleiding compleet is, moet je de piranha plant in de pijp uitschakelen. Dit doe je d.m.v de paars gekleurde blokken die je in het spel krijgt (aantal malen) op hem te gooien. Zodra dit gelukt is kun je via de pijp door naar het volgende level. Uiteraard word je tijdens het spel door allerlei figuren achter na gezeten. Deze kun je uitschakelen door je waterkanon (druk op toets X om te schieten) te gebruiken. Het waterkanon moet regelmatig worden bijgevuld. Dit doe je door Mario in de plas water (midden in spel) te laten vallen. Je ziet (midden boven in scherm) dat je waterkanon weer opgevuld word met water. Zodra deze vol is kun je weer schieten. Have Fun!!!!
downloadlink

Giana Worlds
groot: 5mb
datum: 2001
Gewoon lekker ouderwets springen, diamanten verzamelen en nog veel meer in dit leuke platformspel. Zodra je het spel opstart kun je uit de optie 1 of 2 players kiezen (druk toets 1 of 2 in) en met de cursortoetsen kun je springen, lopen enz. Met Esc toets verlaat je het spel.
download

Icy Tower
groot: 1,80mb
datum: 11 januari 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP††††††††† Kijk voor meer screenshots van het spel op de website van Icy Tower.
Icy Tower is een zeer cool grappig en leuk spelletje, waar je niet bij hoeft na te denken. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te halen tijdens het springen. Je kunt ook diverse super sprongen maken voor extra bonuspunten. De zeer coole muziek maakt het spel helemaal af. :-)
downloadlink

Zep`s Dreamland
groot: 2,64 mb
datum: 15 februari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: In het spel moet je diverse blokken plaatsen om verder te komen. Bekijk voor meer speluitleg de tutorial in spel.
Zep zit gevangen in dromenland en kan niet wakker worden voor hij een uitweg heeft gevonden in dromenland. Door diverse levels moet je een uitgang zien te vinden. Om je te verplaatsen word gebruik gemaakt van o.a blokken. Deze kun je aanmaken d.m.v je cursortoetsen te gebruiken. B.v druk op cursortoets pijl omhoog en tegelijk daarna op de spatie- balk. Nu verschijnt er een blokje waar door je verder kunt lopen in het level. Op deze manier kun je ook andere blokjes aanmaken voor o.a naar beneden, opzij enz. Verder zijn er nog extra levels te downloaden, plaats deze in de zelfde directory van het spel, ga daarna in het menu naar options levelset en kies de levelset aan die je dan wilt spelen. Om van klein beeld naar full screen te gaan, ga naar options en daar naar screenmode in het menu van spel.
downloadlink

Deuterium's Avontuur (Ned.talig)
groot: 2,40mb
datum: 28 december 2001
Deuterium`s avontuur is een nieuw spel van Keloid Games. In negen verschillende levels moet je proberen de aarde te redden van twee vervelende buitenaardse wezens die proberen de aardbewoners te bestralen met een negatieve straling. Het spel bevat diverse spel elementen, zo kan er gevlogen, gelopen en gepuzzeld worden.†Jou taak om ons aardbewoners nu te redden van deze buitenaardse wezens!!!
downloadlink

Crop Crusader 2
groot: 868 kb
datum: 6 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kijk voor toetsfunctie`s in het menu van spel
In het spel Crop Crusader moet je groente en fruit verzamelen. Naast het verzamelen van je groente en fruit, kun je ook geld verzamelen. Uiteraard word het je in dit spel ook niet makkelijk gemaakt en krijg je met diverse opstakels en figuren te maken. Have fun!!!! :-)
download

mario
groot: 587kb
datum: 2001
Mario blijft populair, weer een nieuwe kloon van Mario. :-)
downloadlink

Chuckie Egg The Next Batch!
groot: 1,50 mb
datum: 23 mei 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = links/ rechts enz. Spatiebalk = springen Esctoets = stoppen spel.
Chuckie Egg The Next Batch! is het vervolg op deel 1. Het doel van het spel is om alle eieren te verzamelen die je onderweg tegen komt. Naast het verzamelen van de eieren moet je ook de tijdmeter (boven in spel) in de gaten houden. Het spel kan met het toetsenbord gespeeld worden, maar ook met de joystick (niet uitgetest).
downloadlink

Bananarama
groot: 946 kb
datum: 16 oktober 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Kijk in de readme.file bij het spel voor uitgebreide spel uitleg.
In Bananarama, Raiders of the Lost Bananas worden de bewoners van het eiland Lo-Chi bedreigt door een nieuwe bewoner. Steeds meer aapjes verdwijnen van het eiland sinds deze nieuwe bewoner is verschenen. Jouw taak om deze mysterieuze bewoner te stoppen.
downloadlink

Cable Capers
groot: 498 kb
datum: 31 oktober 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Toets X = kabel gooien Toets Z = springen
Help Arnold de weg naar buiten te vinden, maar pas op onderweg voor diverse wezens die je het niet makkelijk maken. Tijdens het spel kun je extra punten verdienen door diverse gekleurde kabels te verzamelen. Je kunt het spel ook via deze link direct online spelen of downloaden (zie link op site linksonder).
downloadlink

CoolDog
groot: 1,28 mb
datum: 13 november 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Zoek de envelop = paswoord level, Cursortoetsen = springen, lopen links/ rechts enz.
Een hond en een muis vormen samen een schoonmaakteam. De bedoeling van het spel is, om in elk level waarin je speelt de boel schoon te maken. De muis die achter je aan loopt ruimt alles onderweg op. Jouw taak als hond is om de boel veilig te stellen, want je word weer aardig lastig gevallen door allerlei hinderlijke figuren. Om deze uit te schakelen, maak je gebruik van je waterpistool (druk op toets Ctrl om te schieten). Daarnaast vind je in het spel allerlei kisten die je ook om ver kunt schieten, hier kunnen extra bonuspunten in verwerkt zijn. :-) Zodra je een tree schoongemaakt heb, verdwijnen de groene lichtjes op de grond waar je op loopt. CoolDog is een zeer leuk platform spel voor jong en oud.
downloaden

Akuji
groot: 2,59 mb
datum: 4 december 2002
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = door gaan in spel + springen Cursortoetsen = links/ rechts enz.
Akuji is een zeer leuk platformspel, waar je je uren mee kunt vermaken. Akuji is een vampier en je moet allerlei dingen verzamelen. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer krachten je krijgt o.a hoger springen, vuur spugen (om monsters te verjagen enz). In elk level vind je diverse gekleurde ballen op een plateau en deze moet je pakken om meer krachten te verzamelen. Verder vind je in het spel ook eindbazen (levels) die je moet proberen te verslaan om verder te komen. Extra hints om het spel verder te kunnen spelen.. Note: Spatiebalk = door gaan in spel en springen Cursortoetsen (pijl links/ rechts enz) = lopen Sneller lopen (krijgt apestaartje onder voeten te zien) twee keer snel (daarna ingedrukt houden) op cursortoets drukken Schieten = toets X In het menu van het spel kun je ook diverse toetsen zelf in stellen. Save(n) level = bij standbeeld, druk op (cursortoets) pijlomhoog daarna op spatiebalk.
downloaden

Monty On The Run Remake
groot: 6,49 mb
datum: 6 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Lopen = cursortoetsen Springen = spatiebalk Stoppen = Esc toets
Monty de Mol wil graag naar buiten, maar onderweg wordt het hem weer aardig moeilijk gemaakt en is concentratie vereist in dit platform spel. Hopelijk komen jullie verder dan ik, want voor het eerste level voorbij was, was het al game over voor mij. :-) Succes en have fun!!!
downloadlink

Red Beard
groot: 724 kb
datum: 14 april 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = springen Cursortoetsen = links, rechts enz
Red Beard is een ouderwets gezellig puzzel/ platform spel. De bedoeling van het spel is om in elk level via diverse obstakels de gouden bal te vinden. Je kunt door diverse gekleurde ballen te verzamelen liften (balkjes) in beweging brengen om je doel te bereiken. Have Fun!!!
downloadlink

Alex the Allegator (deel 4)
groot: 1,10 mb
datum: 22 juli 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esc toets = Stop spel Alt toets = springen (links) Cursortoetsen = richting
Alex the Allegator is een leuk klassiek platform spel. In dit spel word Alex zijn vriendin Lola ontvoerd en het is jouw taak om Alex te helpen bij het terug vinden van haar.
downloadlink

Pekka Kana 2
groot: 5,24 mb
datum: 13 augustus 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = start spel Rechtermuisknop = doorgaan (in menu) spel
Pekka Kana 2 is een ouderwets (jump & run) platform spel, waarbij weer van alles verzameld moet worden en waarbij weer heel wat af gesprongen wordt. :-) Het verhaal wil dat alle kippen door de gemene Evil One (een rare vogel) mee genomen worden. Jouw taak om Evil One aan te pakken en de kippen te bevrijden. Kijk voor meer informatie over het spel (in de directory van het spel) en klik hier bij op de manual.htm file. Have Fun!!!!
downloadlink

Super Stun-N-Run
groot: 3,15 mb
datum: 5 november 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shifttoets = springen Ctrltoets = schieten Cursortoetsen = richting lopen links/ rechts enz.
In het spel Super Stun-N-Run ben je opzichter over diverse parken waar wilde dieren rondlopen. Jouw taak in het spel is de verschillende dieren te bevrijden, die gevangen zitten in een kooi. Om deze kooien te openen zijn er in het spel telkens drie sleutels verstopt en deze moet je eerst allemaal verzamelen wil je de dieren kunnen bevrijden. Om de sleutels te pakken moet je b.v. in level 1 de apen zover zien te krijgen dat ze de boom in klimmen om de sleutels voor je te pakken. Met het wapen wat je bij je heb kun je de wilde dieren tijdelijk stil zetten, maar je kunt er ook dieren mee in beweging zetten b.v. de apen in de boom. Deze gaan dan klimmen en op deze manier komen ze bij de sleutels, deze vallen op de grond en nu hoef je ze alleen nog maar op te pakken enz. Super Stun-N-Run is een leuk spel en zeker de moeite waard om te spelen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Fishhead 3 (Search For a Heart of Gold)
groot: 4,17 mb
datum: 20 september 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Na een level te hebben aangeklikt, druk daarna op de shifttoets om het spel op te starten.
Tomatomen en Highhear willen bij Fishhead een fabriek neer zetten en dat zit Fishhead niet zitten en komt hier door in aktie. Een ouderwets mooi platform spel!!!! Have Fun!!!
downloadlink of website Fishhead van Hayo van Reek & Frank Menzel

Ninja Academy
groot: 2,17 mb
datum: 20 november 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Ctrltoets = rennen (even vasthouden toets) springen (indrukken toets en weer loslaten) enz.
Ninja Academy is een grappig platformspel en alles is simpel te spelen met 1 toets, namelijk met de Ctrltoets. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Eggy Boy
groot: 2,42 mb
datum: 12 mei 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = springen Cursortoetsen = links, rechts enz.
Eggyboy is een platform spel, waarbij weer een hoop gesprongen moet worden. Tijdens het spelen van het spel heb je voor al het springwerk wat je moet verrichten energie nodig (zie blauwe balk rechtsboven in spel) en deze krijg je door het verzamelen van fruit wat je onderweg tegen komt. Have Fun!!!
downloadlink

SuperTux
groot: 5,39 mb
datum: 5 juni 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen, springen enz. Map (plattegrond) levels = druk op entertoets begin spel (level)
Penny wordt ontvoerd door de gemene Nolok. Tux moet Penny terug vinden en haar uit de handen van de gemene Nolok redden. Uiteraard wordt je dit weer niet makkelijk gemaakt en moet je diverse hindernissen doorstaan om bij je uiteindelijke doel te komen. Note: download de laatste versie op de site SuperTux (Milestone1) 0.1.1 - May 11, 2004 Windows Binary: supertux-0.1.1-setup.exe
downloadlink

Stupid Pete
groot: 3,39 mb
datum: 3 juli 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Springen = Ctrl toets Cursortoetsen = rechts, links enz.
Stupid Pete is een grappig getekend platform spel. Het verhaal: Stupid Pete zijn vriendin wordt ontvoerd door Boogieman en aan jouw de taak haar te redden.Het spel is gemaakt in de vorm van het bekende Donkey Kong spel. Je moet over tonnen springen om verder te komen in een level. Na level 4 was het bij mij game over, hopelijk lukt het jullie wel om verder te komen en Stupid Pete zijn vriendin als nog te redden. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Neko
groot: 9,87 mb
datum: 22 juli 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Enter = begin spel Cursortoetsen = richting (links/ rechts) enz. Ctrl toets = gooien
Een aantal vriendjes van Neko zitten gevangen in een kooi en jij moet ze bevrijden. Onderweg kun je o.a melk en bruine steentjes verzamelen die je kunt gooien naar o.a slangen en andere dieren in het bos die het je lastig maken. Zodra de dieren in het bos je aanraken is het game over!!! Tip: In het tweede level kom je een muur tegen, waar je overheen moet klimmen. Druk tegelijk op de toetsen Shift en de cursortoets ---> om een touw te maken. Zodra het touw is gemaakt kun je over de muur klimmen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Sonic & Knuckles Flicky Panic
groot: 2,98 mb
datum: 28 januari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = stap door menu Spatiebalk = kiezen in menu/ springen en door gaan spel Entertoets = stop spel in menu
Sonic & Knuckles Flicky Panic is een leuk platform spel gebaseerd op het spel van het bekende egeltje Sonic. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Gormless Bubbling
groot: 7,38 mb
datum: 11 september 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shifttoets = springen Cursortoetsen = richting links/ rechts enz. Esctoets = terug naar menu
Gormless Bubbling is een leuk platform spel. Spring over de platformen in het spel en schakel al je tegenstanders uit met het schieten van een (zeep) luchtbel op ze. Raak daarna meteen de (zeep) luchtbel aan, waarin ze gevangen zijn. Doe je dit niet dan klapt de (zeep) luchtbel op een gegeven moment en is je tegenstander weer vrij. Om sommige hoge platformen te bereiken, schiet je op het juiste moment een (zeep) luchtbel af en spring hier op en probeer zo het andere platform te bereiken. Zodra alle tegenstanders uitgeschakeld zijn, mag je door naar het volgende level. Note: Nadat je het spel geinstalleerd heb en het spel op start, duurt het even een paar seconden voor dat je het spel kunt spelen (inlaadtijd).
downloadlink

Gliderman
groot: 1,16 mb
datum: 18 september 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = richting (links/ rechts enz), vliegen, touw klimmen enz. Spatiebalk = bommen plaatsen.
Gliderman is een platform spel, waarbij je vliegt van platform naar platform. De bedoeling van het spel is om alle platformen die blauw zijn naar de kleur groen te veranderen. In elk level zijn extra levens te verdienen en verder kun je extra punten halen, wanneer je o.a een speciaal pak aan trekt, hier door kun je rustig via een touw omhoog klimmen zonder uitgeschakeld te worden. In de linkerbovenhoek vind je een scherm waar in je kunt zien hoeveel platformen er nog groen gemaakt moeten worden. Als je alle platformen gehad heb, mag je door naar het volgende level. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Goldfish 2
groot: 1,10 mb
datum: 10 oktober 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = techts/ links/ boven en onder zwemmen. Ctrltoets = luchtbellen schieten naar andere vissen.
Goldfish 2 lijkt erg veel op Pacman. In dit spel zul je dus ook van alles moeten verzamelen eer je door mag naar het volgende level. Kijk voor een uitgebreidere spelomschrijving in de bijgeleverde readme file.
download

Sonic Ultra 3
groot: 4,43 mb
datum: 18 februari 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Shift toets = springen Cursortoetsen = lopen
Een nieuw avontuur van Sonic het egeltje. Have Fun!!!
downloadlink

Solomon's Key
groot: 1,14 mb
datum: 25 februari 2007
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Z toets = tover blok weg of erbij X toets = schiet met wapen wat je op kan pakken F4 toets = laat paswoord level zien Cursortoetsen = lopen, springen enz.
Solomon's Key is een remake van een spel wat vroeger op de Spectrum, Commodore 64, Masters System en de NES werd gespeeld. De bedoeling van het spel is dat je de tovenaar helpt met het pakken van de sleutel en op deze manier kun je door naar een volgend level. Pas op voor de monsters in het spel, raak je deze aan dan is het game over!!!
downloadlink

The Curse of Kaumaha
groot: 5,21 mb
datum: 11 februari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = springen Cursortoetsen = lopen (links, rechts) Esc toets = stoppen
The Curse of Kaumaha is een mooi platform spel. Het spel speelt zich af op een eiland. Op het eiland heerst een eeuwenoude vloek. Jouw taak om het eiland hier van te bevrijden. Have Fun!!!
downloadlink

Echo the mouse
groot: 933 kb
datum: 11 december 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shifttoets = springen en begin spel Cursortoetsen = lopen (links, rechts en trap oplopen) Op de download- pagina vind je boven de downloadbutton een download-code, vul deze in en je kunt het spel downloaden.
Echo de muis is erg gek op kaas. Via allerlei hindernissen in het spel moet je proberen alle kaas te verzamelen. Naast deze lastige hindernissen in het spel, moet je het verzamelen van de kaas ook nog in een bepaalde tijd doen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Super Yoshi World
groot: 1,18 mb
datum: 21 januari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spelen via toetsenbord en of joystick (niet uitgetest) = Ga naar Menu -> Players -> instelling toetsenbord en of joystick Shifttoets = springen Cursortoetsen = richting lopen Yoshi.
Yoshi wil ook een eigen platformspel net als Mario. Het spel van Yoshi bestaat uit 7 verschillende werelden. In het spel zal je bij sommige levels op zoek moeten gaan naar drie eieren. Deze moet je eerst bij elkaar verzamelen om verder te kunnen gaan naar het volgende level. In de andere werelden moet je bewijzen hoe handig je bent door te springen van het ene naar het andere platform. Het eind level bestaat uit een gevecht met Wario. Mocht je niet verder komen in een wereld en je wilt toch verder, dan zijn dit de paswoorden om verder te kunnen gaan wereld 2: chomps, wereld 3: mushroom, wereld 4: woods, wereld 5: castle,wereld 6: jump en wereld 7: wario
download

Hurrican
groot: 10,2 mb
datum: 18 februari 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esctoets = verder gaan menu Directory spel zit een menu setupcontrols, hier in kun je de instellingen van de toetsen wijzigen (b.v. lopen, springen enz).
Hurrican is een remake van het spel Turrican. Hurrican is een scrollend platform-/gevechtsspel.
downloadlink

Megamunt 2
groot: 1,20 mb
datum: 29 januari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shifttoets = springen Ctrltoets = slaan op kist Esctoets = stoppen spel.
Megamunt 2 is een combinatie van een platform en puzzelspel tegelijk en dat is erg goed gelukt in dit spel. Probeer d.m.v. springen en goed nadenken de puzzels op te lossen en zo je einddoel te bereiken. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Super Mario Quest
groot: 1,65 mb
datum: 5 februari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shift toets = start spel, springen Cursortoetsen = bewegen Esc toets = terug naar menu en Q toets = verlaat het spel.
Het is jouw taak om Peach te redden en Bowsers kasteel te vernietigen. In elke level moet je zoveel mogelijk sterren verzamelen binnen een bepaalde tijd. Naast de gewone levels zijn er ook nog boss levels. In de boss levels moet je Bowser trachten te verslaan.
download

BigMac
groot: 4,42 mb
datum: 5 februari 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Ctrltoets = start spel Cursortoetsen = lopen en springen P toets = pauze Esc toets = verlaat het spel
"Big Mac" is een platform spel waarbij je moet proberen de uitgang te bereiken binnen een bepaalde tijd. Note: Het spel staat onder aan de pagina van de maker.
downloadlink

Huey
groot: 821 kb
datum: 5 maart 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Ga in menu naar Options = keuze toetsen om te kunnen lopen, springen enz.
Huey is een leuk platformspel, waarbij weer een hoop gesprongen moet worden en uiteraard moet er weer van alles verzameld worden. :-)
downloadlink

Super Burger Bar
groot: 3,30 mb
datum: 12 maart 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Ladder op en/of aflopen = cursortoetsen Shift en/of ctrltoets = schieten (wel eerst de peper en de mosterd verzamelen).
De bedoeling van het spel is om een complete hamburger te maken. Op diverse verdiepingen van het spel vind je een deel van een hamburger b.v. onderkant broodje, een verdieping hoger het stukje vlees enz. Nu is het de bedoeling dat je de verdiepingen langs loopt en al deze ingrediŽnten op het bord laat vallen, wat beneden op de grond staat. Zodra de hamburgers compleet zijn, mag je door naar het volgende level. Uiteraard gaat alles niet van zelf en word je achterna gezeten door een gebakken eitje en diverse worsten die het maar niets vinden, wat je aan het doen bent. Je kunt het gebakken eitje en de worsten die achter je aan zitten tijdelijk uitschakelen (Shift en/of ctrltoets te gebruiken) door met peper of mosterd te schieten. Tijdens het spel verschijnen deze ingrediŽnten regematig in het scherm en probeer deze dan te pakken. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Stupid Ape
groot: 3,18 mb
datum: 12 maart 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen + ladder op klimmen Shifttoets = springen.
Stupid Ape is een variant op het bekende spel Donkey Kong. Doel van het spel is om het meisje te redden uit de handen van Donkey Kong. Note: Naast (tweede spel van boven) Donkey Kong vind je nog 75 andere spelletjes op deze pagina, die je kunt downloaden. Veel speelplezier!! :-)
downloadlink

Bernard & Hank
groot: 1,61 mb
datum: 26 maart 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shifttoets = doorgaan (enter) en springen Ctrltoets = schieten Bij het spel zit een zeer uitgebreide handleiding, waarin je alles terug kunt vinden over het spel.
Het verhaal gaat over een boer genaamd Bernard Buffalo en zijn vriend Hank Hoedown. Bernard heeft een zeer gelukkig leven op zijn boerderij, tot op een dag een gemene zakenman zijn boerderij en zijn land over wil nemen en daar een (fabrieks) landbouwbedrijf wil bouwen. Medewerkers van deze zakenman genaamd NationalLiberal stelen de eigendomsakten van boer Bernard. Dit pikt boer Bernard niet en gaat samen met zijn vriend Hank Hoedown de eigendomsakten terug halen bij de gemene zakenman NationalLiberal. Note: Bernard & Hank is gemaakt door Hayo van Reek & Frank Menzel. De makers van het platformspel Fishhead.
downloadlink

Sir Fred
groot: 9,11 mb
datum: 4 maart 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen en springen enz. Esc toets = level opnieuw spelen
Sir Fred is een arcade-adventure spel. De dochter van de koning is ontvoerd, jouw taak haar te redden uit de handen van de gemene baron Hugh D Unwyt.
downloadlink

A Game with a Kitty
groot: 1,74 mb
datum: 11 maart 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shift-toets = praten, springen enz. Cursortoetsen = lopen (zie readme-tekst voor alle optie`s bij spel)
Het spel A Game with a Kitty is een platformspel, wat veel weg heeft van de bekende Mario spellen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

HoogHaar
groot: 1,39 mb
datum: 28 mei 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Shifttoets = springen Ctrltoets = schieten Entertoets = begin spel
HoogHaar is een nederlands platform spel en de maker heeft het spel in de stijl van Mario gemaakt. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Cheese Megadventure
groot: 4,03 mb
datum: 15 juli 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Z toets = schieten X toets = tekst lezen + springen Spatiebalk = kies het fruit waarmee je wilt schieten Cursortoetsen = lopen + deur/ schatkist openen F1 toets = spel info tijdens spelen opvragen
In het spel Cheese Megadventure moet je proberen Evil Chao te verslaan. Hij heeft alle iris kristallen te pakken en heeft deze van een negatieve energie voorzien. Hier door zijn alle dieren, planten enz. in gevaar!!! De enige hoop ben jij en probeer in de piramide alle iris kristallen te vinden om Evil Chao te verslaan. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Afterlife
groot: 3,16 mb
datum: 22 juli 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = luchtballon laten vliegen Entertoets = begin spel Ctrl of shifttoets = bommen gooien
In de meeste gevallen moet je in een platformspel springen, rennen enz enz., maar in het spel Afterlife speel je het spel met een luchtballon. :-)
downloadlink

Rick Dangerous II
groot: 1,67 mb
datum: 14 oktober 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen en combinatie met de Ctrl toets kun je bommen plaatsen, schieten enz. Toets F4 = Full screen
Rick Dangerous II is een remake van het platform spel wat men vroeger op de Amiga 500 kon spelen.
downloadlink

The Quest For Waddle Dee
groot: 20,0 mb
datum: 21 oktober 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = springen en vliegen
The Quest For Waddle Dee is een platform spel met Kirby in de hoofdrol van het spel. Have Fun!!!
download

Muffy's Great Escape
groot: 5,38 mb
datum: 25 november 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = springen Cursortoetsen = lopen (links, rechts enz)
In het spel Muffy's Great Escape is het een race tegen de klok, want zodra het spel is gestart moet er zo snel mogelijk gesprongen worden en wel naar boven. Have Fun!!!
download

Special Agent
groot: 5,26 mb
datum: 17 december 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen (2 toetsen tegelijk indrukken) Toets A of D = schieten Toets S = enter level TAB toets = menu spel/ opdracht
Voer als geheim agent diverse geheime missie`s uit in dit toffe platform spel in de stijl van Duke Nukem. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Penguin Adventure
groot: 40,5 mb
datum: 28 januari 2007
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Zie menu uitleg spel en tevens is er op de website een handleiding te downloaden.
Took de PinguÔn is samen met zijn moeder een dagje uit vissen. Helaas komen ze die dag een gemene ijsbeer tegen die Took zijn moeder ontvoerd. Took pikt dit natuurlijk niet en gaat op zoek naar zijn moeder. Jouw taak om Took de PinguÔn te helpen zijn moeder terug te vinden.
downloadlink

AGwaK2 adventure
groot: 14,7 mb
datum: 28 januari 2007
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Bij opstart spel aangeven b.v. met toetsenbord, groot of klein speelscherm enz.
Prinses Daphodil is een aantal mensen van haar staf kwijt. Waar zijn ze gebleven...... Jouw taak om Prinses Daphodil mee te helpen bij het zoeken.
downloadlink

Binary Land
groot: 3,95 mb
datum: 9 april 2007
Windows XP: voldoet aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = lopen Ctrl-toets = lopen en spuiten van insektenspray Esc-toets = stop spel
Het doel van het spel is om de twee pinguÔns bij het rode hart bij elkaar te brengen. Leuk spel!!! :-)
download

FloboPuyo
groot: 3,73 mb
datum: 13 november 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = richting, draaien gekleurde bal en snel naar beneden laten gaan van bal.
FloboPuyo is een spel waarbij je moet proberen telkens vier ballen van dezelfde kleur bij elkaar te krijgen. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren dan de computer. Daarnaast kun je het spel ook tegen een goede vriend(in) of familie enz spelen.
downloadlink

Futurebit puzzle
groot: 1mb
datum: 2001
Je kunt kiezen uit negen verschillende leuke puzzels en de grote van de puzzelstukjes kun je zelf bepalen. Mocht het je niet lukken om de puzzelstukjes allemaal goed te leggen, dan kun je altijd even spieken. :-)
download

Shapes
groot: 1,13 mb
datum: 13 juni 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = draaien figuur
Pas op....het spel Shapes is zeer verslavend om te spelen. :-) De opdracht is simpel, probeer met behulp van de zeven verschillende figuren in het spel het zwarte vlak in het midden te vullen. Have Fun!!!
downloadlink

New beetle
groot: 1,38mb
datum: 2001
Door middel van diverse puzzels moet je het voor elkaar zien te krijgen om de New Beetle van punt A naar punt B te krijgen. Er zit ook een leveleditor bij, om er zelf nieuwe levels bij te maken.
downloaden

Tokkobot DX
groot: 9,74 mb
datum: 2 augustus 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esc toets = Quit/restart Cursortoetsen = links/ rechts enz
Tokkobot de robot wil graag naar de overkant en daar moet hij bij geholpen worden. Je krijgt in het spel diverse hulpmiddelen aangereikt waarbij je Tokkobot naar de overkant kunt helpen.
downloadlink

Blip
groot: 208 kb
datum: 21 maart 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = richting blauwe bal Spel beginnen = toets F2 in of klik met muis in menu op new Extra levels = menu, ga dan naar load en kies het level uit wat je wilt spelen.
Blip is een spel, waarbij je hartjes moet verzamelen in een bepaalde tijd. Tijdens het spelen kun je in elk level extra tijd (energie) winnen (zie gele buttons in spel). Na elk gewonnen level krijg je een paswoord te zien, mocht je op een later tijdstip het spel verder willen spelen dan hoef je alleen het paswoord in te vullen en kun je verder in het level gaan waar je gebleven bent. Je kunt op de website nog eens 80 extra levels downloaden (11 kb). Naast Blip kun je op de website nog meerdere kleine spelletjes downloaden. Je kunt de spelletjes apart downloaden of alles tegelijk in 1 file. Have Fun!!!!
downloadlink

Valvo
groot: 424 kb
datum: 17 juli 2002
Info: Werkt ook op windows XP                        Note: Pion verplaatsen in het spel, maak je gebruik van je muis (klik op linkermuisbutton).
Valvo is een puzzelspel waar bij geluk en strategie een grote rol speelt. De bedoeling van het spel is, om als eerste van punt A naar punt B te komen. Tijdens het spel mag je telkens twee zetten doen, zodra deze gezet zijn gaan er tijdens het spel telkens een aantal poortjes open of weer dicht (zie screenshot). Zodra er een balk staat (zie roze balk), dan kun je er door. Een gesloten balk ziet er uit als een (rode, blauw enz) stip. Wie nu als eerste van plek A naar plek B is gekomen heeft gewonnen. Je kunt het spel tegen de computer spelen, maar ook tegen een echte speler (familie, vrienden enz). Om deze optie te kunnen veranderen, klik op de button "Set Name".
downloadlink

Hanoi Towers
groot: 470 kb
datum: 2 juli 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP    Note: Om de gekleurde schijven te verplaatsen, maak je gebruik van de cursortoetsen (pijlen)
Hanoi Towers wie kent dit spel niet. :-) De bedoeling van dit spel is, om de toren in zijn geheel te verplaatsen naar een ander stok. Tijdens het verplaatsen van de gekleurde schijven, mag je nooit een grote schijf op een kleine schijf leggen!
downloadlink

Astral Arrows
groot: 962 kb
datum: 14 juni 2002
Info: Werkt ook op windows XP                        Note: Blokje verplaatsen = klik op blokje met je muis
Probeer een match te maken met de blokjes van dezelfde kleur. Nu lijkt dit makkelijk, maar dat is het niet. De gekleurde blokjes bewegen namelijk in de richting die staat aan gegeven d.m.v de pijl (links, rechts, omhoog, omlaag en diagonaal). Dit maakt het extra moeilijk om de blokjes bij elkaar te krijgen.
downloadlink                                                     

Crazy Crates
groot: 777 kb
datum: 22 mei 2002
Info: Werkt ook op windows XP††††††††††††††††††† †††
Crazy Crates is een zeer grappig puzzelspel. Probeer drie of meer kratten van ŤŤn kleur op ŤŤn rij te krijgen (horizontaal of verticaal).
download

bricks 2000
groot: 278kb
datum: 2001
Tetris, het wereldberoemde spel waar geen uitleg meer bij nodig is.
download

herophant
groot: 360kb
datum: 2001
Herophant (schuifpuzzel), ontcijfer het mysterieuze symbool. Het lijkt makkelijk maar is het niet.:-)
download

Krystal Drop!
groot: 14,6 mb
datum: 8 juli 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = start spel Cursortoetsen (links/ rechts) = kies figuur Ctrl (rechts) = kristal vangen Shift (rechts) = werp kristal
In Krystal Drop is het de bedoeling om kristallen van dezelfde kleur bij elkaar te verzamelen. Je moet proberen minimaal drie kristallen (verticaal) bij elkaar te krijgen.
downloadlink

blinkin
groot: 1,2mb
datum: 2001
Blinkin is een erg leuk spel. De bedoeling is om alle opgelichte buttons uit te krijgen. Dat lijkt makkelijker dan je denkt, maar dat is het niet.
downloadlink

brain flip
groot: 10mb
datum: 2001
Memorie in een modern jasje gestoken. Het spel ziet er goed verzorgt uit en is leuk om te spelen.
download

color magic
groot: 544kb
datum: 2001
Het lijkt op het spel 5 lines, maar met color magic kun je extra punten verdienen door diverse figuren te maken met de gekleurde balletjes. Heel grappig en leuk spel.
download

bricksgame
groot: 100kb
datum: 2001
De bedoeling van het spel is om alle blokken naar het masterblok te schuiven. Er zit nog een wedstrijd element aan verbonden ook, maar je kunt het ook voor de lol spelen natuurlijk.
download

mini avalanche
groot: 40kb
datum: 2001
Probeer de balletjes van de tegenstander zo snel mogelijk beneden te krijgen en wie alle balletjes van de tegenstander heeft, die heeft gewonnen.
download

lasertank
groot: 309kb
datum: 2001
Laser Tank een spel met totaal 770 levels !!!! De bedoeling van het spel is om de vlag te veroveren. Dus puzzel uit en maak gebruik van diverse hulpmiddelen om je doel te bereiken.
download

hangman
groot: 550kb
datum: 2001
Probeer zo goed mogelijk het woord te raden voor het "te laat" is.
download

kubus
groot: 195kb
datum: 2001
Los de kubus op en probeer alle kleuren op 1 lijn te krijgen.
download

color wheel
groot: 3,3mb
datum: 2001
Maak de juiste kleurencombinatie`s om de meeste punten bij elkaar te verdienen.
download

cubed
groot: 2,2mb
datum: 2001
De bedoeling van het spel is om je kubus zo te draaien, dat b.v het groene kruis op je kubus naar boven gericht staat en direct daar onder het groene kruis van je speelbord. Op deze manier pak je alle vlakjes van het bord af. Cubed bestaat uit 80 levels en aparte leveleditor.
download

Math-A-Maze
groot: 198 kb
datum: 30 september 2006
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = door puzzel stappen naar antwoord opgave
Je opdracht is vrij simpel probeer het getal te vinden wat aan jou opgegeven is. Je begint aan de linkerkant en kiest een getal en vanaf dat getal moet je de oplossing zien te vinden d.m.v. optellen, vermenigvuldigen enz. Have Fun!!!
download

bullyfrog
groot: 820kb
datum: 2001
De bedoeling is om alle kikkers van je spelveld te krijgen. Dit doe je door over de kikkers heen te springen, maar het lijkt makkelijk dan het is. Mocht je net de verkeerde kikker kiezen, dan kun je weer helemaal op nieuw beginnen.
download

The jewels of Anubis
groot: 675kb
datum: 2001
De bedoeling van dit spel is om telkens twee de zelfde figuurtjes bij elkaar te zoeken. Alleen moet de weg wel vrij zijn om deze twee figuurtjes te kunnen bereiken. Zodra je twee dezelfde figuurtjes heb aan geklikt met je muis, dan komt er een verbindingslijn tot stand en op deze manier verdwijnen zij van je speelveld.
download

rings
groot: 1,54mb
datum: 2001
Maak de juiste kleurencombinatie`s om de meeste punten bij elkaar te verdienen.
download

crystal bubble
groot: 929kb
datum: 2001
De bedoeling van dit spel is om alle diamanten van de zelfde kleur bij elkaar te zoeken. Je moet er voor zorgen dat ze minmaal met zijn tweeen zijn. Uiteindelijk is het de bedoeling, dat je zo het hele speelveld leeg krijgt (klikt).
download

crazy hexagon
groot: 410kb
datum: 2001
Je moet proberen om alle zes de verschillende vakken te vullen met de kleur die daar bij hoort.
download

cyclanoid
groot: 571kb
datum: 2001
De bedoeling van deze puzzel is om alle figuurtjes op 1 lijn te krijgen (horizontaal) nadat ze door elkaar gehaald zijn. Cyclanoid bestaat uit 4 categorieŽn makkelijk, iets moeilijker, zeer moeilijk en gekke puzzels. Te samen goed voor 24 levels. :-)
download

puzzpower
groot: 850kb
datum: 2001
Met een blauw balletje moet je proberen alle witte balletjes te vangen. Om ze te vangen maak je gebruik van diverse vierkantjes die opgesteld staan in het veld. Elke vierkantje geeft een bepaalde richting aan en aan jouw de taak de beste weg te vinden om ze te vangen.
download

MineSweeper
groot: 2,16 mb
datum: 27 februari 2002
Info: Werkt ook op windows XP                       
MineSweeper, pas in dit spel op voor alle mijnen die in het veld liggen. Probeer deze te ontwijken en zo het gehele veld te veroveren.
downloadlink

CoolSlider
groot: 3,09 mb
datum: 29 januari 2002
Info: Werkt ook op windows XP                        Note: Spatiebalk = selecteer spel + schieten Rechts en links bewegen d.m.v cursortoetsen
De bedoeling bij het spel CoolSlider is om vier dezelfde figuurtjes bij elkaar te verzamelen (onder of naast elkaar).
downloadlink (klik op toget om het spel te downloaden)

ROX (versie 1.11)
groot: 8,20 mb
datum: 13 februari 2002
Info: Werkt ook op windows XP††††††††††††††††††† ††† Note: Toets Esc gebruik je om telkens van uit een submenu terug te keren naar hoofdmenu.
ROX is een combinatie van een puzzel en een aktiespel. ROX heeft veel weg van het spel Boulderdash en de bedoeling in dit spel is, dat je energiebolletjes gaat verzamelen. Zodra je deze allemaal verzameld heb, moet je de uitgang gaan zoeken. Wanneer je deze gevonden heb, mag je weer verder. Mocht je alle levels uit hebben gespeeld, dan kun je via de website van ROX nog eens twintig extra levels downloaden. :-) Daarnaast is het ook mogelijk om eigen levels te maken d.m.v een leveleditor.
download†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

SokoFun - Freeware
groot: 622 kb
datum: 3 juli 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: SokoFun bestaat uit 3 verschillende soorten Sokobanpuzzels!!! :-)
SokoFun is een variant op het bekende spel Sokoban. Het spel bestaat uit 82 verschillende levels, verdeeld in 4 levelsets. Zodra je het spel opstart, kun je uit de 4 levelsets een levelset kiezen (aanklikken met muis). Linksonder vind je nu de levels die bij de levelset horen die je uit gekozen heb. Klik een level aan en klik op Tab Game (linksboven) en druk daarna op de button Load. Nu kun je het gekozen spelen. Tevens is er een Tab Movie, hier in kun je terug kijken hoe je een level gespeeld heb.
downloadlink

Rotation
groot: 518 kb
datum: 13 juni 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Klik op de pijl midden in de gekleurde bolletjes om het spel te starten.
In dit spel moet je dezelfde kleurencombinatie maken als in het level aangegeven word. Komt deze overeen met de opdracht, dan mag je door gaan naar het volgende level. Je kunt de gekleurde bolletjes draaien d.m.v je linkermuisbutton.
download

Zworx
groot: 5,60 mb
datum: 25 juli 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Cursortoetsen = rechts/ links enz. Muis = linkerbutton
Zworx is een variant op het bekende spel Bolderdash. Help Zworx bij het zoeken naar goud en diamanten, deze zijn verstopt onder de grond. Have Fun!!!
downloadlink

GrafvitySports 3
groot: 353 kb
datum: 23 februari 2002
Note: Gebruik om te bewegingen de toetsen X en C van je toetsenbord.
In GrafvitySports is het de bedoeling dat je snoepjes gaat verzamelen, uiteraard een zeer leuke bezigheid....maar pas op!!!! Onderweg kom je allerlei vervelende opstakels tegen die je moet ontwijken om bij de snoepjes te komen. Je denkt dan aan springen om deze opstakels te ontwijken, maar in dit spel gaat dat toch even anders. :-)
download

Gold monkey
groot: 20kb
datum: 2001
De bedoeling is om alle bananen in het speelveld te pakken te krijgen, maar pas op voor de grote spinnen in het veld. Je kunt tijdens het spelen ook van de ene boom naar de andere boom springen (groene punten) om zo nog meer bananen te vergaren.:-)
downloadlink

The Magic Seal
groot: 3,50 mb
datum: 24 januari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: The Magic Seal van 3,5 Mb is freeware ( 5,7 Mb niet )!!!!
Je kunt in de freewareversie van The Magic Seal kiezen uit vijf verschillende puzzelspellen o.a Breakthrough, Sliders, Memory, NIM & Button Madness. Hou je van puzzelspellen dan is dit zeker een aanrader. Have Fun!!!!
downloadlink

Samegame
groot: 69kb
datum: 2001
De bedoeling van dit spel is om alle blokjes van de zelfde kleur bij elkaar te zoeken. Je moet er voor zorgen dat ze minmaal met zijn tweeen zijn. Uiteindelijk is het de bedoeling, dat je zo het hele speelveld leeg krijgt (klikt). Samegame werkt ook onder windows XP. :-)
download

Clickomania
groot: 443kb
datum: 2001
De bedoeling van dit spel is om alle blokjes van de zelfde kleur bij elkaar te zoeken. Het verschil met samegame is dat hier het spelveld hoger is dan dat het breed is.
download

Hunt on foxes
groot: 264 kb
datum: 28 juni 2001
In het spel "Hunt on foxes" is het de bedoeling om alle vossen terug te vinden die zich in het spel hebben verstopt. Elk getal in een vakje geeft aan hoe veel stappen je van een vos verwijderd bent.
download

Color Spreading
groot: 946 kb
datum: 20 juni 2001
Bij Color Spreading is het de kunst om de gekleurde balletjes op die plaats te leggen die aangeven staat op het bord. Het lijkt makkelijker dan je denkt. :-)
downloaden

Pocoman
groot: 1,8 mb
datum: 16 juni 2001
Note: Mocht je deze puzzels leuk vinden, er zijn meerdere Sobokan spellen op onze site te vinden. Dit zijn Boxtel en Trein (rangeren van wagons)
Voor heen moesten er alleen maar dozen verschoven worden. In dit spel verschuift Pocoman o.a diamanten en bloemen enz. Pocoman bestaat uit 50 verschillende levels. Schuif ze!!!! :-)
download

Puzznic
groot: 779kb
datum: 11 juni 2001
Note: De stukken verschuif d.m.v je muis en tevens tegelijk daarna op je cursortoetsen (rechts of links) te drukken.
De bedoeling van het spel is om de zelfde symbolen bij elkaar te zoeken. Bv twee trommels of vier knikkers enz. Puzznic bestaat uit tien verschillende levels. 
download

Domino Puzzle
groot: 77 kb
datum: 26 juli 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = selecteer dominostenen en plaats deze op het bord
Dominopuzzle is een variant op het bekende domino spel. Probeer de dominostenen op het bord zo te plaatsen, dat je alle stenen op het bord kwijt kan.
downloadlink

Baga
groot: 1,67 mb
datum: 9 april 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Linkermuisbutton = verplaats gekleurde bal
Probeer combinatie`s te maken van telkens drie ballen van dezelfde kleur. Mocht je niet meer verder kunnen in het spel, dan kun je gebruik maken van de staven dynamiet die in het spel aanwezig zijn. Klik er op en de vier opgeblazen ballen maken plaats voor vier nieuwe ballen. Op deze manier is het mogelijk om verder te gaan met het spel. Have Fun!!! :-)
downloadlink

DUOtris
groot: 4,64 mb
datum: 7 mei 2005
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Spatiebalk = wissel gekleurde blokken (boven naar onderste lijn enz.)
DUOtris is een nieuwe variant op het bekende spel tetris. In de oude versie van tetris speel je het spel op 1 lijn in de variant van DUOtris op 2 lijnen tegelijk en dat maakt het spel nog leuker om te spelen. Have Fun!!! :-)
downloadlink

Valence
groot: 3,31 mb
datum: 30 juli 2003
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechtermuisbutton = verbind atomen met elkaar
In het spel Valence moet je proberen atomen met elkaar te verbinden in een zÚn kort mogelijke tijd.
downloadlink


Boxit
groot: 1,07 mb
datum: 28 september 2001
Note: Om de dobbelstenen weg te kunnen spelen, klik met je linkermuisknop op ŤŤn dobbelsteen en verplaats deze naar de plek die wil.
Boxit is een leuk klein puzzelspelletje. De opdracht is simpel, probeer zo veel mogelijk alle dobbelstenen weg te spelen. Je kunt dit op diverse manieren doen o.a door twee dobbelstenen van dezelfde waarde weg te spelen (rode dobbelsteennr. 5 en blauwe dobbelsteennr. 5) of op ŤŤn volgend (gele dobbelsteennr. 4 en gele dobbelsteennr. 5) of door elkaar heen, mits deze dan wel van dezelfde kleur zijn. Veel succes!!! :-)
download

LabRat
groot: 895kb
datum: 16 juli 2001
Note: Het is ook mogelijk om je score online op de website te plaatsen. Kijk voor meer informatie op de website van LabRat.
De bedoeling van het spel is om LabRat in zÚn kort mogelijke tijd naar alle stukjes kaas toe te brengen. Zodra deze je deze missie uitgevoerd heb, zoek je zo snel mogelijk het muizenhol op. In totaal bestaat het spel uit 9999 levels. Have fun!!!! :-)
downloadlink

Super Trentyguy
groot: 5,40 mb
datum: 24 februari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Esc toets = terug in menu + stop spel
Na Trentyguy is er nu een opvolger van dit leuke spel genaamd Super Trentyguy. Super Trentyguy is een spel-combinatie van Pacman en Mahjong. De bedoeling van het spel is om de gekleurde blokjes met dezelfde symbolen bij elkaar te zoeken, daarnaast heeft de maker van dit spel er nog een tweede leuke variant aan toegevoegd. Note: Klik op het screenshot (plaatje) om het spel te downloaden op de website. Have Fun!!! :-)
download

RotoCube
groot: 256 kb
datum: 3 februari 2004
Windows XP: voldoet ook aan deze systeemeisen
Note: Rechter of linkermuisbutton = gekleurde blokken bewegen
Rotocube is een variant op de bekende kubus. Probeer d.m.v draaien en het verplaatsen de gekleurde blokken op de juiste plaats te krijgen. Je krijgt per ronde een aantal keren de mogelijkheid om ze op de juiste plaats te leggen. Tijdens het spelen van het spel, kun je een verkeerde beslissing terug draaien door op een return button in het spel te klikken.
download

Stroke
groot: 550 kb
datum: 23 januari 2002
Info: Werkt ook op windows XP
Zeer leuk puzzel spel waarbij je diamanten moet verzamelen en een weg moet zien te vinden naar het eindpunt. Maar pas op elke tegel waar je op gaat staan verdwijnt. Aangezien het om een japans spel gaat zijn de commando`s in het japans. Je start het spel op met Z (bovenste keuze in het menu), X is om het spel te beeindigen, C is om het level opnieuw te starten. Tweede optie in het menu is verder gaan waar je was gebleven.
download

MirrorMagic
groot: 1,59 mb
datum: 23 oktober 2001
Note: Je kunt de (klik op spiegel) spiegels draaien door gebruik te maken van je rechtermuisknop. 
MirrorMagic is een zeer verrassend leuk spel. De bedoeling van het spel is om o.a energiebollen d.m.v een laserstraal te vernietigen. Dit lukt alleen, wanneer je er voor zorgt dat alle spiegels in de goede richting staan. Uiteraard worden de levels steeds moeilijker. Het spel bestaat uit 160 speelbare levels. :-)
downloadlink

AcChen
groot: 342 kb
datum: 28 december 2001
Note: Een nieuw spel kun je beginnen d.m.v de rechtermuisknop in te drukken en dan de optie "Start New Game" te nemen.
AcChen is een erg leuk spel en heeft veel weg van het bekende spel Mahjong. De bedoeling van het spel is om twee dezelfde symbolen op te zoeken, alleen moet wel de weg vrij zijn om ze met elkaar te verbinden (zie screenshot). AcChen heeft 54 levels en deze levels zijn verdeelt in drie verschillende categorie`s Classic, Default en Sarakon. Een nieuwe categorie kun je kiezen d.m.v de rechtermuisknop in te drukken en dan de optie "Set Level" te nemen en vervolgens klik je de categorie aan die je wilt spelen. Pas op.....het spel is erg verslavend!!!!! :-)
downloadlink

Gangetje 6.01
groot: 2,23 mb
datum: 28 november 2001
Note: Ga op rode bal staan, druk op de spatiebalk om het blauwe blokje weg te krijgen waar door je verder kunt komen. Meer info kijk  in de Help file!!!
Gangetje is een zeer leuk en verrassend verslavend puzzel spel. In maar liefst 23 levels krijg je te maken met duwblokken, warppijlen (je kan duwblokken in warppijlen duwen waardoor het spel nog leuker wordt!), schakelaars en de daarbij horende kleurblokken, speciale vierwegpijlen, sleutels en sleutelblokken en muren. Mocht je de 23 levels uitgespeeld hebben, dan kan je ook nog een geheim gastenboek ondertekenen. :-) Het is zelfs mogelijk d.m.v een leveleditor je eigen levels te maken.
downloadlink

It Worx!
groot: 889 kb
datum: 14 mei 2002
Info: Werkt ook op windows XP††††††††††††††††††††††† Note: Blokje verplaatsen = klik op blokje met je muis
De bedoeling bij het puzzelspel It Worx! is om dezelfde kleur blokjes bij elkaar te brengen. Uiteraard gaat dit niet zo gemakkelijk, want je krijgt maar een aantal zetten om de blokjes bij elkaar te brengen. Zeer leuk puzzelspel!!!!
download

Funny Ball
groot: 473 kb
datum: 7 februari 2002
Info: Werkt ook op windows XP††††††††††††††††††††††† Note: Balkje verplaatsen in het spel, maak je gebruik van je muis (dubbelklik linkermuisbutton).
Funny Ball is een zeer leuke puzzel. De bedoeling van het spel is om alle balkjes (wit en blauw) zo te verschuiven (horizontaal/ verticaal), dat het balletje uit eindelijk op de plek komt waar het wezen moet. De plek waar het balletje uiteindelijk moet komen, wordt gemarkeerd met een grote letter X. Dus dat wordt de aankomende tijd flink schuiven geblazen om het balletje op de juiste plek te krijgen. :-) Veel succes!!!
download

AllOut
groot: 504 kb
datum: 22 maart 2002
Info website: Werkt ook onder Window`s XP   
AllOut is een zeer leuk puzzel spel. De bedoeling van het spel is, om elk lichtpunt op het speelbord uit te krijgen. Makkelijk is het niet, want bij een verkeerde keuze zullen er op andere plaatsen op het speelbord weer diverse lichten gaan branden. Ga je de uitdaging aan, dan krijg je vijftig levels waar je je door heen zult moeten worstelen. :-)
downloadlink